tirsdag den 21. juli 2009

Silketop


Sidst vi var til strik-in havde Marianne noget meget lækker bourettesilke med til udsalgspris. Jeg købte 400 gram og har nu brugt de 200 gram til at strikke en lille sommertop. Når det er råsilke kan du ikke på nogen måde få et glat strikkeresultat. Derfor besluttede jeg, at det skulle være en top helt uden noget mønster og nogen dikkedarer - bare strukturen i glatstrikket silke - helt enkelt!
Og det skulle være en top-down-model uden nogen form for montering. Kort sagt - et strikketøj der kunne udføres med hjernen slået fra:-)
Den er strikket på pind 4 (selv om pind 3 1/2 anbefales). Maskerne glider selvfølgelig ikke så let, som hvis det var uld, men det har været ok at strikke med -nem TV-strik - rundt og rundt og rundt. Lækkert garn med lang løbelængde. Når det er silke skal man desuden helst strikke lidt for småt. Det vokser i vask:-)
Resultatet er blevet en blød og lækker sommertop i farven lyseblå - eller jeg vil nærmere kalde den sølvgrå. Eneste anke er at ærmegabene er blevet lidt for vide, men det kan måske ordnes med symaskinen:-)

12 kommentarer:

Sifka sagde ...

Skøn farve! Den ser rigtig fin ud. Jeg er ikke god til at strikke med silke, men flot ser det ud.

Helle : sagde ...

Hej Irene det er et super flot resultat du har fået, det er ellers ikke nemt at få silke glat. Farven er jo bare super og et løst ærme er jo ganske rart når det er varmt !

Annepålandet sagde ...

Den ble fin! Jeg har silke på lageret - kanskje det blir en sommertopp her også? Jeg liker enkle modeller best, har jeg funnet ut - det er de som blir brukt mest. Og denne var veldig fin!

Jeannette Mariae sagde ...

Jeg er helt vild med både farve, struktur og model... Meget, meget smuk ;-)

Karin aka Guin sagde ...

Rigtig fin top, Irene! :)

marianne sagde ...

Den er bare rigtig flot:)

Gitte sagde ...

Toppen ser rigtig lækker og flot ud! Du har ret i at silken selv sørger for struktur i strikken - synes det giver en smuk struktur, og passer fint til glatstrik.

Kan godt ærge mig lidt over at der ikke var garn i mine farver ;-) - ikke fordi jeg sådan står og mangler........

nynne sagde ...

Den er blevet super skøn - meget fin i farven - tror den må se rigtig fin ud til sort ?

Strikkeheksen sagde ...

Superflot valg, Irene, den er blevet skøn - og helt vidunderlig farve :-) Jeg er jo håbløst bagefter med kommentarer, men hvor er det også bare en skøn Amaya, du fik lavet :-)

Fru Kahr sagde ...

Dejlig farve, toppen er sikkert behagelig på en varm dag - så mangler vi bare lidt sommervejr igen!

Merete sagde ...

Sikke en skøn farve du har valgt. Trøjen er super fin i sin enkelhed.
Merete

Anja sagde ...

Er det sådan en ud af hovedet en..
Jeg har også en del bourette silke liggende så måske jeg skulle efterligne dig..
Den er bare skøn..
Anja