tirsdag den 15. marts 2011

Jeg kommer ingen vegne

Heldigvis kan jeg strikke igen.
Jeg synes også jeg strikker og strikker, men jeg kommer ingen vegne. Jeg får ikke noget færdigt, men starter hellere et nyt stykke strik op.
Min koncentrationsevne er bestemt ikke i top. Det skal helst ikke være for komplicerede projekter og svære mønstre.
Jeg har gang i Prinsesvøbet - en barselsgave til et sommerbarn, men jeg har lavet en fejl i mønstret, så der skal trevles op, så nu ligger det bare i strikkekurven.
Patent af Hanne Falkenberg var jeg ellers helt hooked på, men jeg har aldrig prøvet at strikke patent før, og det er altså meget langsommeligt og kedeligt. Desuden synes jeg ikke, det jeg har strikket, er særlig pænt, så nu ligger den også.
Camomille nr. 2 mistede jeg lige pludselig interessen for.
Det jeg strikker mest på lige for tiden er min Monday morning cardigan, så måske er der håb om, at den snart bliver færdig.
Men det er alt sammen store strikketøjer.
Jeg bliver nødt til at lave mig et nyt "lille" strikketøj, hvis jeg skal til strikkesøndag hos Helle.
Hvis jeg da overhovedet tør vise mig ude i verden uden hår.

18 kommentarer:

Fru Kahr sagde ...

Selvfølgelig tør du vise dig ude i verden uden hår. Jeg er helt sikker på, at du ser vidunderlig ud, for selv om håret er en vigtig del af identiteten, så kommer skønheden indefra - og du er et skønt menneske:-)
Jeg håber, du er frisk nok til at komme på søndag.

Ann sagde ...

Sødeste Irene,
Jeg er enig. Jeg er sikker på, din indre skønhed vil overstråle din +/- hårpragt. Jeg vil her for første gang nogensinde indrømme, at jeg har noget med ikke-hår. Det fascinerer mig, som om der er noget meget stærkt bag. Måske er det noget, der stammer tilbage fra Sinead O'Connor eller også er det bare noget, jeg har. Jeg kan godt li' det.
Dit strikkeproblem kender jeg bare så godt. Sådan kan jeg ha det i perioder, og derfor har jeg også altid små nemme projekter på pindene, så jeg alligevel altid er igang med noget, jeg orker. Der er strømper det helt rigtige for mig.

nynne sagde ...

Nu er der nok ikke mange der i ret lang tid vil bemærke at du er "hårløs" - dit væsen vil med det samme overstråle det.

Små projekter er skønne - og noget med gang i farverne - striber eller selvskiftende garn - det motiverer.
Mon ikke en lille Svend-vest kunne sætte gang i pindene ?

Irene sagde ...

Dorthe: Jeg håber også vi ses søndag:-)
Ann: Jeg synes jeg ser skrækkelig ud uden hår. Sokker er altid et godt lille projekt:-) Jeg vil prøve at komme på lørdag og lære lidt sokkestrikning af dig:-)
Nynne: Jeg har noget virkelig lækkert garn, der kunne blive en fin lille Svenne-vest:-)

Tine sagde ...

Øv, hvor jeg kender det.
Så må man bare trævle op!
Så får man ro i sindet igen, og god samvittighed når man starter noget nyt op :-)

Jeg glæder mig meget til at se dig på søndag.
For selvfølgelig kommer du!
Dit "jeg" sidder jo ikke i håret, men inden i dig selv.
Jeg kan godt forstå du gruer for at møde verden uden hår.
Men på den anden side, kan du jo ikke sidde indenfor hele tiden!
Især nu hvor foråret banker på og vi går mod lyse tider :-)
Vi ses på søndag.
Knus herfra :-)

Strikkeglæde sagde ...

Har du mon fået strikketøjsblues med alle de blå strikketøj?

Jeg synes ellers det er gode projekter.

Selvfølgelig skal du vise dig ude uden hår, tag en af dine hatte eller tørklæder på - god strikkesøndag!

Dorte sagde ...

Aller kæreste Irene, selvfølgelig kan du vise dig ude i verden. Har bemærket, at du har strikket fine blå huer. Hvad med at tage sådan en på? Små projekter...hmmm. Her er sokker små projekter, og dem er der altid aftagere af i familien. Har forøvrigt moret mig over Michaels fine tankespind om Søren, ja, Pind:)

Helle sagde ...

