torsdag den 28. april 2011

Jeg har fortrudt...

....indkøbet af disse to strikkekits.
Jeg ved, jeg ikke får dem strikket, fordi der er så meget andet, jeg hellere vil strikke:-)
Og hver gang jeg går forbi stirrer de anklagende på mig :-)
Patent af Hanne Falkenberg var jeg startet på, men jeg strikker en ualmindelig grim patent. Det går uendelig langsomt, så jeg orker den ikke.
Jeg sælger opskrift plus garn til str. S/M for 500 kr inkl. forsendelse.
Det andet kit jeg sælger er Dydsmønster af Bente Gejl.
Opskrift plus garn til en str. L 400 kr inkl. forsendelse. SOLGT!
Hvis du er interesseret i et af de to strikkekits, så send mig en mail på : irene@aagaard.me.uk.
Det er først til mølle:-) 

onsdag den 27. april 2011

Yndige Coco

Jeg kom hjem igen i mandags, selv om jeg langt fra er rask. Men der er ved at være styr på infektionen, og jeg ville gerne selv hjem. Man sover nu en gang bedre hjemme i sin egen seng.:-) Jeg kan stadigvæk stort set ingenting spise, så det er den helt store udfordring. Jeg har netop lånt Jane Åmunds bog: "Janes køkken," og hun har faktisk en del gode ideer til kost til stråleskadede mund/hals patienter. Det er en effektiv slankekur at spise så lidt - men bestemt ikke sundt.
Jeg vil gerne takke for alle de søde kommentarer og indlæg rundt omkring på bloggene. Jeg bliver helt forlegen over al den ros, men indrømmer også at det luner:-)
Jeg prøver at læse lidt blogindlæg hver dag, men har desværre ikke kræfter til at kommentere på dem, men tro mig - alt bliver læst:-)
Og nu synes jeg ikke det skal handle mere om sygdom!
Nu til noget meget sjovere og mere interessant!

Jeg var faktisk allerede færdig med Coco inden jeg kom på hospitalet, og jeg er yderst tilfreds med den..
Opskriften er supernem at gå til. Jeg har fulgt den slavisk og ikke ændret en tøddel. Det har været en fornøjelse at strikke den fra ende til anden. Jeg elsker det lille Zimmermann-mønster( jeg forbinder det mønster så meget med Elizabeth Zimmmermann) og bliver aldrig træt af at strikke det..
Garnet skal også have et par ord med på vejen, for det er jeg godt nok meget begejstret for. Det er let, lækkert blødt og meget nemt at strikke med. Jeg skyndte mig at købe en hel cone mere, men jeg kan mærke, at det kribler i fingrene efter at erhverve mig en cone af hver farve. Ikke at jeg ved lige hvilke projekter det skal bruges til, men bare så man har lidt - til enhver lejlighed - I ved :-D
Coco er simpelthen et hit - med blå baskerhue og Charlotte Sparre silketørklæde passer den til både jeans og nederdel, og den er også velegnet over bare brune arme på en kølig sommeraften.

FAKTABOKS:
Design:  Coco fra Lene Holm Samsøes bog : Mere feminin strik
Garn: Cashmere 6/2 fra Garnudsalg.dk i farven Himmel
Garn fra lager: Nej
Anvendt: 400 gram
Farve: Himmel
Købt hos:  Garnudsalg.dk
Pinde: Knit Picks 3 1/2
Str.: M/L

lørdag den 23. april 2011

Desværre....

....går tingene ikke altid, som man ønsker og håber.
En infektion - næsten 40 i feber gjorde, at jeg onsdag aften blev lynindlagt på Århus Kommunehospital.
I flere dage havde jeg det rigtig, rigtig dårligt, og da min blodprocent dykkede og immunforsvaret ikke rigtig ville op, var en blodtransfusion nødvendig.
I min omtågede morfinrus opfattede jeg lige akkurat hvidklædte engle svæve omkring mig for at lindre og pleje, medens Ærkeenglen standhaftigt stod klar i periferien med en lindrende kold klud på min pande og et kærligt ord.
Nu er jeg i smertebehandling, får penicillindrop og skal lære at spise igen, før jeg må komme hjem.
Derfor desværre pause her på bloggen, da jeg i år tilbringer Påsken " I en sal på hospitalet...


onsdag den 13. april 2011

Selv en lalleglad optimist

....må en gang imellem tage ophold i kulkælderen.
Kemoen kan ikke få mig derned, men det kan strålebehandling så sandelig!
De sidste dage har uden overdrivelse været ganske forfærdelige.
Sidste uge fik jeg fire gange strålebehandling på halsen - kæben. Fordi det kun var fire gange var hver enkelt dosis meget høj. En uge efter sidste behandling kom regningen så. Min tunge svulmede op, min mund og mit svælg brænder som ild. Da det var allerværst kunne jeg kun synke småbitte slurke lunkent vand, og det var yderst smertefuldt. Jeg tager alt det smertestillende jeg må - panodiler, ibuprofen, morfin og alligevel gør det bare ufattelig ondt, så derfor har jeg hverken haft lyst til at strikke, blogge, læse eller nogetsomhelst - kun ligge og have ondt af mig selv.
Det siger sig selv, at det er yderst besværligt at få noget at spise. Varm mad er som at kaste brænde på bålet og smager også brændt og metallisk. Jeg har klemt lidt youghurt, kærnemælkskoldskål, is, jordbærgrød og proteindrik ned.
I går var det så også kemo-dag, men heldigvis har jeg næsten ingen bivirkninger af den. I dag har jeg det måske ovenikøbet en anelse bedre.
Ærkeenglen er frygtelig bekymret og ked af ikke at kunne hjælpe. Han har bagt pandekager til mig i dag, og åh hvor kunne jeg godt tænke mig pandekager, men jeg kan desværre ikke tygge og synke dem.
De kæmpestore, smukke, flødefarvede roser synes han jeg havde fortjent for svie og smerte den søde mand!

