torsdag den 26. juni 2008

Nyt strikketøj - FLS eller Zimmermann-trøjen


Så er jeg også i gang med et nyt strikketøj.
Falkenbergs Plissè-trøje så meget underlig ud, da den kom af pindene og blev syet sammen, så medmindre den retter sig i vask - er det desværre en ommer :-(
Til gengæld er jeg så begyndt på Zimmermann-trøjen. Det ved man da hvad er :-) Det går bare strygende.
Meeen... vil den opmærksomme læser indvende. Der er da ikke hulmønster på bærestykket. Nej, men jeg strikker den heller ikke oppefra og ned. Jeg strikker den nedefra og op - ligesom jeg strikker babytrøjen. Jeg har nemlig bemærket på alle de blogs,hvor den er i gang med at blive strikket, at den ser ualmindelig bredskuldret ud, og det vil jeg gerne rette op på, så jeg ændrer lidt i opskriften.
Den bliver (selvfølgelig!!!) turkis, så den passer til sjalet,tasken,støvlerne og alt det andet jeg har i den farve:-) Og så strikker jeg på pinde 3 1/2 - jeg har det ikke så godt med at strikke med tykkere pinde:-)

13 kommentarer:

Anonym sagde ...

are you sure about that?


berto xxx

Anonym sagde ...

Nej, ved du nu hvad! Det kan man da ikke - sårn bare lige vende op og ned på en opskrift og lade alle os andre stå der og fjoge med vores brede skuldre.
Nåh skidt, jeg er ca. 1 m og 80 over skuldrene, så det går nok.
Flot farve i øvrigt :-)
/svit

Anonym sagde ...

Det bliver enormt spændende med trøjen. Jeg har desværre svært med de engelske opskrifter, ville ellers gerne strikke den, da den er helt vildt flot.

Jeg glæder mig til at de dit resultat, og i den farve, kan den da ikke blive andet en fantastisk.

Håber du er i bedring og får hvilet dig rigtigt meget ;-)

Anonym sagde ...

Det lyder som en genial ide Irene, for jeg har lige hentet garn i dag til selvsamme trøje, men er ikke så vild med de der ærmer..måske jeg skulle ?...nå der er lige en vivian høxbro ting jeg skal være færdig med først :-)

Mariann sagde ...

Det ser rigtig fint ud, og farven er bare flot. Har også kastet mig ud i den opskrift, nu skal det prøves med en engelsk opskrift. Har dog valgt at følge opskriften, brede skuldre eller ej :-)

Tanker & Spin sagde ...

Ja det er jo ikke første gang du vender om på tingene ;-)) Men det ser flot ud alligevel, og god bedring, det er slemt uheldig som du er kommet afsted.

Irene Aagaard sagde ...

Nu må vi se, om den bliver god. Hvis den gør skal jeg nok lægge opskriften ud til dem, der også vil være "Rasmus Modsat".Det har jeg lovet Jette :-)

Gitte sagde ...

Strikker også efter opskriften her. Det er lige før vi kan strikke det sammen nu ;-)

Jeg har godt set at du også har strikket den i barnestørrelse. Jeg vil gerne strikke en til min datter (str. 6 år), hvor har du købt mønsteret?

Irene Aagaard sagde ...

Hej Gitte
Mønstret er fra strikkeguruen Elizabeth Zimmermanns "Knitters Almanac",men hun strikker den også oppefra og ned. Det prøvede jeg også først, men det duede ikke. Skal nok prøve at komme med en opskrifr,når jeg er færdig:-)

Anonym sagde ...

Hvor er det sødt af dig, Irene mht. opskriften. Det er der mange, der helt sikkert vil blive rigtigt glade for. Jeg vil i alle tilfælde.

God weekend herfra ;-)

Merete sagde ...

Hej Irene
Din trøje ser god ud. Og hvor er det dejligt at vi kan strikke dem som vi vil enten oppefra eller nedfra.

Kan du have en god weekend

Merete

Gitte sagde ...

Lyder dejligt ;-) Tak.

Tanker & Spin sagde ...

Det er da super sødt af dig irene ;-))