søndag den 29. marts 2009

Spørg Olivia


Den gamle redaktør og medgrundlægger af nettjenesten for børn "Spørg Olivia" går på pension i morgen. Jeg tager et smut til København for at sende hende godt ind i pensionistlivet. Hun har tænkt sig at anskaffe en hund, så jeg og de andre redaktionsmedlemmer har bestemt, at hun bl.a skal have en pude til hundekurven.
Jeg har syet den af et stort Olivia-banner.
Den er da næsten for fin til en hund - ikke :-)

lørdag den 28. marts 2009

Shalom



Så er min Shalom færdig, og det er en supernem opskrift.
Den er ikke blevet helt vellykket. Oprindeligt er den strikket i noget tykkere garn, så jeg regnede lidt om med flere masker, så jeg kunne strikke i lidt tyndere garn.
Den er strikket i en tråd shetlandsuld fra Karen Noe og en tråd Drops Alpacca på pind 4 1/2. Der gik omkring 150 gr uld og 200 gr alpacca til den - alt fra lageret.
Jeg prøvede den undervejs og der passede den godt nok, men efter en vask er den vokset betragteligt. Så nu ved jeg ikke rigtigt, om jeg tør forsøge at valke den lidt, eller den bare får lov til at ligge i skabet til jeg finder èn at forære den til.

tirsdag den 24. marts 2009

Oprydningssalg

Jeg har hjemmearbejdsdag i dag og overstod de første af dagens opgaver tidligt i morges. Nu skal jeg ikke arbejde igen før mellem 18-20, så jeg har benyttet lejligheden til at rydde op i mit garn. Jeg har sorteret det fra, som jeg ikke tror, at jeg nogensinde vil komme til at bruge, og lavet et lille oprydningssalg.
Hvis noget af det kunne have din interesse, så send mig en mail : irene@aagaard.me.uk.

Hanne Falkenberg kit til Plissé i str. L i en turkisgrøn meleret farve. Jeg tror det er den, som hedder Lagune.
Der mangler 1/2 nøgle.
Nypris 735 kr
Sælges for 375kr plus porto SOLGT


Karen Noe shetlandsuld 9/2 i en grå lidt nistret farve.
Løbelængde 215m pr 50 gram. Pinde nr. 3
Nypris 48 kr pr bundt
9 bundter + 1 krydsnøglet= 500gram ialt
275kr plus porto


Gepard Soft Wool/silk i en limegul farve.
Løbelængde 175m pr 50 gram. Pinde 3-4-
Nypris 59 kr pr nøgle.
6 1/2 nøgle for 200kr plus porto.


4 bundter flaskegrøn Kauni 8/2 a 100gram.
Løbelængde 400m pr. 100gram. Pinde nr. 3
100 kr plus porto SOLGT


2 nøgler mørkebrun Sisu
3 nøgler turkis Lanett
1 nøgle mint Lanett
1 nøgle lyseblå Lanett
1 nøgle hvid Lanett
Løbelængde 195m pr. 50 gram. Pinde nr. 2 1/2.
100kr. plus porto


3 1/2 nøgle Ingelise Sport 100% uldgarn. Løbelængde 110m pr. 50 gram. Pinde nr. 3-3 1/2.
50 kr plus porto. SOLGT

søndag den 22. marts 2009

Cashmere tørklæde



Det skulle have været en Lotus Blossom Tank, men da jeg havde strikket et stykke på den, kunne jeg se, at der ikke var garn nok. Michael havde 200 gr med hjem fra USA. Jeg kunne sagtens have bestilt noget mere over nettet, men jeg er lidt stædig med, at jeg skal have brugt en del af mit lagergarn, før der må købes nyt.
I stedet for blev det et lace-tørklæde i samme mønster, som det jeg strikkede til min kollega.
Garnet er håndfarvet Ambrosia i farven Blue lime - en blanding af 70% babyalpacca, 20% silke og 10% cashmere. Det er et meget, meget lækkert garn, kunne godt tænke mig en cardigan af det en gang. Jeg har strikket på pind 3 1/2 og brugt 135 gram. Det resterende garn regner jeg med, at der kan blive en hue af.

