søndag den 1. november 2009

På pindene netop nu


Jeg er i gang med at strikke en kjole til Nanna i Noro sokkegarn. Det er en helt enkel model(fra Fandango), så der er et langt glatstrikket stykke strikket på rundpind. Men det snor og vrider sig, så jeg er ved at blive tosset og tænker på, om den kjole overhovedet bliver pæn. Kan det være garnet? Er der nogle, der har erfaringer med pigekjoler f.eks "Fiona" eller "Topstykket"? Er det "normalt" at det ser så skævt ud? Retter det sig evt. når det bliver vasket?

15 kommentarer:

Julia Zahle sagde ...

Jeg tror egentlig godt det kan dreje, men jeg synes ikke jeg har oplevet det, når jeg har strikket.

Een af de ting, jeg godt kan lide ved Noro, er at det er rustikt - det er lidt tykt nogen steder og dér, hvor det er for tyndt, knækker jeg garnet og lægger det dobbelt. (Men jeg synes ikke garnet har været tyndt ret ofte).

Men - mit råd ville være at du skla tage Noro for det, det er. Nemlig rustikt og i meget lækre farver.

Gitte sagde ...

Jeg har strikket topstykket til Lise - strikke oppe fra og ned - og synes ikke det snoede sig......

Skønne farver iøvrigt.

Fríða sagde ...

et almindeligt problem med Noro, derfor kan jeg i grunden ikke lide deres garn, selvom farverne jo er helt vidunderlige.
kh.fra Island
Frida

Tine sagde ...

Har aldrig strikket i Noro, så jeg kan desværre ikke hjælpe.

Jeg syntes ellers det er nogle meget smukke tøse farver :-)

lise sagde ...

Måske var det den søgte opskrift:Hjertegarn.dk design 12 hagesmækker.Huskede din efterlysning,da jeg tilfældigt havnede her.Læser din blog med begejstring :-)

Mormorstrik sagde ...

Ærgreligt med at det snor sig - det er nogle flotte farver.
Har ikke strikket i Noro - med er ved at være færdig med Topstykket i Geilsk uld - uden problemer, så mon ikke det ligger i dit garn.

Helle : sagde ...

Det eneste jeg har strikket i Noro er kringletoppen, men det er ikke i strømpegarnet. Men jeg vil mene at det ligger i garnet, og når først det snor nu tror jeg også at det vil forsætte efter vask.

Nette sagde ...

Jeg har aldrig haft problemer med det. Heller ikke, da jeg strikkede Fiona i det.
Det er rigtigt, at det skifter tykkelse ind imellem, men det får kun det færdige resultat til at fremstå rigtig pænt.

Umiddelbart vil jeg gætte på, det retter sig ud, når det bliver vasket. Det er rimelig nemt at forme, synes jeg.

Karin Grøn sagde ...

Det er vist desværre rigtigt at noget garn gør det. Uden at være ekspert, tror jeg det har ngoet at gøre med om det er snoet garn eller s eller z snoet garn man har med at gøre. jeg ved i hvert fald at det ikke er ligemeget, hvor meget det snor sig selv op når man knipler og jeg tror det er det samme med strikning. jeg tror at en enkelt snoet tråd- tyk eller tynd snor sig når den strikkes på rudnpind mens garn der er snoet med to tråde ikke gør det på samme måde.

snakkemunn sagde ...

Jeg synes det er flotte farger. Strikket blir nok fint når det er ferdig.:-)

Irene sagde ...

Julia: Jeg har strikket med Noro Silk Garden før, og ved godt at det er et rustikt garn, men sokkegarnet opfører sig anderledes.
Gitte: Tak for oplysningen!
Frida: Jeg tror du har ret.
Tine : Tak!
Lise: Tak:-)
Nette: Jeg er nået så langt, at jeg tror jeg strikker den færdig.
Karin : Det lyder som en god forklaring.
Snakkemunn: Tak!

nynne sagde ...

Hej Irene
Har oplevetat garn snor sig - og det bliver ikke bedre af at blive vasket. Løsningen er at strikkmene et for og bagstykke og så sy det sammen i siden. D vil komme til at dreje på kroppen og det er ikke yndigt.
Har kasseret temmelig mange kjoler på den konto. Syntes ellers det er bomuldsharn der har den tendens når det strikkes på rundpind. Det er jo så ærgeligt at et så dyrt projekt ikke lykkes

INGRID's STRIKKERI sagde ...

Hei Irene;)
Den blir jo fargerik og forhåpentligvis pen når du blir ferdig,
Jeg har strikket med Noro - og valgte da å strikke frem og tilbake. Det blev fint og snurret seg ikke. Håper du får det fint til;)
Ha en koz ettermiddag/kveld.
Hilsen Ingrid

Strikkeheksen sagde ...

Jeg tør slet ikke råde dig til nogetsomhelst, vil bare sige, at jeg aldrig har oplevet et stykke strik i våd tilstand, der ikke kunne kringles som jeg ville ha´ det ;-)
Jeg håber, den lykkes for det er sørme en skøn, farverig kjole, der helt sikkert vil vække begejstring :-)

Bebiane sagde ...

Jeg har også oplevet, at Noro garn snor sig, ved ikke lige hvad du skal gøre ved det og det bliver ikke bedre af, at du skal strikke rundt :-))