onsdag den 31. marts 2010

Kjolen


Endelig er min kjole blevet færdig, men så er den også blevet strikket næsten to gange:-) Som udgangspunkt er det en opskrift købt hos Fandango sammen med garnet, men jeg har ændret så meget på den, at den efterhånden må siges at være min egen.
Den har været ret kedelig at strikke - alt det glatstrik er søvndyssende fjernsynsstrik. I stedet for kun en tråd uldgarn valgte jeg at strikke en tråd af Isagers alpaca 1 med, for at der ikke skulle blive "numse" i kjolen. Eftersom de to farver slet ikke var ens blev resultatet smukt meleret.
Kjolens nederdel er glatstrikket. Bærestykket er med det lille snoningsmønster, som jeg også bruger til mine pulsvarmere. Jeg har lavet en forholdsvis dyb rund halsudskæring(hvor jeg lige mangler at hækle en omgang fastmasker). Der er trekvartærmer, der puffer en ganske lille smule ved skuldrene.
Det er første gang jeg strikker i Junik uldgarnet(skulle ligne Supersoft og hvad det nu ellers hedder). Mens jeg strikkede, synes jeg at det blev meget ujævnt, men det ændrede sig fuldstændigt, da kjolen blev vasket. Den blev bare så flot - og blød, så det er bestemt ikke sidste gang, jeg strikker i det garn.
I det hele taget er jeg meget tilfreds med kjolen - eneste anke er at den godt kunne have været 5 cm længere. Den går mig til lige under knæet.
I forvejen har jeg mange(købte) strikkede kjoler, og denne kan bestemt måle sig med dem både i pasform og blødhed. Så nu har jeg rigtig fået blod på tanden og vil til at lede efter gode opskrifter. Jeg vil strikke flere kjoler!


FAKTABOKS:
Design: Mit eget
Garn: Junik og Isager Alpaca 1
Garn fra lager: Nej
Anvendt: 250 gram Junik og godt 300 gram Alpaca
Farve: Turkisgrøn Junik og petroleumsfarvet Alpaca
Købt hos: Fandango og Marianne Isager
Pinde: 3 1/2
Str. : Min :-)
Forbrug fra lager i 2010: 3070 gram
Nyindkøbt garn: 550 gram

tirsdag den 30. marts 2010

Sååå fint....


Bli`r nødt til lige at vise, hvad jeg putter i Babushka-tasken til min lille niece.
Hos Søstrene Greene fandt jeg i dag et tørklæde til en tier, der passer perfekt til tasken. Samme sted havde de også Babushka-lommeletterne :-) Desuden kommer der nok også et påskeæg i:-)

Når katten er ude.....

I de sidste par dage har min kat mange gange sat sig foran køleskabet og stirret stift ind under det. Vi har selvfølgelig tjekket, om der var et eller andet, men har ingenting kunnet se, og har så slået os til tåls med, at det nok var en af de store edderkopper, der boede under køleskabet.
I går lød der pludselig stygge bandeord nede fra køkkenet.
"Hvad er der?" råbte jeg.
"Det vil du slet ikke vide, men tag katten med ned", lød svaret.
Nu er det altså sådan, at jeg overhovedet ikke er bange for mus, hvorimod det er en ganske anden sag, når det gælder edderkopper. I parentes bemærket synes jeg faktisk, at mus er ret søde:-) Men det skal nu alligevel siges, at det var en temmelig velvoksen, tyk og fed mus, der pilede rundt på køkkengulvet. Ved siden af køleskabet står skålen med kattens tørfoder, så det har musen sikkert levet fedt og godt af.
Musen strøg op i fryserens ventilatorrør - uden for rækkevidde. Katten var ganske uinteresseret og ville bare ud i haven, så vi måtte lade det blive ved det. Alligevel - ret irriterende at den mus netop skulle befinde sig i køkkenet af alle steder.
Sidst på aftenen gjorde katten imidlertid det katte nu en gang skal, så nu har vi (forhåbentligt) igen et musefrit hjem:-)
Billedet er lånt fra Google Billeder.