lørdag den 21. marts 2009

Strikkestatus

Jeg er blevet færdig med et lace-tørklæde. I øjeblikket ligger det til tørre og kan nok vises frem i morgen.
Ellers har jeg gang i ikke mindre end 5 forskellige strikkeprojekter :
Et par sokker
Et Shetland Triangle
En vest
En Shalom - den har jeg ellers været glad for at strikke på, men nu er jeg nået til det laaaange glatstrikkede stykke, og det er altså bare så kedeligt....
Derfor slog jeg op til en ny cardigan i går. Da jeg så "Decimal" første gang i Knittys forårsnummer røg den straks på min to-do-liste, og jo mere jeg kiggede på den, des mere nødvendigt blev det at strikke den - lige nu ! Kender I ikke det?
I går fandt jeg så det her bomulds/uldgarn i yndlingsfarven, som jeg havde gemt til et særligt projekt frem og startede. Og det er simpelthen så skønt et strikketøj. Det er første gang i lang tid jeg i den grad nyder et strikketøj. Garnet er lækkert, farven er skøn og mønstret er rigtig, rigtig flot.
I morgen går turen til Ålborg til strik-in hos Lene, og det glæder jeg mig rigtig meget til.

tirsdag den 17. marts 2009

Beder Bibliotek Strikkecafé.


I dag har jeg holdt min anden strikkecafé på Beder Bibliotek.
Første gang var der syv deltagere og denne gang var der ti, så der er virkelig stor interesse for strik derude :-) Det var enormt hyggeligt, og jeg synes de skal prøve at få en strikkecafé op at stå en gang om måneden, når nu interessen er så stor.
Jeg er fuldstændig smadret - helt træt - det er hårdt i den grad at være på hele tiden, men bestemt også sjovt.
Og så bliver jeg nødt til at fortælle, at ældste deltager i strikkecafeen var en fin og sød lille dame på - 95 år!!! Hun strikkede de fineste sokker - er det ikke fantastisk ?

Chie Mihara

Som de fleste andre kvinder er jeg meget glad for sko og støvler.
Jeg tør slet ikke fortælle, hvor mange par jeg har af sidstnævnte....
Desværre kan jeg på grund af gigt og ledsmerter ikke mere gå i stiletter, så jeg har været nødt til at se mig om efter skomærker, der opfylder mine krav om, at de både skal være flotte og komfortable.
Den brasilianske skodesigner Chie Mihara laver smukke sko, der rent faktisk også er til at gå i. Hendes sko har som oftest runde snuder og en behagelig hælhøjde. Mine fødder passer i hvert fald perfekt til hendes sko:-)
Nu er sådanne sko som regel ikke billige. Man skal op på et firecifret kronebeløb for at betale et par Chie Mihara-sko.
Godt at der så er noget, der hedder Trendsales. Her fandt jeg disse flotte mørklilla Chie Mihara-ruskindssko med kilehæl, brugt en enkelt gang, og da jeg modtog dem med posten i dag, så de fuldstændig ud som nye.
Jeg har købt dem til en fantastisk fordelagtig pris, og behøver jeg at skrive, at de selvfølgelig skal bruges sammen med Amelia :-)

mandag den 16. marts 2009

Jeg var der også....

....på Vissenbjerg-messen. Og hvor var der mange spændende ting at se på og blive inspireret af. Men det sjoveste var næsten at møde og tale med så mange bloggere. Det var en stor fornøjelse!
Jeg var standhaftig og lod mig ikke friste til at købe den mindste smule garn. Jeg har besluttet, at der skal strikkes de projekter af lagergarn, jeg har planlagt, før der bliver købt nyt.
Jeg faldt dog for dette lukketøj med en fin sommerfugl på, som kan anvendes til alle mine trøjer uden knapper i.
Det flotteste stykke strik jeg så på messen var den jakke Christel Seyfarth havde på. Jeg talte med hende, og hun har endnu ikke lavet opskrift til den, men når hun gør, så er jeg parat....Den var guddommelig smuk!

torsdag den 12. marts 2009

Amelia



Amelia er færdig, og jeg ved ikke rigtig, hvad jeg synes om den.
Det er en ganske enkel model - glatstrik og ribpaneler, så hvor svært kan det være ? Alligevel har jeg måttet trevle op 3-4 gange fordi jeg havde forrykket ribben eller lavet andre idiotiske fejl.
Når jeg strikker lace-mønstre laver jeg stort set aldrig fejl, men når jeg strikker noget helt enkelt som Amelia, så sidder jeg åbenbart og sover:-)
Jeg har som sædvanligt lavet en del om. De drejede vrangmasker orkede jeg simpelthen ikke, så ribben er strikket ret på retsiden og 1ret 1vrang på vrangsiden. Jeg har undladt den brede ribbort i taljen og ærmerne er som sædvanligt kortere.
Da jeg var færdig med den, lignede den noget, der var strikket af en absolut nybegynder - ujævn og bulket, så jeg havde slet ikke lyst til at lave den helt færdig. Men en gang vask og udstrækning hjalp noget på resultatet.
Opskriften er gratis og fra Knitty - du finder den her.Der er brugt nøjagtig 250 gram Kauni 8/2 og strikket på pind nr. 4. Det var lagergarn - så glorien skinner :-)

