tirsdag den 30. marts 2010

Når katten er ude.....

I de sidste par dage har min kat mange gange sat sig foran køleskabet og stirret stift ind under det. Vi har selvfølgelig tjekket, om der var et eller andet, men har ingenting kunnet se, og har så slået os til tåls med, at det nok var en af de store edderkopper, der boede under køleskabet.
I går lød der pludselig stygge bandeord nede fra køkkenet.
"Hvad er der?" råbte jeg.
"Det vil du slet ikke vide, men tag katten med ned", lød svaret.
Nu er det altså sådan, at jeg overhovedet ikke er bange for mus, hvorimod det er en ganske anden sag, når det gælder edderkopper. I parentes bemærket synes jeg faktisk, at mus er ret søde:-) Men det skal nu alligevel siges, at det var en temmelig velvoksen, tyk og fed mus, der pilede rundt på køkkengulvet. Ved siden af køleskabet står skålen med kattens tørfoder, så det har musen sikkert levet fedt og godt af.
Musen strøg op i fryserens ventilatorrør - uden for rækkevidde. Katten var ganske uinteresseret og ville bare ud i haven, så vi måtte lade det blive ved det. Alligevel - ret irriterende at den mus netop skulle befinde sig i køkkenet af alle steder.
Sidst på aftenen gjorde katten imidlertid det katte nu en gang skal, så nu har vi (forhåbentligt) igen et musefrit hjem:-)
Billedet er lånt fra Google Billeder.

10 kommentarer:

nynne sagde ...

Der er ikke noget være end mus i køkkenet ! Glemmer aldrig dengang jeg kom hjem til en mus i en smækket fælde ( en ringbånds mus - meget stor og ulækker ) men musen var levende og spænede rundt med fælden hakkende ned i gulvet. Peter var for en gang skyld ikke hjemme til at tage sig af det, så jeg overfaldt den første den bedste mandsperson og overtalte vedkommende til at hjælpe med at tage livet helt af den stakkels mus. Musen boede i et køkkenskab, oog den dødskamp foregik i køkkenet.

strikkeentusiasten sagde ...

Uff....ikke sjovt men kloge er de mus alligevel, det er jo i køkkenet maden er....Vores gamle hund holder heldigvis ro og orden i huset trods sine tretten år kommer ingen mus ind :) God påske.

Mette Lykke sagde ...

Godt missen fik fat i den frække mus.

Helle : sagde ...

Godt at musen kunne gøre sin pligt ! det er jo ikke super rart med mus i køkkenet.

Clemme/Trine sagde ...

Jeg kan også ret godt li' mus :) Men de skal altså holde sig fra mit køkken! - Let nok pt., da jeg bor på 2. sal. Hvor er det flabet, at den har snacken i kattens mad :)

Gitte sagde ...

Tø, hø - godt at katten er vågen.

Jeg have engang en mus boende sammen med 5 kg hundemad. Den havde det også rigtig godt, indtil en veninde der er opvokset på landet kom forbi og med et par havehandsker fik klaret problemet. Jeg synes også de er søde, men røre ved dem kan jeg altså ikke heller ikke med handsker.

Lavendel sagde ...

Jeg synes, den ligner en rotteunge (halen) - og øv, gider ikke have dem indendrøs. Men hunde og katte skal nok holde styr på bæsterne.

Eva sagde ...

Uha da. Mus er ikke noget for mig,- hverken levende eller døde.Godt, I fik has på den.

Jytte sagde ...

Mus er søde ... udenfor.
Vi har sommetider mus under gulvet ( kan ikke finde ud af hvor de kommer ind ) og vores ene gravhund kan sidde en hel nat/ dag og stirre stift på et bestemt sted på gulvet for så en gang imellem springe på stedet og grave løs i gulvtæppet, den kan bestemt ikke li´ mus :o)

Lin sagde ...

Bwadrk. Der er jeg godt nok for meget bymenneske til at kunne klare saadan noget inde i huset. Udenfor og i staldene ok men......Der var engang rotter nede i blokkens skraeldelokale bwadrk. Jeg maatte have hunden med hver gang jeg gik derned. Godt at katten kunne klare det.