søndag den 28. marts 2010

Sy-søndag



Jeg har tilbragt en herlig eftermiddag ved symaskinen, hvor jeg har fået syet tre tasker.
Babushka-stoffet købte jeg på Middelfart-messen. Det er egentlig for tyndt at sy tasker af, men så stryger jeg bare vlieseline på, så stoffet bliver lidt stivere. Den har fået et lidt kraftigere stribet stof som foer. Tasken er til min lille niece på 6 år. Der skal puttes lidt småting og et påskeæg i tasken:-)
Fisketasken har ligeledes fået et lag vlieseline og noget kraftigt stribet stof indeni. Jeg kan godt li`at blande fint og "råt", så derfor har tasken fået en robust knap.
Den sidste taske er syet i sort hørlærred og småblomstret bomuld og har ensfarvet rosa foer


lørdag den 27. marts 2010

Hvad ser hun på?


Jeg har ferie fra nu af og lige indtil efter påske, og hvor jeg dog synes jeg trænger til det.
Jeg har bare så mange kreative sysler jeg gerne vil i gang med - både ude og inde:-)
Og hvad er det så min skønne kat stirrer stift på?
Jo - igen i dag havde vi besøg af to Bambier, der fredeligt dryssede omkring og fik sig et solidt morgenmåltid af nedfaldsæbler, jordbærplanter og hvad der sådan ellers er af nye spirer.

fredag den 26. marts 2010

Øv....


Jeg er kommet til at slå tuden på min yndlingstepotte i stykker. Jeg bruger den hver eneste morgen, fordi den præcis kan indeholde de 3-4 kopper te, jeg plejer at drikke om morgenen. Forretningen jeg i sin tid købte den i er lukket, men så er det da godt at der findes netshops. Jeg har bestilt en ny tepotte her.
Samme netbutik har iøvrigt så mange fine forskellige porcelænsmønstre, at jeg kunne købe mig fattig, men jeg nøjes med at købe en ekstra tepotte, når nu de alligevel skal sende:-)

torsdag den 25. marts 2010

Hvor er garnet?

Den opmærksomme læser af forrige indlæg har måske undret sig over hvor mit garn er?
Det er skam også i mit arbejdsværelse(det meste i hvert fald), men fortjente et helt indlæg for sig selv.
Tidligere har jeg haft mit garn på åbne hylder, så jeg kunne gå og beundre farverne og lige røre lidt ved det, når jeg gik forbi. Det var jeg ved at være lidt træt af - både omgivelserne og garnet blev temmelig støvet.
Så fandt jeg nogle helt fantastiske æsker - og det var faktisk dem der startede hele renoveringen af værelset.
Så nu ligger mit garn i de fineste æsker. Ikke alt sammen - for de er lidt pebrede i prisen, så jeg tænker også, at jeg vil forsøge at lave nogle selv. Og så har jeg jo altså - Host!Host! - ret meget garn:-)




onsdag den 24. marts 2010

Mit arbejdsværelse

Inspireret af Mie, der lige har indrettet et flot nyt arbejdsværelse til sig selv, fik jeg lyst til at vise mit arbejdsværelse frem.
Jeg arbejder hjemme to-tre dage om ugen, så derfor tilbringer jeg meget tid i netop det værelse. Derfor sætter jeg også pris på, at der er rart at være. Jeg har netop ryddet op, flyttet lidt om og indkøbt nogle få nye ting, så nu synes jeg der er rigtig dejligt.
Jeg sidder, så jeg kan se ud af vinduet og følge med i årstidernes skiften og naturen lige udenfor

Mit skrive- og sybord med ny læselampe.

Kurvestolen har fået nye puder.


Blomsterakvareller på væggen

Lidt kreativt rod på det runde bord

tirsdag den 23. marts 2010

Nye husdyr

I morges da jeg ved syv-tiden åbnede vinduet i mit soveværelse, mødte der mig dette syn. Jeg sneg mig ind efter kameraet, og i mellemtiden var dyrene gået helt op til terrassen - og de er altså temmelig store!
Der er et godt stykke til Constantinsborg-skoven, hvor de ellers holder til, så jeg tænker de er sultne.
Jeg synes det er så hyggeligt, at de kommer på besøg hos mig:-)



søndag den 21. marts 2010

Næsten i garn-himlen...

