mandag den 31. oktober 2011

Tvinni - udsalgsgarn

Kirsten ville gerne se, hvad det var for noget garn, jeg købte på tilbud på Fredericia-messen:-)
Jeg købte Tvinni mørkeblåt tweed, støvet blåt Tvinni og en meget smuk Tvinni turkisgrøn tweed.
Ho-strik har udsalg i denne uge, og der købte jeg resten af den pink Tvinni. Det er desværre en udgået farve og jeg synes det er sådan en fin varm pink. I det hele taget er det synd, at alle de flotte klare farver fra Tvinni udgår, så farveudvalget efter min mening efterhånden kun består af kedelige blege, douce farver. Jeg havde tænkt at den pink Tvinni skulle strikkes sammen med en tråd Alpaca 2, men der er simpelthen for stor farveforskel. Alpacaen er nærmest sødsuppefarvet, så i øjeblikket ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal bruge den til:-)
Det samme gør sig gældende for den anden Alpaca 2. Den stod som khaki-farvet. Nu er farver, hvordan man ser dem og hvad man kalder dem, højst individuelt og noget, man kan diskutere i timevis:-) Ved khakifarvet forstår jeg en sandfarvet/lys nougat, og den var tænkt til at skulle strikkes sammen med en sandfarvet Tvinni jeg har. Alpacaen her er efter min mening grågrøn, og den kan jeg slet ikke bruge til noget, men jeg kan jo altid sælge den videre:-)

søndag den 30. oktober 2011

Syren

Det var ikke kun farven, der var skyld i, at jeg ikke fik strikket min vinrøde "Syren" færdig. Selv om jeg skiftede til mintfarvet garn, har den været ufattelig kedelig at strikke. Jeg har måttet tage mig gevaldigt sammen for at få den strikket færdig, så der kommer aldrig en 2-er. Læg dertil at den faktisk er blevet alt for stor, så jeg tror ikke, at jeg kommer til at bruge den. Jeg overvejer faktisk at sælge den.
Jeg har strikket i en tråd Tvinni og en tråd Alpaca 1. Jeg har brugt masketal til str. S og længde osv. til en str. L, men jeg skulle nok have valgt en str. M, for som I kan se er den for lang, for bred og har alt for lange ærmer.
Knapperne er Birthe Sahls lækre keramikknapper købt på Fanø.
FAKTABOKS:
Design: Syren fra Annette Danielsens Strik en stund
Garn: Tvinni og Alpaca 1
Garn fra lager: Ja
Anvendt: 365 gram ialt
Farve: Mint
Købt hos: Ho strik
Pinde: Knit Picks 3 1/2
Str.: S og L

lørdag den 29. oktober 2011

Fredericia-messen 2011

Nynne og jeg kom afsted i god tid, så vi ankom til Fredericia allerede ved 10.30-tiden, hvor der heldigvis ikke var så mange mennesker endnu, så det var faktisk muligt at gå nogenlunde i fred og ro og få hilst på flere bloggere:-)
Vi hentede først vores fine bloggerkort hos Tina og Karen.
Og så rundt til standene med garn og garntilbehør. De andre stande sprang vi let og elegant over:-)
Der var ikke så meget der fristede, men lidt kom der alligevel med hjem.
Jeg er lidt vild med norske Arne & Carlos. De har lavet en adventskalender. hvor der er opskrift på 24 forskellige strikkede julekugler, og de er altså bare så fine:-) Så den kalender måtte jeg have.
Vi fandt også sælskindsknapper! Og knapper i møbelstof - der var mange fine, så det var svært at vælge, så jeg fortryder selvfølgelig lidt, at jeg ikke købte flere:-)
Endelig kom der lidt tilbuds-Tvinni med hjem i nogle farver, jeg ikke havde i forvejen - så nu må jeg til at strikke noget mønsterstrik:-)
Efter et par timer var både Nynne og jeg "flade" og trængte til at komme hjem, men det var en rigtig dejlig tur og som altid hyggeligt at hilse på andre bloggere.

