søndag den 28. februar 2010

Strik hos Mette

En rigtig hyggelig strikke-eftermiddag hos Mette i går.
Hun diskede op med en superb fortæring.
Vi fik vendt mangt og meget, kigget på garn og strikkebøger og grinet en hel del.
Udover de endnu ikke-færdige projekter på pindene, bliver der selvfølgelig altid flashet en del lækkert strik ved disse arrangementer. På billederne kan man bl.a se en fantastisk grøn Bente Rønberg kjole og en fin Amaya i støvet lilla. Derudover var der en superflot Anette Danielsen nederdel, en smuk bluse og diverse lækre tørklæder, der blev behørigt beundret.
En dejlig eftermiddag!


lørdag den 27. februar 2010

Krydsnøgleapparatet.....

....måtte på arbejde fra morgenstunden af.
Jeg skal jo være sikker på at have garn nok med, når jeg i eftermiddag skal til Strik-in hos Mette sammen med en flok dejlige kvinder:-)

onsdag den 24. februar 2010

Igangværende projekter


Så er jeg igen i gang med "kjolen" og er ved at være færdig med det lange seje stræk, før der kommer noget mønsterstrik.
Indimellem strikker jeg på endnu en Amaya til en kær kollega.
Begge dele er lidt kedelige at strikke. Jeg har pålagt mig selv, at jeg SKAL være færdig med disse to ting, før jeg må starte noget nyt. Forude venter nemlig et yderst spændende projekt, som jeg har meget svært ved at vente med at starte på - nemlig Elizabeth Zimmermanns Grønne trøje. Åh - hvor jeg glæder mig til at strikke den!

fredag den 19. februar 2010

Stille harmoni

... eller Tøffelcape.
Inspireret af Lene er jeg også gået i veste-mode:-)
Jeg har længe haft lyst til at strikke denne sjove vest med store dråber. Opskriften er fra et strikketillæg til Hendes verden, hvor vesten kaldes "Stille harmoni", men jeg har også set den på andre blogge under navnet "Tøffelcape".
Den var rigtig sjov at strikke, så faktisk har jeg strikket to!
Først strikkede jeg en mørk petroleumsgrøn i noget ubestemmeligt uldgarn uden banderole. Jeg har haft garnet liggende i årevis uden at vide, hvad jeg skulle bruge det til. Vesten viste sig at blive så flot at Michael roste den til skyerne, så jeg blev helt flov. Men jeg strikkede fluks én til i en mørk turkis(den jeg har på herunder), og jeg er rigtig glad for den.
Desværre nåede jeg ikke at melde mig til julegavestrikken, men er så alligevel lidt med på sidelinjen:-) Tørklædet jeg strikkede i sidste måned og den petroleumsgrønne vest er begge lagt i gaveskuffen.
Jeg kan se at Lene løbende tæller sammen, hvad hun har brugt fra lageret i år, så det skulle jeg også lige prøve. Indtil videre har jeg brugt : 2 kg 220 gram garn!!!
Underligt nok ses det ikke rigtigt på mit lager.....

FAKTABOKS
Design: Stille Harmoni eller Tøffelcape
Garn : Cascade 220 og ubestemmeligt uldgarn strikket dobbelt
Garn fra lager: Ja da
Anvendt : 325 gram petroleumsgrønt
275 gram mørk turkis
Købt hos: Garnbutik i Åbyhøj
Engelsk netbutik
Pinde: Knitpicks nr. 4 1/2
Str. : One size

søndag den 14. februar 2010

Valentine`s Day

....fejrer vi bestemt ikke her i huset, siger Michael.
Men jeg har fået denne fantastiske blomsterbuket i dag af min kæreste mand:-)
Og der dufter vidunderligt af Michaels hjemmebagte Brunsviger i hele huset.

Jeg har lige læst....

HYPNOTISØREN af Lars Kepler.

