onsdag den 29. oktober 2008

Irenes vest



Siden jeg strikkede den mørkebrune vest med snoninger til Laura, har jeg selv ønsket mig én - og det har jeg nu fået. Den er kortere end Lauras og med små "falske" snoninger ligesom der er på Slouchy Copy Cat Hat. Strikket i en tråd Karen Noe shetlandsuld og en tråd Drops alpacca på pind 4 1/2. Der gik omkring 150 gram af hver slags til den. Egen opskrift.

Tykt halstørklæde i merinould


Under oprydning i mit garn - det var strengt nødvendigt med alt det nye - faldt jeg over nogle nøgler tykt mørkebrunt merinould, jeg en gang købte på udsalg. De er fluks blevet strikket til et perlestrikket halstørklæde på pind nr. 5. Dejligt blødt til den kolde tid.

søndag den 26. oktober 2008

Luxurious Yarn


Michael fortalte, at ekspeditricen i den amerikanske garnbutik ikke troede, at han helt seriøst var interesseret i at købe garn. Han startede med at sige, at han skulle have noget luksusgarn til sin kone, og at jeg havde nævnt noget, som hed Noro. Derfor hev hun pligtskyldigt en pose Noro Silk Garden ned og viste ham. Der var 10 nøgler i posen, og han sagde så, at han gerne ville have de 10 nøgler. Hun troede ikke sine egne ører ! Men da hun forstod, at han mente det og ovenikøbet ville købe mere, kan det nok være, at hun begyndte at flå garn ned fra hylderne og vise ham.
Udover de 10 nøgler Noro har jeg fået 4 bundter fin merinould, 6 nøgler Panda Silk - en blanding af bambus, merinould og silke og endelig det helt luksuriøse : 4 bundter med en blanding af babyalpacca, silke og cashmere.
Og det allerbedste er, at Michael måske skal derover om en måned igen, hvilket betyder, at jeg kan give ham en indkøbsliste med. På den anden side, så har jeg altså nu så meget garn, at jeg sådan set ikke decideret mangler noget - i hvert fald ikke det næste halve års tid:-)




The American Dream


Der har været lidt stille her på bloggen i den forløbne uge.
Det skyldes, at Michael lige pludselig tirsdag morgen fik besked på, at han var nødt til at tage til USA i stedet for en kollega, der var blevet syg. Det var første gang, han skulle til USA, så han fik selvfølgelig lov til at låne mit kamera med, og derfor har jeg ikke kunnet lave blogindlæg.
Fredag var jeg til møde i København fra tidlig morgen til sen aften, så derfor var jeg ikke til strikkecafé i Fandango torsdag aften. I går var jeg til lagersalg hos BC-garn i Kolding sammen med Tine

Det var en skøn dag i godt selskab med en masse andre garnglade/gale kvinder. Skægt at møde så mange strikkebloggere. Og der var garn - megameget garn - så Tine og jeg fik da købt en smule :-)
Bagefter var vi til messe i Fredericia, og der var mange fine ting at se på.
Da jeg kom hjem, var Michael også vendt hjem igen fra sin smuttur til North Carolina nærmere bestemt Raleigh. Lige inden han tog afsted, nåede jeg at råbe, at hvis han fik tid til at shoppe, skulle han købe garn, for det var meget billigere end i Danmark.
Og det gjorde han!
Han kørte 25 km udenfor Raleigh til denne lækre garnbutik og købte garn til mig - masser af garn. Fortsættelse følger......


Butikkens hjemmeside er her.
Hvis du klikker på "shop-blog" kan man se nogle af de striksager butikkens kunder har produceret.

mandag den 20. oktober 2008

Noro - Kochoran


Posten havde endnu en pakke med.
Han er en populær mand her på matriklen :-)
Anne - én af de læsere, som følger min blog, skrev til mig. Hun havde fået Noro Kochoran-garn til 2 trøjer, og synes kun at hun havde brug for én. Så hun tilbød mig den ene portion til en yderst fordelagtig pris, og det var da helt umuligt at sige nej til.
Så jeg har fået 800 gram Kochoran-garn 50% uld-30%-angora-20% silk - nok til en hel trøje i nøjagtig samme farveskala som det lille tørklæde jeg strikkede.
Jeg har surfet rundt på nettet efter opskrifter til Kochoran-garn, men der er ikke rigtig nogen, som tiltaler mig. Det er tykt garn til pinde 5-6, og da garnet er multifarvet, skal det nok være en forholdsvis enkel model. Det ender nok med, at jeg laver min egen opskrift eller bruger ên fra "Fitted knits".
Er der nogle, der har ideer eller forslag til, hvordan min trøje skal se ud, må I meget gerne skrive.
Jeg glæder mig frygteligt til at strikke i det lækre garn.

