onsdag den 14. marts 2012

Can Blau - byens bedste tapas

På min fødselsdag i fredags var vi på Can Blau - en spansk tapasbar/restaurant og spise frokost. Min søn er kokkelærling på stedet, så han lavede næsten al maden til os, og jeg skal love for, at vi fik lov til at smage på mange lækkerier:-)
Ristede saltede mandler.
Verdens dyreste skinke fra ibiriske sortfodssvin.
Kødretterne her ovenover er dem Ærkeenglen fik, så jeg kan desværre ikke huske, hvad det var:-)
Mine egne favoritter fik jeg desværre ikke fotograferet. Det var "Comte suppe med ristet kammusling og løgmarmelade" - en yderst velsmagende suppe lavet på bl.a den franske Comte-ost og "Røget laks med rødbede, youghurt, basilikum og eukalyptus" - laks der smeltede på tungen og med et overraskende men genialt tilbehør.
Can Blau er en hyggelig restaurant med en afslappet atmosfære.
"Drengene" derinde elsker at "lege" og eksperimentere med maden og servere den i nye og overraskende sammenhænge. Hvad mener I f.eks. om sennepsis - små kugler frossen sennep, der smagte forrygende.
Konceptet med småretter er alle tiders - dels kan man få lige præcis så lidt eller meget, som man kan spise og dels kan man smage en masse forskellige retter.
Hvis I kommer til Århus kan jeg bestemt anbefale restauranten, men husk at bestille bord - den er særdeles populær

14 kommentarer:

  1. Uhm, tapas er altid skønt. Og når det så er sønnike der laver det, så er der nok kræset lidt ekstra om det :-)

    SvarSlet
  2. Uhm hvor ser det lækkert ud.
    Kh hanne

    SvarSlet
  3. Tak for tippet. Når vi spiser i Århus plejer det at foregå på Restaurant Et, men vi har vel også godt af lidt fornyelse. Kan dog varmt anbefale Rest. Et.

    SvarSlet
  4. "Øv---hvor er rønnebærrene sure, sagde ræven, da han ikke kunne nå dem!"
    Kirsten

    SvarSlet
  5. Kære Irene. Tillykke med din fødselsdag. Uhhmmm, hvor ser maden lækker ud. Det må være extra godt når det er sønnen der har lavet den.

    SvarSlet
  6. Det er den mest lækre fødselsdags menu jeg længe har set, dejligt når det giver dobbelt glæde at vores unger brænder for det de laver.

    SvarSlet
  7. Det var da vist en forrygende lækker fødselsdagsfrokost. Velbekomme og tillykke med dagen.

    SvarSlet
  8. For en matelsker høres dette fantastisk deilig ut. Elsker tapas, men lager det altfor sjelden selv.

    Har aldri vært i Århus, men har hørt så mye fint om stedet at jeg har forstått at det må legges inn på listen over steder som må besøkes. Også vet jeg jo at det finnes mye gode garnbutikker i området i tillegg til gode matopplevelser... :)

    SvarSlet
  9. Can Blau får også en anbefaling herfra. Det er et rigtig godt og hyggeligt koncept. Dog synes jeg, de kan være lidt for gavmilde med olieflasken, så maden bliver rigeligt fed.
    Godt sted for din søn at være i lære - og forsinket til lykke med fødselsdagen.

    SvarSlet
  10. Tak for tippet, det ser lækkert ud.
    Det må vi prøve:-) Jeg synes også at konceptet med småretter er alletiders - og iøvigt også mættende, det må jo være smagskoncentrationen der giver den mæthed.

    SvarSlet
  11. Mums det faar mundvandet til at loebe.

    SvarSlet
  12. Det er da en helt fantastisk chance, Niels har fået der - det er jo en super, super restaurant. Tror faktisk jeg har overtalt Torben til at bestille bord :-)

    Nu så jeg jo din Laar "live", men jeg må alligevel sige det igen: Den er så utrolig smuk :-)

    SvarSlet
  13. Mums!
    Vi gik forbi sidste lørdag og prøvede at få bord, men alt var desværre optaget.
    Jeg har jo haft fornøjelsen at spise der en enkelt gang, men vil rigtig gerne afsted igen :-)
    Så næste gang husker vi at bestille bord :-)

    SvarSlet
  14. Den mad ser utrolig lækker og spændende ud, heldigt du har en søn, der øver sig i at lave den slags :-))
    Tak for tippet - det er ikke ofte, jeg kommer til Aarhus, men det hænder da og så skal der jo også gerne lidt mad indenbords såååå måske engang ;-)

    SvarSlet