søndag den 15. maj 2011

Ondt i håret

Èn af mine læsere har været så venlig at sende mig en mail og anbefale denne bog:
Ondt i håret af Anne Nielsen.
Den udkom i efteråret 2010, og er en blanding af en masse faktuelle oplysninger om hårtab i forbindelse med kemobehandlinger samt case stories og interviews med en række kvinder, der har prøvet at miste håret.
Det er en fremragende, gennemarbejdet og informativ bog, som jeg varmt vil anbefale.
Jeg ville ønske, jeg havde læst den før jeg mistede håret. Der er nemlig en fremragende løsning på hårtabet - en hårhat! Hvad det nærmere går ud på, vil føre for vidt at forklare her, men læs bogen:-)
Hår og især langt hår til kvinder er i den grad forbundet med kvindelighed og seksualitet, at det for mange kvinder er mere traumatisk at miste håret end at miste det ene bryst. Og til dem, der slår det hen og siger " Det vokser ud igen - det er kun hår" kan jeg bare sige : " Så enkelt er det altså ikke! I skulle prøve det selv!"

11 kommentarer:

Jane sagde ...

Nej enkelt er det bestemt ikke! Håret er jo en vigtig del af ens identitet.Bogen lyder til at være spændende læsning.
Ha´ en god søndag :-)

Strikkeglæde sagde ...

Jeg tror godt jeg forstår hvor alvorligt hårtabet er, jeg har overvejet hvad jeg skal min far blev skaldet og min mor meget tyndhåret. Så jeg ved der vil ske forandringer selvom jeg ikke rammes af alvorlig sygdom.

Og hvis jeg gør det....

Lavendel sagde ...

Ja, du har så meget ret...hår er vigtigt, nu efter jeg i mere end 10 år har haft ultrakort hår og nu har det længere, tænker jeg på den følelse, det er at lade hånden glide gennem sit hår...min søster mistede også sit hår under kemo, kunne ikke holde parykken ud, så hun bar også hat. Da hendes hår kom igen, var det krøllet.....men er dog tilbage ved normalen nu :-)

Sonnie... sagde ...

Jeg tror, at folk der siger sådan, ikke ved hvad de ellers skal sige. Det må være forfærdelig at miste sit hår, så bar og blottet.
Du har helt sikkert ret, vi ved slet ikke hvor frygteligt det er.

Helle Mikkelsen sagde ...

Jeg tror godt jeg forstår hvor vigtig håret er for os kvinder, jeg skriver tror fordi jeg jo ikke selv har prøvet og håber heller ikke jeg kommer til det. Ja det vokser ud igen, men en slags krise er det det jo lige når man står i det. Bare tænk på hvor forfærdeligt det er at få ny frisør og håret bliver klippet forkert.
Den bog der lyder til at være god og informativ.

God Søndag til dig ;o)

snakkemunn sagde ...

Klart at det må være fælt å miste håret. Vi trenger vel alt vi har fått utlevert til å pynte oss. Jeg synes du er flink som klarer å skrive om det. Ha en fin søndag. :))

Tine sagde ...

Det lyder da godt nok som en god bog.
Det er altid rart at høre/læse om andre i samme situation og vide at man ikke er alene i verden :-)

Vi ses lige om lidt!

Helle sagde ...

Akkurat det tror jeg stemmer, at kvinners hår er tett knyttet opp til både følelse av kvinnellighet og seksualitet. Har også hørt dette fra venninner som har blitt operert for nettop brystkreft, at midt oppe i alt, var tapet av håret noe av det som var vanskeligst å forholde seg til.

For min del har mitt tykke lange hår alltid vært mitt "varemerke". Vet hvor utrolig lei jeg blir bare etter et dårlig besøk hos frisøren. For min egen del er jeg redd for at tap av hårmanken ville rett og slett gått på identiteten løs.

Jeg synes du er tøff slik du håndterer ditt hårtap!

Fru Olsen sagde ...

Jeg tror godt jeg forstår, at det er værre at miste håret end det er at miste et bryst, selvom det vel kan være individuelt. Jeg har heldigvis ikke selv prøvet noget der ligner, men kender flere som lever med en af delene - ovenikøbet uden håb om, at håret vokser ud igen.

Sigrid S. Eriksen sagde ...

Da jeg så din overskrift, tænkte jeg at du nok havde været til fest - desværre var indlægges så ikke helt så festligt.
For mig ville det nok også være det værste at miste, men dejligt at der er nogen der deler de gode tanker og idéer med dig. Jeg læste dit indlæg om hatte, og jeg tænkte at det var så god en løsning - meget feminint og smart.

Berit sagde ...

Det er slemt at miste håret. Godt, at din vej faldt omkring den bog. Det lyder som om den har været god læsning.

Du har dog fundet mange elegante løsninger i din egen situation, Irene!

Go' søndag!