I går slog vi to fluer med et smæk. Jeg var et smut på Middelfart-messen om formiddagen, mens Michael gik tur på havnen. Dernæst kørte vi til Odense og besøgte Michaels familie og havde en rigtig dejlig dag sammen med dem.
Klokken 10 var et godt tidspunkt at komme på messen endnu inden det helt store rykind. Jeg hilste selvfølgelig på en del bloggere, og det er nu så hyggeligt.

Jeg kan godt blive helt handlingslammet, når der er så mange ting at se på, og så kan jeg slet ikke finde ud af at købe noget. Derfor havde jeg hjemmefra kigget på de forskellige garn-butikker, lagt en strategi og overvejet eventuelt indkøb.
Jeg havde besluttet at kigge nærmere på Karen Noes garn, for hun har noget lækkert garn, jeg ikke har set andre steder. Jeg købte imidlertid ikke noget, men nøjedes med at kigge.
Derudover var der planer om at se nærmere på Geilsk - det nye uld/bomuldsgarn, og her købte jeg ind til Elizabeth Zimmermann-trøjen.
Jeg købte ind hos Tante Grøn til en lille sommerbomuldsvest.
Og så faldt jeg over et rigtig godt tilbud - 600 gram Isager garn på tilbud. Det skal sammen med det Isager garn jeg har i forvejen bruges til en ny Vifte, en Løvfald og en Ivy League-vest.
Samme sted faldt jeg over 3 nøgler Gepard CottonWool til 20 kr pr nøgle mod normalt 49kr. Jeg elsker at strikke i det garn - det skal blive til en trøje til Emil.
Som I kan se havde jeg virkelig tjek på tingene - jeg er helt stolt af mig selv - ikke noget med at købe garn jeg ikke ved, hvad jeg skal bruge til:-)
Endelig købte jeg også lidt stof - jeg vil nemlig til at sy - men mere om det senere.
Skal jeg vurdere messen, synes jeg at der var langt flere garnbutikker end de foregående år, og det var jo rigtig dejligt:-)


torsdag den 18. marts 2010

På besøg hos Emil

....som han nu hedder officielt.
Han er en god lille dreng, der bare sover og spiser uden at tage sig synderligt af larm og aktiviteter.
Han sov næsten fra jeg kom til jeg gik igen, så jeg var nødt til at snuppe ham lidt op af liften, så jeg lige ku`hilse på ham, inden jeg skulle til strikkecafé "Hos Sofies forældre". Han sendte mig et søvnigt, skævt smil - eller også var det bare mavekneb:-)


tirsdag den 16. marts 2010

Tine - en nem lille vest


Lige siden jeg i efteråret stod fuldstændig målløs og stirrede på en strikket stribet vest fra Lollys Laundry til 1199 kr! - har jeg tænkt at sådan én, var der da ikke mange ben i at lave selv:-)
Forleden faldt jeg over en opskrift fra Hendes verden og så var der ingen undskyldninger for ikke at gå i gang:-)
Supernemt lille stykke TV-strik, hvor man får brugt nogle af sine mindre rester. Spraglet vil nogle måske mene. Jeg synes man bli`r i godt humør af at se på den, og den er fin over en ensfarvet bluse eller kjole.


FAKTABOKS:
Design : Tine af Rachel Søgaard(kan findes blandt Hendes Verdens netopskrifter)
Garn : Forskellige rester i Cascade 220 og Peruvian Highland Wool
Garn fra lager: Yes!
Anvendt: 250 gram
Farve : mange forskellige
Købt hos: Husker ikke
Pinde: KnitPicks nr.5
Str.: L

Det er på vej

FORÅRET
Selv om det stadig er frostvejr om natten, så skinner solen om dagen. Sneen i min have er næsten væk og op af jorden myldrer disse dejlige små gule forårsbebudere.

søndag den 14. marts 2010

Kernel - tørklæde



Sidste gang jeg var til strikkecafé i Butik Fandango vandt jeg 50 gram håndfarvet Noro Flowerbed. Det kommer man ikke så langt med, så jeg købte 50 gram mere, så jeg kunne få et tørklæde.
Valget fandt på "Kernel" - en opskrift fra Knitty Fall 2009.
Egentlig består Kernel af to forskellige lace-mønstre, men jeg har kun brugt det ene, da jeg synes det blev pænest.
Noro Flowerbed er en garnblanding bestående af 35% silke, 35% mohair og 30% uld, og det er en usædvanlig lækker sammensætning.
Resultatet er blevet et blødt fnuglet forårstørklæde i den smukkeste farve.
FAKTABOKS:
Design: Kernel af Bonnie Sennott
Garn : Noro Flowerbed
Garn fra lager: Nej
Anvendt : 100 gram
Farve: Petroleumsgrøn
Købt hos: Fandango
Pinde: KnitPicks nr. 3 1/2

torsdag den 11. marts 2010

En gammel sag

Forleden dag kom min datter med denne lille trøje str. ca. et år, som jeg strikkede til Nanna for 5-6 år siden. Den er strikket i noget ganske almindeligt billigt bomuldsgarn, men har holdt sig ualmindelig godt trods flittigt brug og mange gange vask. Opskriften er selvkomponeret, og jeg havde fuldstændig glemt trøjen:-)
Sine vil gerne have, at jeg strikker nogle magen til i drengefarver. Jeg er ikke så vild med at strikke i bomuldsgarn, men når det er i den lille str. går det nok:-)
Jeg kan godt forstå, at hun vil have bomuld, der kan smides i en 60 graders vask. Jeg har i hvert fald en hel skuffe med bomuldsgarn i alle mulige dejlige farver, så det er bare med at vælge nogle, der klæder lillemanden. Og så skal jeg måske lige skifte hjertemønstret ud med et lidt mere maskulint mønster:-) Ingen grund til at give drengen traumer i en tidlig alder:-)

onsdag den 10. marts 2010

Kan I huske.....

....de små sjove hoptimister fra 70erne?
I Bruuns Galleri er der en butik, der udelukkende sælger hoptimister.
De små hoppende fyre fåes i tre størrelser og et utal af farver.

Jeg styrede direkte mod den flotte turkise hoptimist, men desværre var der kun èn udstillingsmodel i den farve. Først om 14 dage kommer de turkise.
Så indtil videre må jeg nøjes med en turkis "flyvefisk" på mit værelse:-)

Jeg vil gerne sige tusind tak for alle de søde hilsener og kommentarer på min og mit nye barnebarns fødselsdag i går. Det var helt overvældende:-)

tirsdag den 9. marts 2010

Her er han så!

Gustav-Anton-Pelle-Emil eller noget helt femte :-)
Mormors guldklump - kun godt 12 timer gammel.

Velkommen!


Som min datter havde lovet, fik jeg i dag en kæmpestor fødselsdagsgave!
Min lille nye ven kom til verden i nat efter en fuldstændig ukompliceret fødsel, der kun varede to timer - så han har fødselsdag samme dag som sin mormor :-)
Han er 53 cm lang og vejer 3500 gram.
Det er den bedste fødselsdagsgave jeg nogensinde har fået, og jeg glæder mig rigtig meget til at lære ham at kende.
Mere følger når jeg har set vidunderet:-)

søndag den 7. marts 2010

Hjemme hos mig.....

....ser starten på en dejlig søndag sådan ud :

fredag den 5. marts 2010

Amaya 2

Endnu en Amaya denne gang strikket for en kær kollega.
Som i den første har jeg lavet lidt om på v- halsen, fordi jeg synes den så blev pænere:-)
Ellers ikke så meget mere at sige om den, andet end at jeg håber, hun bli`r glad for den.


FAKTABOKS :
Design: Amaya fra Rasmilla Design
Garn: Filcolana New Zealand lammeuld strikket med to tråde
Garn fra lager: Nej - men garn købt af kollega
Anvendt : Lige knap 400 gram
Farve: Petrol
Købt hos : Tante Hanne i Odder
Pinde : 4 1/2
Str. : Large

tirsdag den 2. marts 2010

Solskin..

...forår i luften, hvide ranunkler til en tyver og en søn, der bager pandekager til eftermiddagskaffen.
Det er en dejlig dag:-)