torsdag den 27. oktober 2011

Udflugt

I morgen sætter Nynne og jeg kursen mod Fredericia.
Vi vil en tur ned til den kreative messe og hilse på bloggere og lade os inspirere.
Nynne har bestilt et fint Bloggerskilt til os begge to:-)
Jeg tror ikke det bli`r til garnindkøb denne gang. Jeg fik købt så rigeligt, da vi var på Fanø. Og så har Ho Strik i øjeblikket et raskt lille udsalg, så jeg "kom til" at bestille lidt Tvinni og Alpaca 2 i går:-)
Måske kan jeg finde en julegave eller to på messen. I hvert fald har jeg tænkt mig at Julia skal have en krammer:-) Hun sidder på Tante Grøns stand i morgen formiddag.
Charlotte Kaae vil jeg også hilse på - hun har det fineste pulsvarmerkit med, som jeg da vist bli`r nødt til at ha`.
Jeg glæder mig!

onsdag den 26. oktober 2011

Nyt skab

For en måneds tid siden købte jeg et lille glasskab.
Jeg har længe overvejet, hvad der skulle puttes i det.
Nynne synes, at det passede til alle mine dåser med Irma-pigen.
Det endte med mit engelske yndlingsthestel på øverste hylde og dåserne med Irma-pigen på nederste.

søndag den 23. oktober 2011

Hurtige striber

Stribet cardigan strikket med to tråde af rester i Tvinni og Alpaca 2.
Efter at have kigget på de andre fine stribe-cardigans, der er strikket rundt omkring i Blogland, besluttede jeg mig til at have en neutral bundfarve, for ikke at få et alt for uroligt udtryk. Kanter og mellemstriber er strikket i mørkebrun. Derudover er der brugt 14 andre farver, og de er ikke valgt tilfældigt. Jeg lagde dem op, for at se hvilke og hvilken rækkefølge jeg synes så bedst ud:-)Jeg synes, jeg manglede et par farver (gul og rød), så dem har jeg byttet mig til hos Nynne. Hvor jeg havde både Tvinni og Alpaca 2 i samme farve, er der brugt en tråd af hver. Det giver et blødere resultat, og jeg er altså lidt uldsart.
Som sædvanligt, når jeg strikker glatstrik, tænker jeg, at det var dog en utrolig ujævn og lidet køn strik jeg præsterer. Og som sædvanligt sker der mirakler, når strikken har skvulpet rundt i vaskemaskinen, og kommer ud som noget, der kunne ligne maskinstrik:-)
Jeg har virkelig nydt at strikke stribecardiganen - man bliver glad af alle de farver. Mens jeg strikkede, har jeg siddet og udtænkt nye resteprodukter. Jeg tror jeg vil til at strikke noget mere mønstertrik - fairisle - Fasset-strik - eller hvad man nu vælger at kalde det. Som yngre strikkede jeg en masse Kaffe Fasset-strik - både til mig selv og børnene. Desværre er intet af det gemt. Det er røget til genbrug, og det kan godt ærge mig lidt i dag, at jeg ikke har gemt det.
Det er mange, mange år siden jeg har haft noget tværstribet, men efter at have tabt mig, kan det vist godt gå an. Det er i hvert fald en trøje, der liver op på mit altid sorte outfit, og jeg er rigtig glad for den:-)
FAKTABOKS:
Design: Mit eget
Garn: Tvinni og Alpaca 2
Garn fra lager: Ja
Anvendt: 385 gram - 135 gram brun - 250 gram andre farver
Farve: 15 forskellige
Købt hos: Mange steder
Pinde: Knit Picks 3 1/2
Str.: Min str. :-)

fredag den 21. oktober 2011

Stribevis af montering:-)

Sådan en stribet trøje kræver en del endehæftning. Som bekendt er det ikke liiige det sjoveste jeg ved:-) Men jeg satser på, at jeg når et stykke vej i aften, samtidig med at jeg ser TV:-)

torsdag den 20. oktober 2011

Ligesom katten....

Den nye kemo(Xeloda) har ligeså mange (irriterende) bivirkninger som den første jeg fik. Èn bivirkning er dog fælles - trætheden!
Så jeg gjorde ligesom katten.....
.....og vågnede forvildet op igen kl. 16.20 - alt for sent til at nå til strikkecafé hos "Sophies forældre", som jeg ellers havde planlagt. Øv, øv og atter øv!

