onsdag den 31. december 2008
Nytårsmenuen - jordskokker
For mig hører nytår og jordskokker uløseligt sammen.
Vi får altid jordskokker nytårsaften!
Vi har jordskokker i rigelige mængder i haven, og hvis vi skulle have haft gæster, ville jeg nok også have lavet en jordskoksuppe til forret. Jordskokker er fyldt med gode vitaminer og så har de en dejlig nøddeagtig smag.
JORDSKOKCHIPS
Skrub 7-8 store jordskokker godt og skær de værste "sideknopper" væk. Jeg skræller aldrig jordskokker, skrubber dem bare godt.
Skær jordskokkerne i tynde skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade. Dryp lidt god olie over og sæt dem i ovnen ved 200 grader til de er sprøde og lækre(ca. 1/2 time).
JORDSKOK/GULERODSGRATIN
Skræl og riv to store gulerødder groft.
Riv 4-5 jordskokker groft.
Bland gulerødder og jordskokker sammen.
Hæld 1/2-1 dl fløde over og fordel et par smørklatter på toppen.
Mere fedtfattigt : brug minimælk og ingen smør.
Bages ved 200 grader i ovn i ca. 1/2 time.
Spises som tilbehør til oksemørbradbøffer, der er hovedretten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar