mandag den 30. juli 2012

Feriefornøjelser

Først og fremmest tak for alle de gode input til, hvordan jeg formindsker halsudskæringen på Sizzle. Jeg prøver først med en kant af fastmasker og springer evt.nogle over, som Pernille foreslår. Men ellers synes jeg også godt om forslaget med at sy et bændel i - det skal i hvert fald prøves engang. Her holder vi ferie! Vi skal ikke ud og rejse - det kan desværre ikke rigtigt lade sig gøre - men vi hygger os med at lave alt og ingenting:-) Ærkeenglen eksperimenterer med at bage, tørre tomater, lave rygeost og røget mørbrad -det smager fantastisk! Men det må han selv blogge om:-)
Jeg tusser rundt og læser, ser en god film og strikker. Ligesom Gitte faldt jeg pladask for Brooklyn Tweeds nyeeste udgivelse - man kunne næsten starte fra en ende af og strikke alle modellerne i bogen:-) Men jeg begrænsede mig og købte et enkelt mønster - Reine - en skøn klassisk cardigan med en snoning som kant.
Desuden kunne jeg ikke dy mig, men måtte også lige slå op til Helga Isagers Daffodil - den er sjov at strikke. Så hvis Gitte ændrer blognavn til Kjole-kanalen, så må denne her blog vist snart skulle hedde Cardi-kanalen:-)

mandag den 23. juli 2012

Sizzle

Så strøg den anden Kim Hargreaves model af pindene:-) Sizzle er egentlig en sommercardigan i bomuld med korte ærmer, men jeg valgte at strikke den i Rowan Pure Wool. Jeg havde fået foræret 6 nøgler - egentlig et kit til et tørklæde, men jeg valgte at strikke en cardigan i stedet. Da jeg nu strikkede den i uld, fik jeg den idé, at jeg ville have trekvartærmer, så jeg ledte på nettet efter mere garn i samme farve. Det fandt jeg her - men det er altså ikke helt samme indfarvning. Jeg købte to nøgler og strikkede ærmernei det nye garn, så lange - som de nu kunne blive af et nøgle. Garnet er nemt at strikke med - blødt uldgarn, der kan vaskes ved hele 40 grader, men det "vokser" noget i vask, eller også skulle jeg bare have strikket en str. M :-) Opskriften er særdeles velskrevet og nem at gå til. Kim Hargreaves er en virkelig dygtig strikdesigner.
Resultatet er blevet rigtig godt, og det er kun hvis man kigger godt efter, at man kan se det ikke er helt samme farve.
Selve modellen er meget enkel - glatstrikket og kropsnær med ind- og udtagninger i taljen og kanter i dobbelt perlestrik. Den store bådformede halsudsæring er så flot, men for en gangs skyld lige det største til mig. Den vil falde ned over skuldrene, så hvis der er nogle, der har en god idé til, hvordan jeg kan afhjælpe det uden at skulle trevle op, modtages det med glæde. Træknapperne med blomster, som jeg har fundet på nettet gør cardiganen feminin og romantisk. FAKTABOKS: Design: Kim Hargreaves Sizzle Garn: Rowan Pure Wool Fra lager: Ja Anvendt: ca 325 gram Farve: Gråblå Købt hos: Foræring Pinde: Addi rundpind 3 og 3 1/2 Str.: L

onsdag den 18. juli 2012

Prinsessebesøg

I forgårs havde jeg besøg af Prinsesse Daniella og hendes forældre. Det var bare så hyggeligt:-)

tirsdag den 17. juli 2012

Wisdom

Til trods for, at jeg er vild med hendes designs, er dette min første Kim Hargreaves kreation - men bestemt ikke den sidste! Jeg er nemlig rigtig godt tilfreds med min Wisdom.
Wisdom er en Chanel-inspireret trøje/jakke med et mønster af brede striber i henholdsvis glatstrik og dobbelt perlestrik. Desuden er der små lommer i en anden farve og en smal kantstribe på ærmerne. Opskriften er så velskrevet og nem at gå til, og jeg har fulgt den til punkt og prikke:-) Til efteråret har jeg set, at der faktisk kommer rigtig mange af den slags Chanel-inspirerede trøjer - ensfarvede med kanter i en kontrastfarve, så jeg må siges at være på forkant med moden:-)
Knapperne er fra Birthe Sahl og fuldstændig perfekte til.
Garnet er Rowans Felted Tweed. Det er lækkert at strikke med, og bliver utrolig blødt efter vask, men hvis ikke man passer gevaldigt på, så har det altså meget let ved at filte, og det synes jeg egentlig garnet er for dyrt til. Jeg har valgt en mere neutral farve end jeg normalt plejer at bruge, men den passer bare godt til min øvrige garderobe, fordi der er små blålige nister i tweed-garnet. Design: Kim Hargreaves Wisdom Garn: Rowan Felted Tweed Garn fra lager: Ja Anvendt: 350 gram Farve: Lys grå Købt hos: Pinde: Addi rundpind 3 og 3 1/2 Str.: L

søndag den 15. juli 2012

Farveprøve

Nå - hvad gør jeg så imens jeg venter på, om jeg kan skaffe lidt mere af Rowans Pure wool ? Slår op til et nyt strikketøj selvfølgelig:-) Jeg har længe haft lyst til at strikke Læsø, så i dag har jeg lavet farveprøver. Garnet jeg endte med er Isagers ÅLJ - noget rigtig "kradsegarn", men Læsø er en jakke-agtig cardigan, hvor man typisk vil have noget indenunder, så mon ikke det går. Ellers overvejer jeg at sætte foer i jakken. Garnet har jeg købt på udsalg hos Garn10, så jeg har kun de tre farver. Kanterne bliver blågrå og de to andre farver er en stærk grøn og en koboltblå. Michael synes den blågrå faldt lidt udenfor, og gjorde udtrykket "grumset". Så jeg prøvede at skifte den blågrå(kantfarven) ud med en råhvid uld/cashmere, men det synes jeg altså ikke så nær så godt ud. Det bliver disse tre, og det er meget tilfredsstillende at det er lagergarn:-) Nu vil jeg slå op.....