Utroligt...

....at man kan få tulipaner i oktober måned!
For blot nogle år siden var de første tulipaner tidligst fremme i januar.
Michaels bror og svigerinde var forbi med denne flotte buket for nogle dage siden :-)

onsdag den 19. oktober 2011

Årets æblehøst

I weekendens smukke efterårsvejr fik vi høstet alle æblerne. Vi plukkede og fyldte tre store flyttekasser med æbler, der skal spises rå, laves til æblekage, æbleflæsk, æblechutney og æblekompot eller presses til frisk og sund æblejuice.
Jeg plukkede også en lille kurv med de sidste paradisæbler. Den skal stå og dufte og pynte på mit skrivebord.

tirsdag den 18. oktober 2011

Jeg er også med....

....på stribedillen:-)

fredag den 14. oktober 2011

Fætteren

Husker I ham her ? Han havde sidste vinter uindbudt taget fast ophold i min slagbænk.
I år er hans fætter flyttet ind i mit køkken.
Vi forsøgte i går at drive ham ud fra hans gemmested under fryseren. Han strøg lige forbi kattens snude, men den lade kat langede bare dovent en pote ud uden at fange ham. Nu har Mr. Mouse taget ophold bag komfuret og køkkenbordet, hvor det er umuligt at få fat i ham. Der er linet musefælde op og i nat var der en farlig ballade i køkkenet.
Men er Mr. Mouse lige så klog som sin fætter, så er han ikke sådan at fordrive. Hvem ville også være det, når man har et lunt og komfortabelt pensionat med adgang til rigelige mængder af (katte)mad ?

onsdag den 12. oktober 2011

Gentagelse

Nogle kan måske erindre, at jeg sidste år i oktober startede på en vinrød "Syren" fra Annette Danielsens "Strik en stund". Jeg nåede sådan cirka halvdelen af bullen og så gik jeg helt død, og den blev lagt ind bagest i skabet.
Jeg har kigget på den flere gange, og er nu kommet frem til, at det er farven det er galt med. Jeg kommer aldrig til at bruge en cardigan i den farve.
Nu er jeg så startet på en ny "Syren" - blot i min "sædvanlige" farve, og det går straks meget bedre. Jeg vil dog sige, at den stadig er lidt småkedelig at strikke, men jeg skal nok blive færdig - engang:-)
Garnet jeg bruger var egentlig indkøbt til en "Nostalgi" fra samme bog. Men da jeg nærstuderede trøjen i Kunstladen på Fanø, blev jeg enig med mig selv om, at jeg egentlig ikke brød mig om alt det flæseværk på ryggen, så den ville jeg ikke strikke. Og sådan kan ens projektliste jo hastigt ændre sig fra den ene dag til den anden:-)

tirsdag den 11. oktober 2011

Oktober-roser

Der er stadig mange roser og stauder ude i min have der blomstrer, så jeg krydser fingre for, at det ikke lige pludselig bliver nattefrost.
Jeg er så glad for mine roser, og de dufter vidunderligt:-)

mandag den 10. oktober 2011

Jeg har vundet....

.....i en Give away hos Susi med den romantiske indretningsblog : Velkommen til indretning med farver.
Jeg vandt et gavekort på 300 kr til netbutikken Sille & Sylvester, der har mange fine ting. Først investerede jeg i noget fornuftigt, som jeg manglede - et minutur og en køkkenrulleholder. Og så kunne jeg selvfølgelig ikke stå for denne fine thepotte i yndlingsfarven :-)
Den passer fint sammen med mine andre fine thepotter:-)

