onsdag den 7. april 2010

Uhmmm....

I dag har jeg læst flere blogindlæg om rugbrød - her og her.
Jeg elsker rugbrød! Det er noget af det jeg har allersværest ved at undvære, når vi er ude at rejse. Desværre bager jeg det ikke selv mere, men når jeg køber rugbrød skal det være et ordentligt brød fra en bager. Jeg kører gerne langt efter et godt rugbrød, og det får man efter min mening kun to steder i Århus - Emmerys økologiske rugbrød eller Langenæs-bagerens langtidshævede. Udover at jeg rigtig godt kan li`rugbrød, er det også vigtigt for mig, at danske forskere har påvist, at rugbrød har en positiv indvirkning på brystkræft.
Jeg får næsten altid et stykke rugbrød med ost om morgenen og igen til frokost 2 skiver rugbrød.
I dag bestod min frokost således af en skive nybagt rugbrød med skummetmælksrygeost, tomat og karse og en skive rugbrød med æg og stenbiderrogn.
Stenbiderrogn er et af de sikre forårstegn - og i dag var første gang i år, man kunne få det på Grønttorvet. De små æg koster en bondegård, men jeg er ligeglad. Jeg guffer så mange i mig, som jeg kan i den korte tid, der er sæson for dem:-) De er nemlig også rigtig sunde:-)
Det søde punktum i dag, for sådan et skal der være, var en kiwi og et par jordbær. Ja - jeg lod mig også lokke til at købe udenlandske jordbær. De så alt for fristende ud:-)

5 kommentarer:

Fru Kahr sagde ...

Rugbrød er skønt - vel at mærke, hvis det har en god kvalitet!
Jeg bager selv og kunne ikke drømme om at sætte tænderne i et stykke rugbrød fra Kohberg eller lign. - man bliver jo forvent:-)

Eva sagde ...

Rugbrød er en gudespise. Friskbagt. Hårdt udenpå, blødt og groft indeni. Uhm.

Quiltepigen sagde ...

Rugbrød er dejligt,og jeg bager altid selv vores rugbrød.
Men de madder ser nu godt nok gode ud.

eKirsten sagde ...

Jeg er også vild med rugbrød og er også kræsen med det, men mit yndlingsbrød kommer fra så prosaisk et sted som Dansk Supermarkeds bager. Det er det, der hedder jubilæumsbrød, og det er overhovedet ikke surt; det kan jeg nemlig ikke fordrage. Der er heller ingen hårde kerner i, og det kan jeg heller ikke lide.
Yndlingspålæg lige nu: avocado, hummus, jordnøddesmør.

Helle sagde ...

Man bliver jo helt sulten. Har du prøvet "Jerermys" rugbrød, kernerne er dog ikke så tydelige i det som i Emmerys, hvis det er det du foretrækker. Butikken ligger i Mejlgade lige ved Graven.