mandag den 20. februar 2012

Jeg har lige læst...

...Potensgiverne af Karin Brunk Holmquist.
Bogen fik jeg anbefalet af én af mine strikkesøstre, og det er en sød og humoristisk fortælling om skæve eksistenser i et lille svensk landsbysamfund.
Historien handler om søstrene Elida og Tilda - to gammeljomfruer på 72 og 78. De bor i deres barndomshjem og har deres faste daglige rutiner, og det skal der ikke laves om på. Men så bliver nabohuset solgt til en enlig mand fra storbyen. Han renoverer huset fra ende til anden, og det skaber pludselig et behov hos de to søstre for at få et indendørs toilet i stedet for det gammeldags udendørs das, der er noget af en kold fornøjelse om vinteren.
Nu er gode råd dyre, for sådan en ombygning koster mange penge, og hvor skal de komme fra ?
Så er det, at den ene søster får den geniale idé at oprette et postordrefirma, hvor de sælger et hjemmelavet potensmiddel, men de er naturligvis nødt til at holde foretagenet hemmeligt for alle.
Miljøet og personkarakteristikken får mig til at tænke på de tre film om "Englegård", som jeg har nydt at se flere gange. Ligesom i de tre film er man godt underholdt, og jeg kluklo mig gennem det meste af bogen.
En skøn og letlæst historie, der anbefales varmt.
FAKTABOKS:
Forf. : Karin Brunk Holmquist
Titel: Potensgiverne
Forlag: Cicero
Sidetal: 213 sider
Udgivet: 2008

13 kommentarer:

Camilla sagde ...

Fed faktaboks Irene. He he :-D

Irene sagde ...

Altså Camilla man er vel gammel bibliotekar: -)

Irene sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Kludemutter sagde ...

Ja, den er god.
Dejligt med et grin når man læser.

Yt

Lea sagde ...

Åh, jeg har haft lånt den på biblioteket engang - men af en eller anden årsag fik jeg ikke læst den før lånetiden udløb. Jeg må vist en tur på biblioteket igen snart!!

Strikkeheksen sagde ...

Tak for anmeldelsen, Irene:-) Måske sku jeg benytte mig at, at jeg igen er sengeliggende og få den hjem fra biblioteket!

PS: Jeg sidder faktisk i sengen og strikker baby-booties i dag - det gør det knap så surt at tilbringe tiden her :-)

Dorthe sagde ...

Tak for den gode bog anmeldelse, jeg savner i den grad en rigtig god bog. Jeg er kørt lidt træt i krimier.

Helle sagde ...

Den har jeg fået læst højt af en skuespiller på teateret, den var virkelig underholdende.

Helle : sagde ...

Den lyder til at være sjov, men jeg har bare så mange bøger liggende som jeg burde læse først. Jeg kan ikke rigtig komme igang med at læse efter at jeg mistede min far, jeg kan ikke huske hvad jeg læser. Håber snart at det kommer tilbage igen.

Knus Helle

Helle sagde ...

Dette høres ut som en bok som absolutt kommer til å havne hjemme hos meg. Takk for tipset, er alltid på utkikk etter gode leseropplevelser.

TrompetTrut sagde ...

Skøn bog, masser af grin i den. Og når man har hus i Sverige, så kigger man lige en ekstra gang på naboerne deroppe, for tænk nu hvis... :)

Eva sagde ...

Enig med de øvrige; en dejlig sjov bog, og Irene, tak for din skønne blog, det er en fornøjelse at følge med :-)
mvh Eva

Anonym sagde ...

Hej Irene.

Tak for din boganmeldelse. Jeg bestilte bogen med det samme og nu er den læst... Hvor var den go´. Føler næsten man kan se de to ældre damer for sig, i fuld sving med at fremstille deres bryg.

Tak. Mange hilsner fra Joan M.