mandag den 9. marts 2009

Fødselsdag


Her i Århus er det dejigt forårsvejr.
Lige nu skinner solen, og det gør den selvfølgelig fordi jeg har fødselsdag i dag :-)
Jeg tyvstartede lidt i går, hvor børn og børnebørn var inviteret til champagnebrunch.
Det var en rigtig dejlig dag!
Sådan så bordet ud før de sultne horder kastede sig over det.

I dag har både Michael og jeg taget en fridag. Jeg holder altid fri på min fødselsdag. Lige den dag har jeg ikke lyst til at gå på arbejde.
Så jeg fik lov at sove længe og blev vækket med fødselsdagssang og morgenbord.
I formiddags var vi på en lille bytur og endte med at spise frokost på Restaurant Kohalen. Det er ikke en restaurant man lige falder over, for den ligger lidt afsides nede på havnen. Restaurant Kohalen er hyggelig og gammeldags og berømmet af flere kokke for sin gode danske mad. Jeg sad og fik associationer til den beverding i Matador, hvor Røde, Fede og Grisehandleren altid spiser.
Vel hjemme igen efter en overdådig og veltillavet frokost er vi helt forspiste, så jeg tror, jeg vil ud og gå en tur i det dejlige vejr.
Til aften skal vi bare have lidt jomfruhummerhaler, et stykke af Emmerys gode brød og måske et glas kølig hvidvin til.
Selv om jeg elsker kager ville jeg ikke kunne klemme et eneste lille stykke ned lige nu. Men flot ser den ud - lagkagen på billedet :-)

lørdag den 7. marts 2009

Mode med mere

Siden jeg var 13-14 år og troede at jeg skulle være designer og tegne og sy tøj, har jeg interesseret mig meget for mode. Før i tiden stormede jeg ud hver sæson og købte det hotteste nye. Det gør jeg ikke mere, for moden har også ændret sig. Nu om stunder er næsten alt tilladt, og det gælder mere om at skabe sig sin helt egen individuelle stil.
Jeg interesserer mig stadig for mode, selv om det ikke rigtig er trendy at sige, når man er 50+. Min egen stil kalder jeg klassisk med et humoristisk twist. Næsten alt mit basistøj er sort - sorte pæne bukser, sorte pencilskirt-nederdele, sorte strikkjoler, sorte toppe, og ovenpå alt det sorte kan man så sprælle med tilbehør i pangfarver. Jeg køber gerne dyre mærkevarer,for jeg har mit tøj i lang tid, men jeg har også is nok i maven til at vente til udsalg, så jeg får det, jeg gerne vil have til det halve:-) Humoren kommer ind via mærker som f.eks. Odd Molly, som man da ikke kan blive andet end i godt humør af, hjemmestrik og sjove og billige smykker.
Jeg synes også humoren indikerer, at så er det altså heller ikke mere alvorligt. Herregud - det er bare tøj!
Enhver kan købe sig til et flot look, men jeg synes jo så, at det bliver sjovere, når man blander mærkevarer med hjemmestrik og vintage. Jeg støver gerne rundt i genbrugsforretninger efter gode vintagefund, og jeg er tit heldig og finder fine ting.
I samtlige dameblade i denne uge, bliver den nye forårsmode præsenteret. Jeg vidste sådan set godt,at lavendel og koral bliver de hotte farver, men at grøn er forårets "outsiderfarve" anede jeg ikke, men det passer mig glimrende.
For 14 dage siden var jeg nemlig lige en runde i nogle af de genbrugsforretninger jeg kommer i, og i en af dem fandt jeg denne skønne, grønne Chanel-inspirerede jakke. Den er i tyndt uldstof, helforet, og det kan stort set ikke ses, at den er brugt. Det eneste jeg skal gøre, er at hive skulderpuderne ud, og så kostede den en bagatel af 45 kr!!!
Den bliver sat sammen med sort nederdel,sort top og sorte strømper.

Måske slynger jeg mit lysegrønne Branching-out tørklæde om halsen.

Mine grønne Chie Mihara sko passer perfekt dertil.

Og så må det jo endelig, endelig ikke blive for pænt! Så ingen guld/sølvsmykker eller lækre skindtasker.
Nej - et grønt plastic-armbånd, jeg har fået af min datter og så kattetasken, jeg syede forleden. Det giver det rette humoristiske twist til et af mine nye forårslook :-)

torsdag den 5. marts 2009

Egentlig er jeg jo ret nem...

