torsdag den 27. marts 2008

Japan strik


Jeg fik fat i Marianne Isagers nyeste bog "Japan strik" i dag. Hun er som altid vældig inspirerende, og der er i hvert fald 2-3 trøjer i bogen, som jeg godt kunne tænke mig at strikke. Desuden er de små muffedisser geniale strikkeprøver, der rent faktisk også kan bruges.
Jeg er løbet lidt sur i strikningen af den grønne top. Jeg mangler næsten kun stropperne, men derefter skal den jo syes sammen. Lige så meget jeg elsker at strikke, lige så meget hader jeg at sy sammen og montere. Derfor er modeller, som ikke skal syes sammen eller som i stedet bliver strikket sammen, lige noget for mig.
Så nu er toppen for en tid lagt i bunken med WIP(works in progress), og jeg er startet på en "Grace", som heldigvis ikke skal syes sammen:-)

onsdag den 26. marts 2008

Aftenskumring

I løbet af dagen er sneen heldigvis næsten forsvundet, og TV-avisens vejrudsigt lover at vi nu går mod varmere tider - dejligt !
Onsdag er også én af de to dage om ugen, hvor jeg går til vandgymnastik i varmtvandsbassin(34 grader). Derfor har jeg heller ikke spor dårlig samvittighed over at kaste mig i sofaen, tænde for fjernsynet (håber der kommer en go`film) og gribe strikkepindene. PC-en står på et bord ved siden af, så jeg ind imellem kan tjekke mails og holde øje med de handler på Trendsales, jeg følger med i og måske læse lidt på forskellige blogs :-)

Onsdag

...er fridag og torvedag. Jeg er altid på torvet for at købe ost.Her er der et stort udvalg,og man kan smage før man køber.

Der er også fiskehandlere på torvet,så ofte er onsdag fiskedag.
I dag bliver det(lidt fantasiløst)til et stykke laks,der skal i ovnen og noget torsk til frikadeller til madpakken.

Eventyrligt

...ser det ud,når haven er dækket af sne. Det er den største mængde sne, vi har fået her i Århus i år, men det skulle have været til jul og ikke nu.
Nu drømmer jeg om forår og lunere dage.

tirsdag den 25. marts 2008

Bazaren

Sønnen er taget på besøg hos en veninde.
Michael har stadig ferie hele denne uge, og jeg har fri i morgen.
Vi synes, vi trængte til at forkæle os selv med en god middag, og når vi gør det, tager vi enten ud og spise eller handler ind i Bazar Vest.
I dag gjorde vi det sidste. Jeg er allerede så småt begyndt at glæde mig til ferien i Italien i maj, så derfor faldt valget på noget henad det italienske køkken, nemlig denne ret fra Roald Als`kogebog "Kvinderne ud af køkkenet".
Fire tynde skiver kalveklump...

...et lille rødløg,en gulerod og en stilk blegselleri hakkes og koges i ganske lidt vand. Et glas rødvin hældes ved. Blandingen hældes over kødet, der marineres i 2-3 timer. Dernæst tages kødet op og kommes i en varm ovn ca. 5 min. Lagen blendes, koges med lidt fløde(kan udelades) og hældes over kødet igen. Serveres med nye(udenlandske kartofler og...

...letkogte grønne asparges

...en god tomatsalat med et stænk olivenolie,balsamico og lidt hakket frisk timian og rosmarin

...samt lidt ristede østershatte.

mandag den 24. marts 2008

Sommertop


Jeg er lige startet på denne sommertop med hulmønster fra Sus Gebhards bog "Vintagestrik & fashion". Det er meget længe siden, jeg har strikket noget til mig selv, og egentlig ville jeg have strikket en "Grace",men jeg synes ikke rigtig, at jeg havde noget egnet garn på mit lager. Har surfet lidt rundt på Nettet efter garn, men synes det er svært, både mht. farve og kvalitet,når man ikke kan se eller røre det. Hvis man skal købe på Nettet skal man helst kende garnet i forvejen. Synes tit jeg er blevet skuffet over især farven.

Babyveste


På køreturen til og fra Møn fik jeg strikket to babyveste/bluser i lækre sorbet-is-farver : lyserød og pistaciegrøn. Det er en gammel undertrøjeopskrift fra dengang man strikkede undertrøjer og blebukser jeg har brugt.De er strikket i Linie 160 Season cottonwool på pinde 3 1/2.

Møns Bryghus


Møn har et microbryggeri - Møns Bryghus, så hver gang, vi er på Møn køber vi lidt af deres gode øl med hjem. Jeg kan egentlig ikke ret godt li`øl, men den honningporter vi delte til frokost - en mørk lidt sød øl - smagte rigtig godt. 4780eren er også god.