Skuffende! Det er det første ord, der falder mig ind. Når bogen får gode anmeldelser allevegne, bliver sammenlignet med Stieg Larsson og ovenikøbet bedømt til at være bedre end Salander-trilogien. Ja - så er mine forventninger tårnhøje! Jeg er stor fan af Lisbeth Salander og begræder, at der ikke kommer flere bøger om denne kontroversielle heltinde.
Oplægget er ellers godt nok : en helt almindelig familie på fire bliver på den mest bestialske vis slagtet af en psykopatisk morder. Sønnen overlever med nød og næppe, men ligger i koma og kan derfor ikke udpege morderen, og her er det så hypnotisøren kommer ind i billedet. Man kan nemlig godt hypnotisere personer der ligger i koma, men det er risikofyldt for patienten.
Herefter fuser spændingen lynhurtigt ud af bogen. Morderen findes ret hurtigt, og så er der kun en sidehandling fra hypnotisørens tidligere liv til at holde bogen gående. Politiken skrev : "Morderisk fart og tempo" og "Hæsblæsende sidevender". Til det kan jeg kun sige, at det da vist er en sandhed med modifikationer. Jeg synes bogen er meget, meget lang i spyttet.
Når en hypnotisør er hovedperson i bogen, forventer jeg som læser at komme helt ind i hovedet på bogens personer, men de er og forbliver ret ligegyldige og endimensionelle. Deres problemer, sorg og smerte rører ikke.
Og lad mig så lige slå fast - bogen kan på ingen måde måle sig med Stieg Larsson-trilogien!
FAKTABOKS
Titel: Hypnotisøren
Forf. : Lars Kepler
Forlag: Gyldendal
Sidetal : 588 sider
Udgivet : 2010

tirsdag den 9. februar 2010

Coraline

Ja - hvis ikke en børnebibliotekar skulle strikke Coraline, hvem skulle så?
Coraline er en gyser/spændingsroman for børn skrevet af Neil Gaiman.Den udkom i 2003 og er siden udkommet som både grafisk novelle og som film.
Jeg ved ikke om designeren Ysolde Teague havde bogen i tankerne, da hun designede denne smukke cardigan.
Jeg har nydt at strikke den - ikke mindst fordi garnet var usædvanlig skønt at strikke med. Jeg har lavet et par småændringer. I stedet for de lange lidt puffede ærmer har jeg lavet trekvartærmer. Jeg har lavet en mere udringet halsudskæring og forsynet trøjen med retstrikkede kanter på både forstykker og i halsen.
Mønstret på bærestykket er rimelig svært og tager lidt tid at strikke, men jeg synes resultatet er det hele værd.




FAKTABOKS:
Design : Coraline af Ysolde Teague
Garn: Jo Sharp Alpaca Silk Georgette
Garn fra lager: Ja
Anvendt : Godt 400 gram
Farve: Mint
Købt hos : På udsalg hos Fandango
Pinde : KnitPicks 3 1/2
Str.: Medium

lørdag den 6. februar 2010

Bogudsalg

Jeg fandt et par bøger på bogudsalg i dag. Strikkehåndbogen er udelukkende fyldt med mønstre - fairisle-mønstre,snoningsmønstre,hulmønstre og andre mønstre. Den tror jeg, at jeg vil få stor fornøjelse ud af. Det var boghandlerens sidste eks. jeg fik for en flad halvtredser.

Den anden bog har opskrifter til fem forskellige strikkede dukker samt en masse tøj og accessories til dem. Jeg har faktisk strikket to af dukkerne for et par år siden. Den ene har Nanna og den anden sidder på mit arbejdsværelse. Dukkerne og ikke mindst tilbehøret var sjovt at strikke, så hvem ved om jeg ikke igen finder en lille pige at strikke én til. Bogen kostede kun 30 kr.

Så langt.......

.....var jeg kommet på min strikkede kjole - godt og vel halvvejs!

Men da jeg prøvede den, var den alt,alt for bred, så lige om lidt er den kun en række garnnøgler.
ØV!

mandag den 1. februar 2010

OG VINDEREN BLEV.....

Først vil jeg lige sige tusind tak for alle Jeres søde kommentarer!
Det var helt overvældende - og det er jo lige netop det, der gør det værd at blogge:-)
Velkommen til de nye faste læsere - hvoraf en del fra Norge har fundet vej til min blog. Men det går jo begge veje, så jeg har også fået en hel del nye blogs på min blogliste. Herligt!
Og nu skal jeg ikke trække den længere:-)
Min mand trak en seddel fra den skål, jeg havde lagt alle navnesedlerne i, og på den stod der : FRU WESTERSKOV
Så fru Westerskov hvis du sender din adresse til min mail : irene@aagaard.me.uk, så kommer der snart en pakke lækkert garn til dig.