søndag den 18. maj 2008

Fik hun overhovedet strikket noget....

...i sin ferie ?
Ja da!
Et par dage inden vi tog afsted dumpede "Knitters Almanac" endelig ned i min postkasse efter at have været over en måned undervejs - bl.a havde den været en tur omkring Australien.
Det er nemmest at sidde med et lille strikketøj, når man kører bil,så helt i stil med Zimmermanns intentioner(hun strikkede den nemlig også,mens hun var på rejse)besluttede jeg at forsøge mig med den lille babytrøje i hulmønster.
Efter gennemlæsning af opskriften,ændrede jeg dog(som jeg også kan se de andre,der har strikket trøjen,har gjort)fremgangsmåden.Jeg har strikket trøjen nedefra og op, og ikke oppefra og ned,som hun egentlig foreslår. Selve grundmønstret synes jeg er ret genialt, for hendes udregninger kan sagtens bruges til større børn også.
Der gik en rest(ca. 1 1/2 nøgle) Indiecita alpaca i en yndig gammelrosa farve,som jeg havde fået af min nabo, til trøjen,der vil passe 0-3mdr. Strikket på pinde nr. 3. Den blev bare så lækker :-)
Den blev så gentaget i en brun udgave i Lucca Fino og i en blå udgave i Gepards cottonwool.


Jeg fandt et par garnbutikker i Italien, og derfor har jeg lært at garn hedder "rete" på italiensk. Jeg købte nogle nøgler fin merino-virgin-wool ca. 30% billigere end i Danmark, bl.a et par nøgler i denne friske grønne farve.
Fordi farven er så dominerende, strikkede jeg en helt enkel glatstrikket babycardigan, hvor eneste"udsmykning" er raglanindtagningerne og så de gule ugleknapper. Den er strikket på pinde nr. 3 1/2, og der gik ca. 100 gram garn til den. Den passer 0-3 mdr.

Det sidste jeg strikkede var denne lille bluse/vest med dansende mænd og koner. Den er strikket i Gepard Cottonwool på pinde nr. 3. Der gik 1 1/2 nøgle og en rest hvidt til. Blusen er en str. 1 år.

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor er det fine præstationer... Garnet ser dejligt og blødt ud og farverne er rigtigt fine ;-)

enaj sagde ...

Sikke noget flot strik du har tryllet frem. Jeg er helt vild med den grønne. Syns den er fantastisk smuk og enkel og ugleknapperne passer bare rigtig godt dertil.

Irene Aagaard sagde ...

Tusind tak siger jeg :-)

Tanker & Spin sagde ...

Det er nogle flotte bluser du har fået fremstillet. Jeg beundrer du kan strikke når du kører bil, ja jeg ved godt du sidder ved siden af, håber jeg da :-))
Den EZ bluse, kunne det være der kom en opskrift på den ? den er da bare så sød.

Irene Aagaard sagde ...

Jette - jeg bruger opskriften fra Zimmermanns "Knitters almanac",som du selv har. Jeg strikker den bare omvendt,hvis du forstår - begynder med slutningen :-)

Tanker & Spin sagde ...

Ok, tak for det.

Stine sagde ...

Hej :) Den lille brune vest er netop sådan én, jeg godt kunne tænke mig at strikke!! Så nuttet! Kan jeg mon lokke opskriften ud af dig? :) Eller måske kan du sige mig, hvor jeg kan finde den?? Tuuuusind tak! Hilsen fra Stine

Anne sagde ...

Hej Irene

Sikke flotte ting du strikker. jeg er selv beriget med en mor, der strikker til mine børn. Åhh hvor det er skønt med bedstemødre som jer. Som den ovenstående besked, vil jeg også bede om din hjælp. jeg har søgt og søgt efter opskriften på vesten med dansende mænd og koner. Kan du hjælpe mig.

Med venlig hilsen Anne