Selvfølgelig kan du vise dig, men jeg kan godt forstå hvordan du har det, trods mange års tilvænning kan jeg tit have lyst til at gemme den ene arm på ryggen. Min erfaring er at andre ikke tænker nær så meget over det som man selv gør. Og lige så selvfølgelig tager det tid at vænne sig til et nyt udseende, der ovenikøbet er resultatet af noget træls. Det med ike at få noget færdigt kender jeg desværre også, men hvorfor ikke bare gøre som du vil, der kommer sikkert en dag hvor du er i humør til at gøre færdig frem for at starte.

snakkemunn sagde ...

Klart du skal vise deg ute uten hår.
Jeg strikker mye kjøkkenduker og føler glede når jeg er ferdig med en. Det er kjekt arbeid uten telling og følge med. Kanskje det er noe å strikke på når man ikke orker å konsentrere seg for mye. Ønsker deg god strikke kafe. :))

Lin sagde ...

Det er da ellers nogle laekre projekter du der har gang i. Kender godt det at man nogle gange koerer sur i det, men du skal se, pludselig er det bare faerdigt.
Uden haar, jamen selvfoelgelig kan du vise dig uden haar. Demi Moore gik haarloes til en Oscar-uddeling!
Et lille strikkeprojekt kunne vaere en bomuldshue saa du ikke bliver kold, for du skulle noedigt faa en forkoelelse oveni.
Saa jeg vil oenske dig rigtig god strikkedag sammen med pigerne.

Helle : sagde ...

Irene jeg vil i den grad håbe at du vil komme og besøge os, jeg har en god stol til dig. Lige meget hvordan du ser ud vil du altid stråle i mine øjne!

Berit sagde ...

Det med at starte noget op, er jeg også ret god til for tiden, men pludselig bliver en hel række af projekter også færdig på samme tid. Det føles måske bare ikke så godt, når strikkekurven rummer mange UFO'er. Som Ann skriver, så synes jeg, det netop hjælper at lave et par små projekter undervejs.

Vi glæder os til at se dig - lige præcis som du er!

Taxastrikkeren sagde ...

Cardiganen ser da også mest interessant ud. Trævl patentstrikket og camomillen op og lav noget andet af garnet.
Selvfølgelig skal du i byen og strikke - hår eller ikke hår - basta!

Jette sagde ...

Din patent ser da flot ud, men du har ret i at det langsommeligt strikketøj, bare et par pinde engang imellem, så er det ikke så slemt. Og de andre ting ser jo også spændende ud.

strikkeentusiasten sagde ...

Kære Irene
Har lige læst bagud med de indlæg jeg har misset, puha en slem omgang du har været igennem.

Det med dit flotte hår kan jeg godt følge dig i, når det er sagt siger jeg også....nyd dine aktiviteter og medmennesker det du kan.

Du er en smuk sjæl i en smuk krop både med og uden hår.

Håber du vil få en rigtig god dag på søndag

De bedste tanker
Jane

Lykke sagde ...

yndlingfarven fornægter sig ikke i projekterne :-) Håber du får lidt medvind og gejst i projekterne.

Karin Grøn sagde ...

Hej Irene. Naturligvis kan og skal du vise dig udenfor uden dit hår. Din mand har jo skrevet en fantastisk beskrivelse på sin blog om hvordan det virker på ham at du nu har en anden frisure og jeg tror det kun er dig, der tænker på det, så se du bare at komme afsted, hvis du overhovedet kan overkomme det.
Ellers lader du sygdommen bestemme på et punkt, hvor det ikke er rimeligt.
Et lille men kærligt spark ud af døren fra mig til dig.
Jeg forstår godt dine problemer med strikken, men fokuser på at det er godt at du kan strikke, for det gør noget godt for dig og fokuser på processen og ikke på et færdigt resultat, for du mangler jo ikke en trøje til at varme din krop, kan je g næsten regne ud ;-) Det er jo processen der er vigtig og hyggelig. At du så kan strikke små ting ind imellem er jo også fint. Hvis du vil have noget, der har holdt datteren oppe mens hun var på sygehus, så var det små gnomer og dukker. Det kunne jo være en ide til børnebørn. http://strikkeleg.blogspot.com har en masse ideer.

Irene sagde ...

Tak for alle Jeres søde kommentarer! Jeg tager dem til mig - hver og én:-) Og så må jeg vel bare selv tage mig sammen til at komme ud og svinge parykken:-)