mandag den 31. oktober 2011

Tvinni - udsalgsgarn

Kirsten ville gerne se, hvad det var for noget garn, jeg købte på tilbud på Fredericia-messen:-)
Jeg købte Tvinni mørkeblåt tweed, støvet blåt Tvinni og en meget smuk Tvinni turkisgrøn tweed.
Ho-strik har udsalg i denne uge, og der købte jeg resten af den pink Tvinni. Det er desværre en udgået farve og jeg synes det er sådan en fin varm pink. I det hele taget er det synd, at alle de flotte klare farver fra Tvinni udgår, så farveudvalget efter min mening efterhånden kun består af kedelige blege, douce farver. Jeg havde tænkt at den pink Tvinni skulle strikkes sammen med en tråd Alpaca 2, men der er simpelthen for stor farveforskel. Alpacaen er nærmest sødsuppefarvet, så i øjeblikket ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal bruge den til:-)
Det samme gør sig gældende for den anden Alpaca 2. Den stod som khaki-farvet. Nu er farver, hvordan man ser dem og hvad man kalder dem, højst individuelt og noget, man kan diskutere i timevis:-) Ved khakifarvet forstår jeg en sandfarvet/lys nougat, og den var tænkt til at skulle strikkes sammen med en sandfarvet Tvinni jeg har. Alpacaen her er efter min mening grågrøn, og den kan jeg slet ikke bruge til noget, men jeg kan jo altid sælge den videre:-)

15 kommentarer:

Birgitte sagde ...

Lækre indkøb!

Jeg forstår khaki som grågrøn - eller det er i hvert fald det min mor altid kalder den grågrønne farve hun er så glad for, men som jeg SLET heller ikke kan bruge...

Er også trist over at de lækre, klare Tvinni-farver er på vej ud, men ifølge Helga Isager, som jeg var på kursus hos for et par måneder siden, kommer der nye Tvinni-farver snart. Om det så er endnu flere støvede farver, ved jeg ikke, men jeg håber bestemt på det modsatte! Jo, jeg er glad for grå og sort, men ellers er jeg altså mest til de klare farver med lidt gang i.

Elsebeth Malm Christophersen sagde ...

Jeg var til et foredrag med Anne Marie Helger, og hun sagde så komisk, at danserne går i bæ-farver.
Og hvis man kiggede salen rundt var 80% i den kategori.
Hun kan finde ud af at sige det, madammen.
Jeg er helt klart også til pang!
:-D

Elsebeth Malm Christophersen sagde ...

jeg mente selvfølgelig danskerne.

Lavendel sagde ...

Men måske også nogle dansere...jeg har efter en periode med meget sort og grøn fået min opr. hårfarve - blondine - tilbage og har i den grad haft lyst til farver!

Kirsten Amstrup sagde ...

Tak fordi du viste garnet frem. Det er så dejligt at se det.
Og farverne ser skønne ud. Det bliver sikkert dejligt at tage dem i brug.
Jeg vidste ikke, at Isager er på vej til at lade de klare farver udgå, men jeg har jo opdaget at der er sket noget. Senest har jeg fået mail fra Charlotte Tøndering, der fortæller om en række nye farver.
Jeg har lige købt Isager alpaca/spinni farvekort, og jeg savner også nogle af de klare. Men jeg kan så godt lide "støvet", så jeg er ikke en af dem, der bliver mest ked af det.
Men tillykke med de nye anskaffelser.

nynne sagde ...

Syntes det er ret dejlige farver - også den kaki grønne ( favorit her i huset )

Blæksprutten sagde ...

Skønt garn i nogle pragtfulde farver. Det er skønt med lidt kulør på denne tid af året... ;o)

Charlotte sagde ...

Mums mums:-)

Strikkeheksen sagde ...

Dit lager af Tvinni er vist efterhånden TEMMELIG stort ;-) Ja og jeg er bare misundelig.

Og fuldstændig enig omkring betragtningerne mht. bæ-farver - det kan vi virkelig ikke nøjes med - vi vil også ha´ klare, varme farver, basta!

PS: Øv, at din Syren blev for stor - mon ikke du finder én, der kan overtage den?

GrenDesign sagde ...

Åh, nej! Udgår de klare farver? Det er da dem, der gør Tvinni til noget særligt.....suk....
Jeg er absolut heller ikke til den støvede skala - der skal farve på, skal der.
Skønne, skønne farver du har udvidet samlingen med.

monaelisabeth sagde ...

ja det er synd de klare og gode farver udgår.
Vinterens farver er desværre grå og sorte - vi kan godt bruge lidt farver til at live op.
mvh Mona

Lea sagde ...

Det er sørme en lækker forøgelse af garnlageret du har foretaget der :-)

Khaki er da heller ikke nem at blive klog på. Jeg har altid tænkt khaki som en lidt kedelig støvet grøn med en snert af enten gråt eller sandfarvet, men altid "grønlig" - nu synes jeg ofte der i modebladene står khaki ved farver/tøj, jeg før i tiden ville kalde natur/sandfarvet.

Fynpige sagde ...

Hej Irene. Strikketasker :o)
Jeg har fået damen overtalt til at sy en taske til dig, den koster 350 kr. Hvis det har interesse kan du så ikke skrive hvordan den skal se ud. Kh Fynpige/Lene

Anonym sagde ...

Hvis de nye farver Isager vælger ikke er tilfredsstillende, ja så er der den mulighed at du kan købe garnet hos http://www.henrichsens-uldspinderi.dk/ i Skive. på hjemmesiden kan du se hvornår deres fabriksudsalgblot har åbent, de laver jo stadig farverne , blot til andre end Isager. Man kan ofte gøre en særdeles god handel her.
Ærgerligt med den smukke syren bluse, det er så lækkert et garn og et stort arbejde, men det hjælper jo ikke når den er for stor.

Irene sagde ...

Fynpige : Mette med strikketasken har skrevet til mig:-)
Elin: Tak for tippet! Det vil jeg prøve:-)