Nye strikkebøger


Posten havde 2 nye strikkebøger med til mig i lørdags.
Det er altid lidt af et sats, at købe strikkebøger ubeset. Men begge bøger var på tilbud, og "style" seriens(scarf-,wrap-,lace- osv. style) forfattere har efterhånden bevist, at de laver fremragende strikkebøger, og den er da også fyldt med flotte strikkede designs.
Det er imidlertid den anden bog "Fitted knits", som jeg er mest begejstret for. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at selv om jeg måske vejer 10 kg for meget, så kan jeg ikke fordrage store, løse trøjer. Jeg vil gerne have, at tøjet sidder "fit".
Så det er klart at jeg er vild med disse modeller, hvor der er taget ind og ud i talje og ved bryst, så de kvindelige former bliver fremhævet på flotteste vis. Jeg har den største lyst til at kaste mig over 3-4 af modellerne, meeen har pålagt mig selv, at jeg skal være færdig med nogle af de projekter, jeg har gang i først.
Spændende hvor langt min selvdisciplin rækker....:-)

søndag den 19. oktober 2008

Trøje med falske snoninger


Så blev trøjen med falske snoninger færdig. Det var et enkelt mønster, som var let at huske. Jeg har fulgt opskriften, bortset fra at bullen er strikket lidt længere og ærmerne lidt kortere, så den lige præcis passer mig. Den er strikket i to tråde Supersoft garn fra Marianne Svit på pind nr. 4 1/2, og den vejer 327 gram. Jeg synes den er blevet god, og halsudskæringen er helt sådan, som jeg godt kan lide den.

onsdag den 15. oktober 2008

Zig-zag tørklæde i håndfarvet garn



Et lille fjernsynsprojekt. Tørklæde strikket i 100 gram håndfarvet strømpegarn fra Marianne Svit på pinde nr. 3 1/2. Jeg strikkede til der ikke var mere garn tilbage, og det blev 230 cm langt. Her drejede det sig først og fremmest om garnets farve, så jeg valgte et meget enkelt panelmønster med ind- og udtagninger. Opskriften finder du her.

tirsdag den 14. oktober 2008

Lettet !


....ja - det er lige netop, hvad jeg er, efter at have været til det halvårlige tjek.
Nu hvor det er overstået, kan jeg igen glæde mig over en smuk efterårsdag som i dag, hvor træerne står med gyldne farver i strålende solskin.
Der er ingen strikkekrise mere. Det har der heller ikke været. Det var noget helt andet, der nagede mig. I ugerne op til sådan et eftersyn, er jeg altid nervøs og lettere utilregnelig. Jeg ved jo godt, at når man har recidiv brystkræft, er prognosen ikke så god - for at citere min søde læge.
I sidste uge var jeg til mammografi- og ultralydsundersøgelse, og der fandt man en lille knude i det raske bryst, men heldigvis godartet. Og det bliver jeg så nødt til at stole på er rigtigt. Min "egen" læge på onkologisk afd.(jeg har nemlig bedt om at få den samme hver gang - ham stoler jeg på) kunne forklare, at når knuden er bønneformet som min, er den helt uskadelig. Havde den derimod været rund, var det én af de grimme! Han støttede mig også i, at der ikke skulle laves en biopsi. Ingen grund til at rode rundt med en nål i det raske bryst.
Så nu kan jeg komme videre og nyde hverdagen, som jeg elsker !
Belønningen var en dejlig frokost og en stor Latte på en café nede ved åen.
Lidt garn fra Marianne Isager, som har lidt udsalg (uha - jeg får aldrig nogensinde bragt mit garnlager ned!!!) Og da jeg kom hjem startede jeg på et nyt strikketøj - en selvkomponeret chokoladebrun vest.
Skønt - at der nu er et halvt år til næste gang!

søndag den 12. oktober 2008

STRIK-IN


Søndag d. 2.11.2008 kl. 14 - ? er der Strik-in hos mig.
Sidste gang var vi 9-10 stykker hos Tine.
Skulle der være nogle, som ikke kunne komme sidste gang, men som har lyst denne gang, skal de være hjertelig velkomne. Skriv i kommentarfeltet hvis I har lyst til at komme til en eftermiddag fyldt med snak og strik:-)
Jeg bager boller og kage, og der vil være kaffe og the.

Falske snoninger



Jeg kunne ikke modstå Marianne Svits efterårsudsalg, så jeg har købt Supersoft til to trøjer. Lige nu er jeg i gang med Falske snoninger - Mariannes nyeste opskrift. Mønstret er nemt og let at huske, så det går bare derudad. Og garnet - ja det er godtnok turkisgrønt :-)

Gine fra Tine


Ja - jeg er blevet den lykkelige ejer af en gine, som jeg har købt gennem Tines mand.
Så kan jeg jo bare komme i gang med at producere noget, der kan kastes over hende Gine !

