torsdag den 9. august 2012
Indianer-jap
I øjeblikket kan vi høste masser af grønsager fra haven. Der er simpelthen ikke noget så skønt som helt friske grønsager, du henter i din egen have. De forvandles ofte til denne ret, som stammer fra Michaels familie, hvor de fik den, når de var i sommerhus. Det spøjse navn har sikkert været beregnet til at få de mange sunde grønsager til at glide lettere ned hos børn:-)
INDIANER-JAP
200 gram bacon i små tern(kan undlades)
Små nye kartofler
1 lille sguash
Gulerødder i tern
1-2 rødbeder i tern
Persillerod i tern
Ærter
Purløg
Karry
Salt og peber
Rist baconen i en tykbundet gryde. Kom karry i gryden. Svits dernæst kartofler samt de øvrige "hårde" grønsager.Rist evt. sguashen på en pande for sig, så den ikke bliver for blød. Kom lidt vand i gryden, så det ikke brænder på, og lad det hele simre i en halv times tid. De sidste fem minutter kommes ærterne i. Før servering drysses retten med purløg. Er I en sulten familie kan man evt. få en grøn salat og et godt stykke brød til.
Velbekomme!
Mmmmm! Det ser lækkert ud. Det må vi prøve herhjemme. Med grøntsager fra det nærmeste gårdudsalg, dog ;-)
SvarSletTakk for oppskrift. Kommer sikkert til å prøve denne herlige rett, men da blir det grønnsaker fra butikken. :_)
SvarSletMmmm...Det ser godt ud. Den må prøves :-))
SvarSletden ser lækker ud den ret, tænker at den må vi da prøve kunne da være at jeg kunne få mine rødder til at spise grøntsager :-)
SvarSletkan nesten lukte det, så godt så det ut. :)
SvarSletVi er ganske ferske som hageeiere men anskaffet et drivhus i fjor sommer som forsyner oss med tomater, agurk, salat, krydderplanter for å nevne noe. Og du har helt rett, det er noe eget med å bare kunne gå ut i hagen og hente sin egen mat man vet er "ekte" uten sprøytemidler.
Vi fik jappen i går aftes. Halvt gøntsager af egen avl og halvt fra torvet.Det smagte herligt. Elsebeth Vindahl
SvarSlet