Spor i sneen

Kun kattens fodspor var at se i den jomfruelige sne...


Vi vågnede op til en stille hvid morgen.
Heldigvis var der ingen tegn på de enorme snemængder,der i første omgang var lovet.

søndag den 23. marts 2008

Min niece


Min bror havde fødselsdag påskelørdag, så vi var inviteret til en dejlig påskefrokost. Min brors yngste datter er trods sine kun 4 år bidt af en gal hest. Hun rider en gang om ugen og samler på alt med heste på.
Hun har samlet omkring 100 forskellige heste og har fuldstændig styr på, at ikke to af dem er ens. Faster er dybt imponeret!

Mivse


Min mors kat Mivse er en lidt nervøs kat, der ikke er så let at komme i kontakt med, men her fangede jeg ham lige i et afslappet øjeblik.

Påskeferie


Vi har lige været på en lille påskeferie på Møn for at besøge familien.
Nederst i min mors have står dette flotte moreltræ, der netop er sprunget ud.

Nannas trøje

Nannas trøje er færdig - helt enkel med perlestrikkede kanter og kun 3 knapper,så hun hurtigt kan få den af og på selv.
Den er strikket i Merino 2000 Superfein på pinde 3 1/2, og der gik 5 nøgler til den.

Garn - igen ?

Med så mange helligdage, hvor butikkerne er lukket, gælder det om at være velforsynet.Jeg blev lige pludselig i tvivl om jeg nu havde garn nok!!!! Så der røg lige 6 nøgler blød turkis alpaca samt et godt tilbud - 4 nøgler råhvidt garn - en blanding af 70% merinould og 30% angora - ned i indkøbskurven.

tirsdag den 18. marts 2008

Nannas trøje - midtvejs

Nannas trøje skrider planmæssigt fremad,men må indrømme det er lidt kedeligt bare at strikke glatstrik. Næste strikketøj skal der være lidt flere udfordringer i.

Hjemme igen

Hjemme hos mor igen var de to mindste meget,meget trætte. De plejer at sove til middag,men det ville de ikke hos mormor.
For at holde sig vågne til sengetid måtte der et par sutter og en tegnefilm til.

Nanna gav sig derimod til at tegne.

Børnebørnsbesøg

I går var der slet ikke tid til at skrive,for da havde vi alle tre børnebørn på besøg.
Det er nogle friske udendørsbørn, så selv om det blæste med orkanlignende styrke og chill-faktoren var omkring minus 10 grader - ja, så måtte vi ud og gå en lang tur. Vi gik op til legepladsen, hvor de tre legede i laaang tid,mens vi to voksne frøs med anstand.
Indendørs er katten Silke det helt store hit.
Den bliver aet forfra og bagfra af små ivrige barnehænder,og sommetider bliver det for meget,så hun stikker kløerne advarende ud.
Det er tre skønne børnebørn,men det er også hårdt arbejde,at have dem,så jeg måtte tidligt i seng :-)

søndag den 16. marts 2008

Søndagshygge

Om lidt er kaffen klar...

Michael har kastet sig ud i at rydde op i vores lysthus - et projekt jeg er virkelig taknemlig for, at han er gået i gang med.
Imens har jeg bagt boller og rødbedekage.

Historiske roser


Jeg måtte lige en tur i Netto her i formiddags. Det var nødvendigt,fordi jeg havde set, at de solgte Torben Thims bog "Historiske roser" for kun 65 kr.
Det var først sidste sommer, da vi fik lagt ny terasse og lavet plantekummer, at jeg for alvor begyndte at interessere mig for roser.Jeg ved ikke så meget om roser og slet ikke, hvordan de skal behandles. Så det kan aldrig skade at læse lidt mere om det, og desuden er bogen fyldt med dejlige fotos af skønne roser.

Nannas trøje


Så er jeg i gang med Nannas trøje. Jeg havde besluttet, at den skulle være rød. Garnet er lækkert blødt merinould købt i Fandango.
Jeg har ingen opskrift,men strikker ud i det blå. Det skal være en enkel model - en cardigan med knapper og perlestrikkede kanter.

lørdag den 15. marts 2008

Påskeharen


I stuen sidder fru Påskehare med sit barn og venter på besøg af børnebørnene i næste uge.

Smuk forårsdag i haven

Piletræernes gæslinger er på nippet til at springe ud.

Rabarberne er på vej op.

Jeg købte denne busk sidste år. Den hedder "The Bride", så man kan næsten gætte sig til at den får hvide blomster.

