søndag den 14. februar 2010

Jeg har lige læst....

HYPNOTISØREN af Lars Kepler.

Skuffende! Det er det første ord, der falder mig ind. Når bogen får gode anmeldelser allevegne, bliver sammenlignet med Stieg Larsson og ovenikøbet bedømt til at være bedre end Salander-trilogien. Ja - så er mine forventninger tårnhøje! Jeg er stor fan af Lisbeth Salander og begræder, at der ikke kommer flere bøger om denne kontroversielle heltinde.
Oplægget er ellers godt nok : en helt almindelig familie på fire bliver på den mest bestialske vis slagtet af en psykopatisk morder. Sønnen overlever med nød og næppe, men ligger i koma og kan derfor ikke udpege morderen, og her er det så hypnotisøren kommer ind i billedet. Man kan nemlig godt hypnotisere personer der ligger i koma, men det er risikofyldt for patienten.
Herefter fuser spændingen lynhurtigt ud af bogen. Morderen findes ret hurtigt, og så er der kun en sidehandling fra hypnotisørens tidligere liv til at holde bogen gående. Politiken skrev : "Morderisk fart og tempo" og "Hæsblæsende sidevender". Til det kan jeg kun sige, at det da vist er en sandhed med modifikationer. Jeg synes bogen er meget, meget lang i spyttet.
Når en hypnotisør er hovedperson i bogen, forventer jeg som læser at komme helt ind i hovedet på bogens personer, men de er og forbliver ret ligegyldige og endimensionelle. Deres problemer, sorg og smerte rører ikke.
Og lad mig så lige slå fast - bogen kan på ingen måde måle sig med Stieg Larsson-trilogien!
FAKTABOKS
Titel: Hypnotisøren
Forf. : Lars Kepler
Forlag: Gyldendal
Sidetal : 588 sider
Udgivet : 2010

11 kommentarer:

Eva sagde ...

Det er underligt som anmeldere pludselig kan løbe i halen af hinanden og blive enige om, at noget er godt eller skidt. Tak for anmeldelsen,- der er jo mange andre gode bøger at kaste sig over.
Og så vil jeg lige kommentere din Coraline. Hvor ER den flot.

Birte sagde ...

Så ved jeg, at jeg ikke skal læse den. Var i aftes ude og se sidste Stieg Larsson film, og ligesom dig er jeg meget begejstret. Og enig med dig i, at det er synd, der ikke kommer mere fra hans hånd.
Jeg er ellers ikke så stor krimi-fan, men de bøger kan da omvende enhver.

Strikkeheksen sagde ...

Jeg er fuldstændig enig, den er virkelig opreklameret og når end ikke Stieg Larsson til sokkeholderne - Jeg tror, det kan vare mange år før Lisbeth Salander får en konkurrent - hvis det nogen sinde sker ;-)

Anonym sagde ...

Jeg er også helt enig...jeg hørte bogen som lydbog...og faldt heller ikke på halen.

Lavendel sagde ...

Tak for det...så vil jeg ikke bruge penge på det! Elsker Salander og har været igennem bøgerne 2 gange, den ene gang på lydbog i Frankrig, hyggeligt.

Helle sagde ...

Det lyder unægtelig som om jeg skal bruge pengene på en anden bog istedet, hvis ikke der er spænding gider jeg ikke læse krimier med så mange sider.

Irene sagde ...

Eva: Tak for rosen:-)
Birte: Ja, det er fremragende bøger!
Lene: Ja - hende Salander er noget helt særligt:-)
Anne: Jeg troede kun, at det var mig, der synes den er dårlig.
Lavendel og Helle: Køb hellere en anden bog.

nynne sagde ...

Dejligt at jeg ikke købte den bog - jeg kan så bestemt godt vendte på at få den fra bib.

tror du det er sådan en af de der bøger mænd er begejstret for og kvinder ikke er ? For de mænd jeg kender der har læst bogen elsker den

eKirsten sagde ...

ØV - jeg har lige downloaded den til min MP3. Prøver nok alligevel at høre de første kapitler.
I modsætning til mange andre her er jeg ikke Salander-fan. Den første kunne jeg godt lide på grund af den elementære spænding, men så syntes jeg altså, det løb af sporet for den gode Larsson. Så måske foretrækker jeg Hypnotisøren.

Helle : sagde ...

øv jeg havde ellers lige glædet mig til at der var kommet en lige så god forfatter som den gode triologi med Lisbeth. Tak for anmeldelsen, tror ikke at jeg behøver at købe den, prøver at låne først.

Nette sagde ...

Æv, den bog havde jeg ellers forventet meget af.
Men tak for advarslen.

Jeg er ikke så meget til serier, der bliver for lange. Mener ikke, man altid skal gentage en succes, men lige præcis Lisbet Salander, hende er jeg altså heller ikke færdig med.
Håber inderligt den sidste bog bliver frigivet.