tirsdag den 24. august 2010

Blommer


Mit ene blommetræ har virkelig mange blommer i år.
Grenene er tynget helt til jorden af de mange blommer.
Men blæsten lige nu får dem til at falde af, så det er nu, de skal bruges.
Jeg har lavet blommetærter, blommemarmelade, frosset nogle ned og puttet nogle i mad - bl.a i en karrygryde i går.
Naboerne er blevet tilbudt at plukke lige så mange de vil.
Har du en fantastisk opskrift med blommer, så lad mig høre den :-)

15 kommentarer:

Ann sagde ...

Hold da op! Det var godt nok da voldsomt. Hvor ærgerligt, at jeg ikke bor i nærheden af dig ;-)
Jeg går højt op i chilidyrkning i disse år. Jeg dyrker rigtig mange forskellige sorter, og er meget fornøjet ved forskelligt sødt med chili - f.eks. sirup eller honning med chili, citrusmarmelade med chili OG blommemarmelade eller blommechutney med chili. Kan det mon bruges?

Strikkeheksen sagde ...

Altså, mine er ikke engang modne endnu, øv :-(

Blommechutney med chili, som Ann skriver, er lækkert, men igen, der er jo grænser for, hvor meget man kan bruge, især, når der også er sukker i de syltede produkter !! Jeg ville ikke tøve med at bruge dem i mine frugtsmoothies, de tykner, søder og fylder på samme måde som bananer - så jeg ville fylde fryseren totalt :-)

Sikke lækre, lækre garner, du fik købt til røverpris - dit lager skulle jo helst ikke slippe op ;-)

PS: Lækker Pisa i en helt fortryllende farve ;-)

Gitte sagde ...

Vores blommetræer har overhovedet ingen blommer i år, ligesom vi heller ikke har ret mange æbler.

Vi har gået og sagt at det var det kolde forår..... Foråret har åbenbart været lunere hos dig ;-) Det ser mums ud med alle de blommer.

Ruths datter sagde ...

Så deilige de ser ut. Kunne tenkt meg noen poser av de der.
Klem

Unknown sagde ...

Fantastisk, jeg er gal etter plommer. Spiser de som de er. :))

Lea sagde ...

Saft er godt.
Mit blommetræ er desværre uden frugt igen i år.

Lea sagde ...

Nåja, lave en masse saft og kog det ind til en blommesirup.
Mums til lidt is.

Linda sagde ...

Nå, jeg er lige en postgang bagefter; jeg ville foreslå blommekompot, smager fabelagtigt til is..
Vores blommetræ er bestemt heller ikke tynget, om ikke andet ser det ud til at monilla'en ikke befænger de få blommer der er.

Frujensensunikum sagde ...

Jeg må tilslutte mig øv-koret for mit træ har heller ikke nogen blommer i år, har gået og bildt mig selv ind at det var fordi vi beskar det for meget sidste år....

Jeg ville udstene dem og komme dem i fryseren til blommegrød-smoothies og blommetærte senere på året hvor udvalget af frisk frugt ikke er så stort.

Anonym sagde ...

Læg blommerne tæt i et ildfast fad penslet med olie. Giv også blommerne en anelse olie og prik dem med en gaffel. Drys en smule sukker over og bag blommerne i ovnen v. 200 grader til de er møre - ca. 30 minutter. Smager dejligt til kødretter. Første gang jeg smagte blommer tilberedt på denne måde, blev de serveret i stedet for den sædvanlige rødkål til flæskesteg.

Randi

Berit sagde ...

Åh, hvor er jeg misundelig! Gemalen siger at et blommetræ sviner for meget, og da jeg ikke selv er meget for havearbejde, må jeg undvære. Dine blommer ser rigtig dejlige ud. Håber du finde gode opskrifter - kan allerede dufte den søde, dejlige duft. God fornøjelse!

Karin aka Guin sagde ...

Nams! :) Du skal da lave blommer i madeira!

Tak for sidst i øvrigt - det var godt at se dig igen, Irene.

Fru Kahr sagde ...

Sikke en blommehøst. Det ser vel nok smukt ud, som alle blommerne hænger der på træet:-)

Irene sagde ...

Tak for alle de meget inspirerende forslag til mad med blommer:-) Jeg må i gang....

Lin sagde ...

Joesses, der skal laves marmelade, groed kompot . Naaaajjjj hvor er der bare mange. Jeg lavede marmeldade i gaar af 1.5 kg jeg havde faaet af en veninde (blomme-citron miam). Saadan er det naar man er i lejlighed hihi. Nyd dem og goer som Lene. Frys dem saa kan du efterleve " kommer tid kommer raad".