onsdag den 21. maj 2008

Haven i maj 3

Allerede fra starten af vores haveliv sammen, lavede manden og jeg den arbejdsfordeling, at jeg passede stauder og roser, og han tog sig af køkkenhaven og drivhuset.
Vi har altid haft en stor køkkenhave med kartofler, krydderurter og alskens grønsager, og har sommeren igennem og langt hen på efteråret været selvforsynende.
Nu er det imidlertid nogle år siden, vi har haft en køkkenhave. Det satte invasionen af den brune dræbersnegl en effektiv stopper for. Vi har rigtig mange snegle, og selv om både vi og naboerne bekæmper dem med alle midler, så er der altid nogle tilbage.
Helt undvære friske og egenproducerede grønsager vil vi ikke, så indtil vi får lavet højbede med sneglehegn omkring, har vi fundet på, at dyrke grønsager i zinkbaljer, som vi har købt mange af. Sneglene har sværere ved at kravle op ad de skrå sider, og skulle én formaste sig op i baljen, bliver der gjort kort proces!
Der er heller ikke noget videre lugearbejde, når man dyrker på denne måde. Grønsagerne bliver måske lidt mindre end hvis de var dyrket på friland, men de smager ligeså godt. Sidste år havde vi meget flotte salathoveder og bladselleri i baljer.
Foreløbig har vi sået en baljer til med rødløg,alm. løg og rødbeder.Squash er en meget anvendelig grønsag, der giver et stort udbytte.
Den dyrker vi i gamle mælkejunger med stor succes. Det ser også dekorativt ud med de gule og grønne squash i den højde, og igen er det nemt at få ram på sneglene, inden de når derop.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Det er dejligt med køkkenhavn og hjemmedyrkede godter. Det er stemningsfulde billeder, der inspireret. Vi har mange gamle mælkejunger og zinkkar her, måske jeg skulle gå i gang med dem. Vore kartofler og ærter trives godt i år og alle andre ting. Nu får vi se, om vi får fred for sneglene ;-)