fredag den 17. februar 2012

Lille vest i falsk patent

Første gang jeg så Susie Haumanns bog "All you knit is love - Babystrik 0-18 mdr.", synes jeg faktisk, at den var ret kedelig. Men jeg skal da lige love for, at jeg har revideret min opfattelse:-)
Hvis man bare lige formår at abstrahere fra alt det bæ-farvede - hvorfor skal babyer dog puttes i så triste farver? - så er opskrifterne ret søde.
Jeg har ikke prøvet at strikke falsk patent før, så jeg måtte lige finde en lille demonstrationsvideo. Falsk patent bliver rigtig, rigtig pænt, og er betydeligt nemmere at strikke end "rigtig" patent. Det giver en lidt tyk og vamset strik, og mens jeg strikkede, tænkte jeg på, at man også kunne bruge falsk patent som kant på en cardigan i stedet for en ribkant. Det er ikke helt så elastisk som rib - men som sagt rigtig fint:-)
FAKTABOKS:
Design: Vest i falsk patent fra Susie Haumann : All you knit is love
Garn: Alpaca/silk fra Hjertegarn
Garn fra lager: Ja
Anvendt: Knap 60 gram
Farve: Støvet mint
Købt hos: Husker Ikke
Pinde: Knit Picks 3 1/2
Str.: 0-6 mdr.

19 kommentarer:

amstrik sagde ...

hej
jeg er nu ret så vild med den bog, syntes at der er en masse fed opskrifter, men som du skriver er det lidt triste farver de små opskriver er strikket i i bogen. din vest er blevet kanon sød og er da sikker på at dens ejer mand bliver dejlig varm i den og rigtig sød.

Kirsten Amstrup sagde ...

Ja, det er meget pænt. Sikken allersødeste vest, du har lavet.

snakkemunn sagde ...

Jeg synes slike små vester er fine så varmer de så godt. :))

Liberta alias Pia sagde ...

Nøj, hvor er den fin. Og så lige i en af mine ynglingsfarver :-)

nynne sagde ...

Jeg er også ret vild med hendes bog - tros farvevalget - men jeg er jo heller ikke så farvestrålende selv:-)
Utrolig sød vest - og meget køn farve :-)
Ærgeligt at jeg ikke lige kender nogle der skal have en lille baby - så skulle jeg bestemt afprøve nogle af opskrifterne

vibstrik sagde ...

Hvor er den smuk. Det er utroligt hvad farver kan gøre:-)

christunte sagde ...

Hvor er den bare sød.
Jeg er helt enig med dig i det med farverne. Der skal da være nogle farver med knald på også!
Jeg kan godt lide en ordentlig lyserød eller lyseblå, men noget af det dér babytøj er bare så fesent at man ser syg ud af at få det på.....
Næh - farver til børn. (Kunne man lave en kampagne?)

emmy sagde ...

Hvor har du strikket meget fint babytøj - denne vest er da skøn og så er den rigtig gode til at varme en lille nyfødt. Jeg tror bestemt, at det er en bog som jeg vil købe:-)

emmy sagde ...

Hvor har du strikket meget fint babytøj - denne vest er da skøn og så er den rigtig gode til at varme en lille nyfødt. Jeg tror bestemt, at det er en bog som jeg vil købe:-)

Merete sagde ...

Hvor er den fin den lille vest, jeg må så om jeg ikke kan få set på den bog du nævner. Din blå tasker er bare for fed

Ann sagde ...

Jeg var også vild med at strikke den, og der skal bestemt flere af slagsen på pindene.
Den er også sød i den lyseblå.

De tossede Strikkepinde sagde ...

Den er da bare super fin :o)

Lea sagde ...

Ja, modeller i den bog er faktisk supersøde selvom de er bæ-farvede :-) Og hvor strikker du bare mange skønne, skønne modeller til dine heldige børnebørn!

Man kan nogle gange glemme at forestille sig en model i en anden farve end designerens valg - jeg havde f.eks. slet ikke kunnet se AD´s Læsø for mig i andre farver indtil Kirsten strikkede en blå og jeg selv fik prøvet med andre farver - så ændrede jeg helt mening om den model :-)

Strikkeheksen sagde ...

Ja, det bliver hurtigt kedeligt, hvis man ikke selv sætter lidt kulør på - jeg er endnu ikke faldet for den bog!

Men det er den allerkæreste lille sag, du har frembragt der og så varmer den baby lige de rigtige steder :-)

GrenDesign sagde ...

Det er en supersød lille vest.
Jeg har det helt som dig - babyer skal have farve på (og også børn og voksne for den sags skyld)!
De der bøger, hvor alting er brunt/natur/støvet ......uhhhh, der dør jeg altid lidt indeni ved første gennembladring og så må fantasien i spil for at forestille sig modellerne med farve på.
Det går bare ikke uden farver.....

Tine sagde ...

Hvor er den bare sød!
Og sikke et fint mønster :-)

Didde-Louise sagde ...

Skøn strikkeblog :-)! Jeg har en dejlig mormor på 83, som gerne strikker til mine børn (da jeg selv helst syr), og jeg leder efter en god opskrift på en vest til en pige i str 4 år. Har du en, du kan anbefale?
Kh Didde-Louise

Irene sagde ...

Velkommen til Didde-Louise og tak for rosen! Der er mange fine veste til småpiger. Der er bl.a denne her:http://irenesoptegnelser.blogspot.com/2011/07/vest-til-nanna.html. Opskriften kan købes hos Rasmilla og så er der denne her:http://irenesoptegnelser.blogspot.com/2009/11/seje-brneveste.html. I Lene Holm Samsøes bog: Sødt og blødt er der også et par søde pigeveste, og Anette Danielsen har også lavet flere.
Hilsen Irene

Didde-Louise sagde ...

Tusind tak for dit hurtige svar. Den første, som du har strikket til Nanna, er jeg meget hooked på. Min datter hedder også Nanna, så måske er det derfor ;-). Men du skriver, at opskriften kan købes hos Rasmilla. Er det en blogger eller?

Hvis du har lyst til at kigge med hos mig, er du meget velkommen. Jeg er ret ny, men jeg blogger både om det hjemmestrikkede, det syede og det svære.

Kh Didde-Louise