fredag den 12. august 2011

Lille syboks

Jeg har længe beundret de fine sybokse, der er blevet syet rundt omkring i Blogland. Da Lise(uden blog) præsenterede én sidste gang jeg var til strikkecafé "Hos Sofies forældre" og ovenikøbet bedyrede, at den var nem at sy. Ja så måtte jeg prøve:-)
Nem og nem vil jeg nu ikke sige at den er for en uøvet syerske. Der blev bandet mere end en gang undervejs. Jeg har aldrig prøvet at sy en lynlås i før, og det var altså ikke helt nemt. Jeg synes heller ikke foldningen af selve boksen var let. Til gengæld er jeg ret stolt af quiltningen. Jeg målte lidt med et målebånd og syede ellers på slump :-) Men som første forsøg går den vel an, for jeg skal da helt sikkert prøve igen.
Maria har lavet den meget grundige og illustrative syvejledning, og det er bestemt ikke hendes skyld, at min ikke blev så pæn.


24 kommentarer:

Fru Kahr sagde ...

Hvor er den fin:-)

De symaskiner kan nu godt være noget genstridige, og så bliver man jo nødt til at bande og svovle lidt undervejs i processen;-)

Irene sagde ...

Dorthe: Det er nemlig rigtigt! Det er nødvendigt at bande lidt, når man syr:-)

Lin sagde ...

Den er du da kommet rigtigt haederligt fra. Og stoffet er meget nuser. Bare rolig, banding hoerer tit med til syning (hrmmmm) og da saerligt lynlaase hehe.

Trillemus sagde ...

Hej Irene. Jeg synes nu at den er blevet rigtig flot og det er en god vejledning Maria har. Den brugte jeg også da jeg syede de første. Efterhånden er det blevet til rigtig mange. Jeg bruger dem til alt mulig opbevaring og min datters veninder er helt vilde med dem så det hænder ofte at de går hjem med en.

Ha en dejlig weekend. Kh mette

Ann sagde ...

Hvad er det for noget vrøvl!
Den er da enormt flot - og sød!
Jeg er vildt imponeret!
Og så er du ikke engang trænet.
Magnifique!

Pernille sagde ...

Herfra hvor jeg kigger,, ser den ret fin ud. Og så synes jeg absolut at den der lynlåsisyning er til både og UG og kryds og slange...

Siger håndarbejdslæreren :)

Blæksprutten sagde ...

Din syboks er da rigtig flot; den kan du være rigtig stolt af... Uha, jeg har syet meget gennem årene og jeg bander stadig, når noget driller; det hører sig til... ;o)
Go' weekend...

Kh Britta

Lydert sagde ...

Jeg synes da, den er blevet rigtig flot. Selom jeg har prøvet før, synes jeg stadig, det kan være svært at sy en lynlås i

Strikkeglæde sagde ...

Jeg synes den ser flot ud og kender bestent godt det med at lynlåsen driller :-)

Irene sagde ...

Lin: Yak:-)
Mette: Det er en supergod vejledning Maria har lavet, og boksene er bare så søde.
Ann : Tusind tak!
Pernille: Tak Fru Håndarbejdslærerinde:-) Men hvis du nærstuderer den er den langtfra perfekt.
Britta : Tak! Alle er vist enige om, at der godt må bandes, når man syr:-)
Lydert : Ja helt nemt synes jeg ikke det var:-)

Kludemutter sagde ...

Den er da blevet flot ;)
Pas på de er vanedannende, men gode i brug til mange ting.

Yt

Susses spindehjørne sagde ...

Tænk Irene, nu synes jeg altså du er alt for ydmyg. Som håndarbejdslærer er min vurdering at det er et rimeligt svært begynderprojekt og lynlåsen: DEN KAN DU UDSTILLE PÅ RÅDHUSPLADSEN, det er absolut ikke nemt at få den lavet så pænt og præcis som du har fået.(Tænker uden at kende dig, at det er din sans for de fine detaljer, der slår igennem). Det korte af det lange: Du har al mulig grund til at være stolt af din syboks.

Lis sagde ...

Den er rigtig fin,
og jeg bander også som en bedre tyrker når jeg syr, for min symaskine driller.

Kh. Lis

nynne sagde ...

Jeg siger det som det er : Det fine resultat var jeg aldrig nået frem til ! Jeg syntes bestemt du kan være stolt !
Min symaskine "strejker" og syr meget grimt når den er blevet varm - så selv det mindste projekt tager lang tid !

Annemette sagde ...

Min symaskine må også lægge ører til lidt af hvert, når maskinen ikke gør som jeg vil. Eller er det mon mig der ikke gør som den vil ;o) Men du er da sluppet mere end godt fra det, den er blevet rigtig fin. Har også selv overvejet om "min symaskine" kan hitte ud af sådan en fin taske ;o)

Susanne sagde ...

Den ser da prof ud, og en rigtig god størrelse. Kunne lige bruges til maskeholder, strikkemarkører og den slags småting.

Nete sagde ...

Altså Irene. Synes helt bestemt at du har gjort det rigtig godt og den lynlås sidder da perfekt. Ville da ikke ha troet at du ikke har syet sådan en fætter i før.

Strikkeheksen sagde ...

Tillykke med det, Irene, synes nu nok du slap pænt fra den lynlås, hvis det er første gang du prøver :-)

Tina Dalbøge sagde ...

Den er da blevet rigtig fint. Man kan ikke se at det er din første lynlås :-) Tak fordi du har deltaget i min giveaway... kh Tina

Helle sagde ...

Jeg er mektig imponert over at dette er første gang du syr i en lynlås og får det så bra til! Da skulle du sett mitt første forsøk..

Synes pungen ble riktig så søt. :)

Berit sagde ...

Godt gået, Irene!

Har straks skrevet en sy-boks på min to-do-liste, for de er da for søde!

Benthe sagde ...

Hvor beskeden Irene....Den er super fin og noget rigtigt sødt stof du har brugt til den.Ja jeg ville da gerne eje den,er ikke gode venner med en symaskine.

Annette sagde ...

Jeg synes nu den er flot og der er jo ingen der kan se hvor mange gange du har bandet undervejs ☺.

Den jakke, du viste i dit sidste indlæg, den er ualmindelig dejlig, huha hvor kunne den godt få mig til at tage en tur til Fanø.

En skøn aften til jer deroppe nordpå, jeg så lige via nettet, at I var i farezonen hvad regn angår, jeg håber ikke, at det bliver for slemt.

Súnadóttir sagde ...

Wauw hvor fin. Den vil jeg også gerne lave. Tak for linket.

Mvh Ása / sunadottir.blogspot.com