Kaffe Fassett


Helt tilfældigt zappede jeg sent i går aftes over på dk4 lige i tide til at se en interviewudsendelse med stormesteren indenfor strikning - Kaffe Fassett. Det var en fantastisk god udsendelse, hvor han fortalte den efterhånden velkendte historie om, hvordan han lærte at strikke på en togtur. Han tog os med gennem Portobello Road og på museer - alle de steder, der inspirerer ham til strik, broderi og patchwork. Desuden viste han sit hjem frem - og sikken et fantastisk hjem ! Fassett er efterhånden blevet 71 år, men ikke det mindste trykket af alderen - han er stadig en flot mand :-)
Snyd ikke dig selv for at se denne udsendelse. Den bliver genudsendt i dag kl. 18.
Det er på alle måder en stor oplevelse. Udsendelsen er anmeldt i Politiken i dag. Tjek også Fassetts hjemmeside, som du finder her.

torsdag den 9. oktober 2008

Hip-hop huer





Fjernsynsstrikketøj som ikke kræver den store opmærksomhed, men nærmest strikker sig selv. To hip-hop huer i forskellige uldrester. Alexander agerer endnu en gang huemodel.
Opskrift og inspiration fra Yarnballboogie.

tirsdag den 7. oktober 2008

Branching out

Mens jeg tænker over, hvad jeg skal strikke,har jeg lavet dette tørklæde i lace-strik - et fint kniplingsmønster. Jeg forestiller mig, at jeg vil bruge det i stedet for et silketørklæde. Det er strikket i Karen Noe shetlandsuld på pinde nr. 3 1/2. Det er 12 cm bredt og 150 cm langt, og der gik lige knap 50 gram garn til det.
Opskriften fandt jeg på Knitty. Opskriften havde sværhedsgraden "tangy", og så ved første øjekast ikke synderligt svær ud. Men tak skal du ellers have - man skulle sandelig koncentrere sig om mønstret hele tiden. Absolut ikke et fjernsynsstrikketøj, men sjovt at strikke, og jeg er meget tilfreds med resultatet.


Strikkekrise


Jeg var ellers begyndt på en Sweetheart jakke/cardigan(Isager model) i garnet på billedet, som er noget Hanne Falkenberg garn, jeg har haft liggende i over et år. Sweetheart bliver strikket oppefra og ned, og da jeg nåede ned til ærmegabet kunne jeg bare se, at den blev alt, alt for bred. Det kommer der af ikke at lave en strikkeprøve! Så kan jeg måske lære det!
Nå, men mens jeg trevlede garnet op, sad jeg og tænkte på, at jeg alligevel aldrig kom til at gå med den cardigan, for jeg kan simpelthen ikke lide det garn! Og iøvrigt har jeg de sidste 4-5 måneder strikket 4 cardigans - fire!! Hvor mange har jeg lige brug for ?
Så nu ved jeg ikke rigtigt, hvad jeg skal strikke.
Måske skulle jeg bare gå i gang med julegaverne. Jeg har 4 niecer - de 3 i teenagealderen, og de skal da have huer, halstørklæder, sjaler og pulsvarmere.
Jeg deltager også i en julebazar, hvor jeg skal have strikket nogle småting til.
Hmmm....det er en alvorlig strikkekrise.....

lørdag den 4. oktober 2008

Valnøddetyven


....slår til igen!
Vi har et valnøddetræ. Det har naboen osse. Vi deler et egern.
Lige i øjeblikket har egernet vildt travlt med at samle vinterforråd.
Det er stærkt underholdende, at se egernet fise op i valnøddetræet, bide en valnød over, så den falder til jorden. Ned igen og enten spise eller gemme valnødden. Hvorefter det samme gentager sig igen og igen.
Jeg stod oppe i soveværelset og forsøgte at fotografere den lille fyr - måske kan man lige ane den buskede hale, men desværre blev billedet ikke så godt.
Jeg er glad for, at egernet har valgt at bo i vores have ligesom pindsvinet, der også kommer igen år efter år.
Der er valnødder nok til os alle:-)

Adamas-sjal


Jeg begyndte også på et sjal på Italiens-ferien - et Adamas-sjal. Jeg fandt den gratis opskrift her.
Sjalet er strikket i Kauni 8/2 uldgarn i den sædvanlige farve :-)Men jeg lover, at nu er det også slut med den farve. I sin tid købte jeg 600gram garn, og der er så blevet en FLS-trøje, to sjaler og en hue ud af det. Jeg er ikke helt tilfreds med sjalet her, for jeg er kommet til at lukke lidt for stramt af, så der ikke bliver "spidser" på sjalet. Og helt ærligt, så gider jeg ikke lave det om. I stedet kan det være at jeg strikker endnu et Adamas-sjal, for som den opmærksomme læser vil vide, så plejer jeg at gentage sjalsmønstrene mindst en gang :-)