Efterlysning

Som sædvanligt har jeg gang i 3-4 forskellige strikketøjer, men så heller ikke flere - så bli`r jeg for forvirret:-) I øjeblikket strikker jeg dog næsten udelukkende på Sizzly - en model fra Kim Hargreaves nye bog Indigo. Egentlig er modellen strikket i bomuldsgarn, men jeg strikker den i uld af noget garn, jeg har fået forærende. Modellen er med korte ærmer, og jeg tror lige, at jeg har garn nok i de 6 nøgler jeg har. Nu har jeg så fået den idé, at jeg gerne vil have trekvartærmer. Farven er udgået af Rowans sortiment, og så er det, at jeg håber på Jer derude! Der skulle vel ikke være én af Jer, der ligger inde med 1 eller 2 nøgler Rowan Wool 4ply i farve 450 - en skøn gråblå farve - så vil jeg meget gerne købe!

lørdag den 14. juli 2012

Guldklumperne

Mens jeg var på hospitalet fyldte Oskar og Villads 7 år, så jeg fik lov til at smutte fra hospitalet i et par timer, så jeg kunne deltage i deres fødselsdagsbrunch. De fire søskende er normalt som en sæk fyldt med lopper:-) Så at skyde et billede med alle fire børn er stort set umuligt. Men se blot her! For en gangs skyld lykkedes det:-)
Min kønne datter og Svennemand.

fredag den 13. juli 2012

Noro cardigan

Jeg duer ikke til at strikke med bomuldsgarn. Det er alt for hårdt ved mine hænder. Så selv om kalenderen viser sommer, strikker jeg stadigvæk i uld. Sidste år i december havde Fandango et rigtig godt tilbud på Noro Flowerbed. Jeg købte 400 gram uden egentlig at vide, hvad jeg skulle bruge det til. Farverne var smukke:-) I forvejen har jeg to cardigans strikket i Noro Silk Garden. Efter vægttab er de temmelig "rigelige", men jeg nænner alligevel ikke at skille mig af med dem. En ny og tyndere sommerudgave kunne imidlertid godt bruges. Jeg har slået et passende antal masker op og bare strikket derudad. Kanterne er i rib. For første gang nogensinde har jeg forsøgt at lave striberne på ærmerne nogenlunde ens. Det vil sige - jeg startede på et nyt nøgle for hvert ærme, og det er da vist blevet meget godt. Skulle jeg lave noget om, ville jeg nok have pillet den vissengrønne farve fra. Den bryder jeg mig ikke om, og jeg synes faktisk ikke, at den passer sammen med de andre farver. Knapperne er nogle helt almindelige plasticknapper med lidt mønster på, fundet på nettet til 1 kr. pr. stk.
Jeg er meget tilfreds med cardiganen og har allerede brugt den meget. Det var også på tide, at jeg fik lidt succes på strikkefronten til mig selv. Den røde cardigan, der ellers var sjov at strikke, kommer jeg aldrig til at gå med. Den facon/model klæder mig ikke - jeg synes, jeg ser tyk ud i den, og det er bestemt ikke noget jeg har lyst til, når jeg endelig har tabt mig. Den gammelrosa Syren var jeg utroligt glad for, men da jeg vaskede den anden gang, kom den ud af vaskemaskinen i str. 10 år!!! Jeg forstår stadig ikke, hvad der er gået galt, for den blev vasket på nøjagtig samme måde som første gang. Ærgerligt! Ærgerligt! Men, men - der er flere cardigans undervejs, for ligesom Helle synes jeg, at der hører en cardigan til ethvert outfit:-) Design: Egen opskrift Garn: Noro Flowerbed Garn fra lager: Ja Anvendt: 350-400 gram Farve: Se billede Købt hos: Fandango Pinde: Addi rundpind 3 Str.: Min ca. M/L

torsdag den 12. juli 2012

Så gik der tid med det.....

Næsten en hel måned uden et blogindlæg. Det er vist aldrig nogensinde hændt før. Det er bestemt heller ikke med min gode vilje, det er blevet sådan. Men jeg har været så forfærdelig syg, at jeg har måttet koncentrere al min energi og mine kræfter på at komme ovenpå igen. Derfor har der kun været overskud til det allervigtigste - nemlig min familie. Denne gang var det mine nyrer, det gik ud over - de fungerede faktisk slet ikke. En tur på hospitalet - 6 liter saltvand ind med drop og to poser blod - så var jeg oppegående og så god som ny igen - blot helt ufattelig træt. Det er fantastisk så effektive og dygtige de er på Kommunehospitalets onkologiske afd. - jeg er fuld af respekt og beundring. Nu SKAL jeg drikke mindst tre liter væske hver dag. Det er rigtig meget! Jeg er ikke god til det - glemmer det alt for tit! Nu har jeg også rigtig meget lyst til at blogge igen. Og jeg har meget at blogge om:-) Der er blevet flere strikting færdig. Og der sker andre spændende ting her på matriklen. Så jeg håber I hænger på alle mine trofaste læsere:-) Den her slags indlæg plejer at være ledsaget af et blomsterbillede. Men det skal ikke være så konservativt og forudsigeligt altsammen :-) Så i stedet kommer her et dejligt billede af to mænd jeg elsker højt!