Man kan ikke se det på billedet,men denne påskelilje er i størrelse en mellemting mellem almindelige- og mini-påskeliljer.

Usigt udover Årslev Engsø fra vores have.
Vandstanden i søen er høj i øjeblikket.

Oskars trøje


Så blev Oskars trøje færdig.
Den er strikket i Superwash Vital på pinde nr. 3 1/2 og der gik knap 6 nøgler a 50 gr. til den.

fredag den 14. marts 2008

Leonard


Leonard Cohen kommer til Danmark til sommer og giver koncert i Århus d. 6. juli. Billetter kan købes fra mandag 17. marts kl. 10.
Det er jo helt fantastisk,at der nu er mulighed for endnu en gang at opleve denne geniale kunstner.
Jeg har været til koncert med ham 3 gange tidligere - alle koncerter forskellige men særdeles mindeværdige.
Så jeg må simpelthen forsøge at få billetter,selv om jeg ikke synes han egner sig så godt til en stående koncert i Rådhusparken.
Men whatever - manden er en legende og 73 år,så det er sandsynligvis sidste chance for at opleve ham in real life

Biblioteksorientering

Mødte allerede kl. 8 i morges,hvilket jeg ellers aldrig gør. Skulle have en 4. klasse til biblioteksorientering kl.9 - 24 livlige børn,der spurgte om alskens ting. Godt jeg ikke er lærer!
Var helt mast, da de gik igen 10.30 - men så har jeg også påskeferie. Skønt!

torsdag den 13. marts 2008

Fridag


Oskars trøje skrider fremad,men jeg tror jeg kommer til at mangle lidt af det råhvide garn,så det er ikke sikkert,den bliver færdig i dag.

Håndmalede påskeæg fra Netto.
De er så fine!

Jeg havde egentlig planlagt en strøgtur,men det regner og blæser,så jeg nøjes med at gå i Netto.
En flad tyver for en buket danske tulipaner i en lækker farve.

Jeg startede min fridag med at slå et surdejsbrød op.
Det er som regel en hel dag om at hæve, så det er et passende gøremål på en fridag.
Inspireret af Liselotte(Slagt en hellig ko) gik jeg også en tur ud i haven og så på rabarberne,men de var desværre ikke store nok endnu til en tærte.

onsdag den 12. marts 2008

Grønttorvet





På vej hjem var jeg lige på Grønttorvet efter ost og blomster.
Der var fyldt med blomster i de skønneste farver. Men det var bidende koldt og imens jeg gik der, begyndte regnen at piske ned.

Tryllestenen




Selv om jeg har fast fridag om onsdagen, måtte jeg pga kurser og ferie lige en tur på arbejde i dag.
Højbjerg Børnebibliotek havde nemlig hele 2 forestillinger med "Tryllestenen" - en musikalsk eventyrfortælling for børn af Ditte Aarup Johansen.
Det gik rigtig fint. Børnene klappede,trampede og sang sig gennem eventyret under kyndig vejledning af Ditte.
Vi har haft hende før.
Hun er bare go`!

tirsdag den 11. marts 2008

Oprydning


Vi smider ud og rydder op.
Der skal flyttes om i børnebiblioteket.
Vi er også blevet ramt af Ålborg-modellen.
Der skal være plads til, at flere bøger,spil,CD-ere og film kan præsenteres med forsiderne fremad.
Det ser så godt ud - indtil der har været lånere :-)

mandag den 10. marts 2008

Den blodrøde rubin


Fik startet på Oskars trøje i går aftes. Det er endnu en model fra Sys Fredens "Små striber". Den bliver strikket på tværs i ret, så det er endnu et nemt fjernsynsstrikketøj. Jeg nåede næsten det ene ærme,mens jeg så "Sally Lockhart og den blodrøde rubin". Egentlig ærgerligt, at de først sendte filmen så sent(kl. 22).Den er bygget over Phillip Pullmans bog "Den blodrøde rubin", som er for børn/unge fra 12 år,og filmen kunne også sagtens ses fra den alder,så det var synd.

søndag den 9. marts 2008

Villads`trøje



Så blev trøjen til Villads færdig. Der gik omkring 5 nøgler Superwash Vital til, og den er strikket på pinde nr. 3 1/2.

Mer fødselsdag



V.I.P.-erne gav mig denne fine lille fugl i yndlingsfarven turkis. Fuglen kan gemme på et blødkogt æg.

Der var lige en flaske bobler tilbage fra brunchen, og den har Michael og jeg i sinde at dele nu sammen med lidt totalt usunde snacks.