søndag den 9. oktober 2011

Levenwick

En asymmetrisk cardigan af Gudrun Johnston.
Den har været hurtig at strikke. Opskriften er velskrevet og omhyggelig.
Det er en top-down cardigan - alt er strikket sammen, så der kun er et par tråde at hæfte og knapper at sy i til sidst. De fine knapper fra Birthe Sahl har jeg fået af Lene.
Det er en enkel cardigan med effektfulde detaljer - det asymmetriske look og de fine i-cord kanter forneden på de trekvartlange ærmer og på bullen. Levenwick er en tætsiddende cardigan, der sidder fantastisk godt. Ærgerligt at jeg ikke kan vise det, men jeg vil altså ikke fotograferes, før jeg har hår på hovedet igen:-)
Jeg har glemt lommen, men den kommer på senere, da jeg lige synes den er prikken over i-et:-)
Det er første gang jeg strikker med Rowan Felted Tweed. Det er et lækkert garn, der desværre "fælder" lidt også efter vask, men er utrolig blødt og skønt at have på.
FAKTABOKS:
Design: Levenwick af Gudrun Johnston
Garn: Rowan Felted Tweed
Garn fra lager: Ja
Anvendt: 270 gram
Farve: Petroleum
Købt hos: Stofbutik ved Rådhuset
Pinde: Knit Picks 3 1/2
Str.: L

lørdag den 8. oktober 2011

Nr. 11, 12, ....

I går var Nynne og jeg til reception hos Tøndering Strik. Anledningen var udgivelsen af en ny bog, som både Nynne og jeg købte.
I vinduerne hang alle de nye modeller fra bogen, så man kunne gramse og prøve. Desuden var stort set alle medarbejderne iført designs fra bogen, så man kunne se, hvordan de tog sig ud i brug:-)
Jeg vil nok først give mig i kast med nr. 12 - en fin lille sjælevarmer.
Men der var også en ualmindelig sød nederdel i bogen, og så kan jeg altså ikke lade være med at synes om "Hjortens flugt-trøjen", selv om det nu nok er rensdyr, der er på:-) Jeg kommer til at tænke på Bridget Jones`svigermors kreationer, og kan lige se trøjen for mig strikket i julenfarverne rød/hvid:-) Elsker tøj med humor:-)

torsdag den 6. oktober 2011

Prinsessen

Den anden hue jeg har strikket fra "Hattedamerne" er Prinsessen.
Den er sød, klædelig og fin:-)Desværre var der ingen hjemme til at fotografere den på et hoved:-)
Garnblandingen - en tråd Tvinni og en tråd Alpaca 2 strikket på pind 3 1/2 giver en ret "fast" hue, der sidder virkelig godt.
Jeg må indrømme at jeg elsker snoninger næsten lige så meget som lace-mønstre, så den har været en sand fornøjelse at strikke.
FAKTABOKS:
Design: Prinsessen af Annette Danielsen
Garn: En tråd Tvinni og en tråd Alpaca 2
Garn fra lager: Ja
Anvendt: Knap 50 gram af hver
Farve: Mint
Købt hos: Husker ikke
Pinde: Knit Picks 3 1/2
Str.: 53/55 cm
Siden Fanø har jeg været småsløj. I sidste uge lå jeg med feber(i det dejlige vejr-suk!) - sikkert med den samme virus, som jeg kan se mange andre døjer med. I denne uge er jeg oppegående, men jeg er stadig ikke rigtig frisk. Derfor bliver det ikke til så meget strik eller kommentarer på bloggene - men jeg får da læst Jeres indlæg:-)

mandag den 3. oktober 2011

Elskerinden

Ja - det hedder huen jeg lige har strikket altså:-)
Den er fra Annette Danielsens nye bog "Hattedamer".
Den ligner mest af alt en baskerhue/alpehue.
Michael synes det ligner en hue som en kunstmaler ville bruge:-)
Jeg ved ikke rigtig hvor klædelig jeg synes den er til mig, men så kan den da komme i Gavekassen.
Det er et rigtig godt resteprojekt, og den har været sjov og hurtig at strikke, så jeg er ufortrødent gået i gang med den næste hue fra "Hattedamerne".
FAKTABOKS:
Design: Elskerinden af Annette Danielsen
Garn: Rester i Tvinni og Duo strikket med to tråde
Garn fra lager: Ja
Anvendt: 85 gram
Farve: Se billede
Købt hos: Mange forskellige steder
Pinde: Knit Picks 3 1/2
Str.: 53/55 cm