søndag den 10. april 2011

Den sødeste blogger og Irma-pigen

I går havde posten hele to pakker med til mig.
Det er altid spændende med pakker:-)
Dene ene vidste jeg godt hvad var, for den havde jeg selv bestilt over nettet. Mere om den senere.
Den anden pakke var igen fra Vilma.
Hun er da én af de sødeste og mest betænksomme bloggere i hele Blogland!
Vilma havde set, at jeg samler på dåser med den lille Irma-pige. Derfor havde hun gravet i sine gemmer og fundet dette kaffemål formet som et lille krus. Det er 4 cm højt og på bagsiden står der:
"Du køber bedst og billigst, hvor den lille Irma-pige bor".
Jeg er simpelthen så glad for din betænksomme gave Vilma:-)
Den har fået plads på min Ama´rhylde ved siden af uglen, så jeg kan sidde og kigge på den, når jeg sidder ved PC-een.
Den lille Irma-pige er faktisk langt ældre end jeg troede. Hun er tegnet helt tilbage i 1907, og det er tegnerens 3 årige datter, der har stået model. Jeg flyttede til København i 1972 for at læse på Biblioteksskolen og handlede en hel del i Irma, men jeg kan slet ikke huske, at jeg købte noget med Irma-pigen på, men det må jeg jo ha`gjort:-)
Du kan læse mere om hende her.

lørdag den 9. april 2011

Coco og Liva

Så ligger den her - Coco - og mangler faktisk kun at blive syet sammen, få strikket kanter og få syet knapper i.
Jeg glæder mig også til at prøve den:-)
Jeg har bare ikke den fjerneste lyst til at sy lige nu.
I stedet var det meget mere fristende at sætte sig ud i solen og starte på Liva:-)

torsdag den 7. april 2011

Dejligt besøg

I dag kom en kær kollega til kaffe og kage. Det var længe siden vi havde set hinanden, så der var mange ting, der skulle opdateres på:-) Jeg blev begavet med denne smukke bog, som jeg efter et smugkig kan fortælle, indeholder en masse vidunderlige fotografier og kreative idéer til indretning af boligen. Så nu vil jeg synke ned i min lænestol og kigge nærmere på den:-)

onsdag den 6. april 2011

Mr. Mums

Efter fire dages hård strålebehandling er jeg bare træt som et helt alderdomshjem i dag. Ærkeenglen skal ud og spise italiensk sammen med drengene. Jeg orker ikke at lave mad, men så er det godt, at der findes et sted som Mr. Mums :-) Her kan man hente et dejligt måltid mad formedelst en smule mere end en pizza koster. Og så har de også Summerbird-chokolade:-)

tirsdag den 5. april 2011

Bagagerumsmarked 2011

I søndags startede de udendørs loppemarkeder på Ingerslev Boulevard, og selv om jeg var dødtræt efter to store doser stråler torsdag og fredag, måtte jeg lige ind søndag formiddag for at se, om der var uundværlige skatte at erhverve sig.
Det var der nu ikke.
Efterhånden ved de private kræmmere godt, hvad de skal have for tingene:-)
Jeg fandt dog et par dåser til min samling.
Endnu en dåse med Irma-pigen, så jeg nu har 5 forskellige.
Og en fin og stort set ubrugt dåse, der skal indeholde the.

søndag den 3. april 2011

Monday Morning Cardigan

Ups! Så glemte jeg hatten - den er jo yderst vigtig:-)
Jeg er ikke helt tilfreds med denne cardigan. Jeg tror jeg skulle have strikket den et nummer mindre. Den er blevet meget kort og bred - nærmere en jakke end en cardigan. Halsudskæringen er også stadig til den store side, selv om jeg trevlede op og tog hurtigere ind end opskriften angav. Kanterne endte jeg med at strikke i perlestrik. Knapperne er købt i Italien.
Farven er ellers perfekt til tilbehøret, men nu må vi se, om jeg får den brugt:-)

FAKTABOKS:

Design: Monday Morning Cardigan af Laura Chau
Garn: Cascade 220
Garn fra lager: Ja
Anvendt: 500 gram
Farve: Petroleum
Købt hos: By Slavi
Pinde: Knit Picks 4 1/2
Str.: 42/44

Dette er iøvrigt mit indlæg nr. 750 - vildt ikk`:-)
Det er den tredje cardigan, jeg har strikket i år. Jeg har en idé om, at jeg vil prøve, om jeg kan strikke 12 trøjer/cardigans/overdele i år - én for hver måned:-)

fredag den 1. april 2011

Coco - den lille fine

Jeg er gået i gang med Coco fra Lene Holm Samsøes nyeste bog: Mere feminin strik.
Hvor er det bare et dejligt strikketøj! Jeg nyder hvert sekund jeg strikker på det og har virkelig fået strikkeglæden tilbage:-) De sidste par ting jeg har strikket har været kedelige ret- og ribstrikkede projekter, og jeg må jo indrømme, at jeg så ubetinget er til lace-strik. Det er absolut det sjoveste at strikke:-)
Garnet jeg strikker med er Blackhill højlandsuld, og det er bestemt et godt nyt bekendtskab - lækkert og dejligt at strikke med. Det bli`r en rigtig sommercardigan, og mens jeg strikker, sidder jeg og drømmer om at lave én mere - måske i gul eller måske i råhvid.