Som min søde blogven fra Sverige skriver :
Det hjælper faktisk at skrive fortrædelighederne ned.
På en eller anden måde er det forløsende.
Når der så samtidig på dagens indkøbstur ryger den yndigste sartrosa buket ranunkler med hjem....

....et par gode dameblade....

og så lige en trøstekage - en cremelinse fra Småkagehuset.
(Ja, ja - kager er forbudt - men det er ikke en ret stor kage, og jeg går til vandgymnastik både onsdag og fredag!)

og så ikke at forglemme adskillige cyberkram og -knus
....så er humørbarometeret alligevel på vej op.
Og lige nu virker nettet også upåklageligt!

Tycho-Brahes....

....har garanteret aldrig haft lige så dårlig en dag, som jeg havde i går!
For det første blev jeg kaldt sur, smålig, misundelig og uden pli`, hvilket fik mig til seriøst at overveje, om jeg overhovedet gider blive ved med at blogge.
Hvilket igen fik mig til at fundere en hel del over begrebet humor. Jeg mener afgjort, at jeg har en særdeles veludviklet humoristisk sans spændende fra det selvironiske til det helt platte:-) Men jeg bør nok ikke tage for givet, at andre har det på samme måde.
I går var også dagen for min månedlige indsprøjtning. Lægen kom til at give mig den lidt forkert, så da jeg troppede op til vandgymnastik, var der blod overalt på mit tøj.
Hvilket så igen bevirker, at "bad things" åbenbart fortsætter i dag, for jeg har så en mega-øm pukkel efter indsprøjtningen, og af erfaring ved jeg, at det tager en uges tid, før den falder. Nå - men var det så ikke alt ?
Nej - nej - jeg har computerproblemer - kan kun komme på nettet hver anden gang, og det gør mig virkelig nervøs, for jeg SKAL være online(arbejde) i aften fra 18-20. Michael er selvfølgelig på kursus i Kbh. og computere/teknik og mig er uforenelige størrelser, så jeg krydser virkelig fingre....
End ikke dette skønne, skønne cashmere-garn i den gladeste røde farve, som jeg modtog i går, kan få mit humør op....
Men så sidder den lille lalleglade optimist på min skulder og siger : " Hold så op med alt dit brok og klynk! Du har været ud for meget, meget værre ting, og du har så meget at glæde dig over!
Og det er jo rigtigt! Det kan jeg sikkert også godt se i morgen, når lige min onlinevagt er vel overstået uden at der går ged i det :-)
Nå ja - efterfølgende så læste jeg lige Moccapigens indlæg om Cecilie Frøkjær - og det fik mig til at grine!

søndag den 1. marts 2009

Amelia, Teitur og Shetland Triangle

Jeg har startet ikke mindre end tre nye projekter op, så er vist ved at være frisk igen - hoster bare så skrækkeligt.
Først og fremmest strikker jeg på endnu et Shetland Triangle til mig selv. Jeg bruger det gule garn, som jeg også brugte til Cosmopolitan Cardigan. Det blev købt på udsalg hos BC-garn i efteråret, og jeg forestiller mig, at sjalet bliver godt til min nye sorte jakke.

Det er tvillingernes tur til at få "Mormorstrik", så jeg har købt opskriften på Teitur, så de kan få sig hver en lille herrevest. Et nemt og hyggeligt lille strikketøj.

Sidst men ikke mindst er jeg faldet totalt for Amelia.Da jeg for nyligt ryddede op i mit tøjskab, opdagede jeg, at jeg kun har et par brugbare tynde sommercardigans - resten var slidte og grimme. Så jeg kunne godt trænge til en 3-4-5 stykker, men det er der da heldigvis råd for.
Jeg faldt for Amelia, fordi modellen, der har den på, er lidt rund i det, og alligevel sidder trøjen ualmindelig godt på hende. De to paneler foran og et bagved med drejet rib har en slankende effekt, og jeg er vild med den store runde halsudskæring. Da jeg ydermere havde en stor portion lilla uldgarn på lager, var det bare at slå op i en fart. Det er et dejligt nemt og ligetil fjernsynsstrikketøj.
Alle tre ting bliver strikket af garn fra lageret og ryger selvfølgelig med blandt de 12 projekter. Jeg ved godt, at jeg er langt foran med 12 projekter, men så snart havesæsonen begynder, regner jeg ikke med at strikke så meget. Vi har flere store haveprojekter(igen!) i år:-)