onsdag den 24. september 2008

Pietrasanta


Inden jeg er helt færdig med ferieminder fra Italien for denne gang, vil jeg lige fortælle om byen Pietrasanta. Byen er yderst charmerende og er først og fremmest en kunstner-by. På hver eneste plads i byen er der opstillet skulpturer i både marmor og bronze. Det er ikke kun skulpturer af klassisk tilsnit, men også mere moderne ting. Byen er fyldt med små kunstgallerier og arbejdende værksteder.
Den danske kunstner Jørgen Boberg har boet i Pietrasanta i mange år. Hans kone Rie Boberg har bl.a skrevet bogen "Mit Toscana", der beskriver netop det område vi holder ferie i, så den har jeg læst adskillige gange :-)6 kommentarer:

Tine sagde ...

Sikke da nogle fantastiske skulpturer.
Kan man da overhovedet blive færdig med den by?

Strikkeheksen sagde ...

Du vækker jo rejselyst og udlængsel i den grad :-) Det ser ud til at være en rigtig spændende by.

Gitte sagde ...

Hvor er den smuk - dit italienske loppefund ;-)

Re. skulpture - Er vil med ham den lidt tykke fyr i sort ;-) Der er et eller andet modstridende over den - noget barnligt og så med våben......

Liberta alias Pia sagde ...

Vi har faktisk den dejlige bog liggende i lejligheden i Lucca, men Pietrasanta har vi aldrig fået besøgt. Efter din reklame komme den by på planen næste gange vi er dernede i længere tid.

et cetera sagde ...

Alene navnet :-) Smukke billeder igen-igen ...

Gitte sagde ...

Hej igen Irene - En af mine kollegaer har fået barn, og jeg vil strikke et par Brooklyntweed babyfutter som gave, men kan ikke finde mønsteret. Kan du sende mig linket.

- Og iøvrigt tak for sidste. Det var dejligt at møde dig ;-)