torsdag den 9. august 2012

Indianer-jap

I øjeblikket kan vi høste masser af grønsager fra haven. Der er simpelthen ikke noget så skønt som helt friske grønsager, du henter i din egen have. De forvandles ofte til denne ret, som stammer fra Michaels familie, hvor de fik den, når de var i sommerhus. Det spøjse navn har sikkert været beregnet til at få de mange sunde grønsager til at glide lettere ned hos børn:-)
INDIANER-JAP 200 gram bacon i små tern(kan undlades) Små nye kartofler 1 lille sguash Gulerødder i tern 1-2 rødbeder i tern Persillerod i tern Ærter Purløg Karry Salt og peber Rist baconen i en tykbundet gryde. Kom karry i gryden. Svits dernæst kartofler samt de øvrige "hårde" grønsager.Rist evt. sguashen på en pande for sig, så den ikke bliver for blød. Kom lidt vand i gryden, så det ikke brænder på, og lad det hele simre i en halv times tid. De sidste fem minutter kommes ærterne i. Før servering drysses retten med purløg. Er I en sulten familie kan man evt. få en grøn salat og et godt stykke brød til.
Velbekomme!

6 kommentarer:

Berit sagde ...

Mmmmm! Det ser lækkert ud. Det må vi prøve herhjemme. Med grøntsager fra det nærmeste gårdudsalg, dog ;-)

snakkemunn sagde ...

Takk for oppskrift. Kommer sikkert til å prøve denne herlige rett, men da blir det grønnsaker fra butikken. :_)

Kirsten sagde ...

Mmmm...Det ser godt ud. Den må prøves :-))

marion sagde ...

den ser lækker ud den ret, tænker at den må vi da prøve kunne da være at jeg kunne få mine rødder til at spise grøntsager :-)

Helle sagde ...

kan nesten lukte det, så godt så det ut. :)

Vi er ganske ferske som hageeiere men anskaffet et drivhus i fjor sommer som forsyner oss med tomater, agurk, salat, krydderplanter for å nevne noe. Og du har helt rett, det er noe eget med å bare kunne gå ut i hagen og hente sin egen mat man vet er "ekte" uten sprøytemidler.

Anonym sagde ...

Vi fik jappen i går aftes. Halvt gøntsager af egen avl og halvt fra torvet.Det smagte herligt. Elsebeth Vindahl