onsdag den 6. juli 2011

Mere gift - tak!

Indtil nu har jeg fået 6 kemobehandlinger med epirubicin og efterfølgende en ny MR-skanning. I går var så dagen for en lægesamtale omkring, hvordan behandlingen har virket og hvad der videre skal ske.
Både Michael og jeg har været ret nervøse den sidste uges tid, for hvad nu hvis det slet ingen virkning har haft ?
Heldigvis startede den søde kvindelige læge(mine sædvanlige to læger havde sørme formastet sig til at holde sommerferie!) med at sige, at det hele så fint ud. Kemoen ser ud til at have virket og kræften i knoglerne holder sig i ro.
De fire store stråledoser jeg fik på hals/mund har fuldstændig fjernet kræften i min mund og den 5 cm store svulst på halsen, og det er jeg virkelig, virkelig glad for. For det første er sådan en stor knude meget synlig og for det andet er kræft i munden yderst generende.
Jeg har tabt 10 kg! Min gang på jorden er blevet så meget lettere:-)
MEN! For der er selvfølgelig også et men - jeg har stadigvæk store spiseproblemer. Jeg er meget, meget tør i min mund og kan kun spise ting med meget sovs og dressing for at få det til at glide ned. Der er rigtig mange ting jeg slet ikke kan lide, fordi de smager helt forkert - jeg kan f.eks ikke spise kød mere - lidt fisk og kylling er hvad det bliver til.
Jeg har mistet alt mit hår, mine øjenbryn og mine øjenvipper. Det kan synes som en latterlig lille ting, men jeg er altså rigtig, rigtig ked af det.
Desuden er jeg lige for tiden helt utroligt træt og uoplagt. Det tærer virkelig på kræfterne at kroppen gang på gang bliver bombet tilbage, og jeg er selv ved at være meget træt af det hele. Jeg har ikke så meget overskud mere.
Den videre strategi - det som lægerne anbefaler/tilbyder er tre gange kemo/epirubicin mere. Jeg var ikke sen til at indvillige : "Mere gift - tak!" Det kan jo kun forbedre resultatet:-)
MEN! Det er så også nu jeg bliver nødt til at sluge adskillige kameler og bede familie, venner og bekendte om hjælp, støtte, opmuntring og moralsk opbakning til at klare at gennemstå denne sidste hårde hurdle.
Jeg er ikke god til at bede om hjælp. Jeg vil helst kunne det hele selv, og det har jeg også næsten kunnet indtil nu. Jeg vil helst tænke positivt, være sej, stærk og glad og ikke klynke, men nu er jeg altså ved at køre træt. Alligevel håber og tror jeg, at jeg lige kan klare disse her tre omgange også :-)
Og så lige en stribe billeder af alle de yndigheder, der hver morgen møder mine øjne, når jeg træder ud på terrassen:-)

41 kommentarer:

Pernille sagde ...

Jeg vil slet ikke begynde at tro, jeg kan forestille mig hvad du står over for. Men jeg sender gerne alle mine bedste tanker og håb for fremtiden :)

Elsebeth Malm Christophersen sagde ...

Kære Irene! Det er faktisk flot at du deler din historie, råt for usødet, i en alt for overfladisk verden. Jeg vil bede for dig i den næste tid.
Knus Elsebeth

Clemme/Trine sagde ...

Puh Irene, det er virkelig en drøj omgang du er igennem. Men hvor er det dejligt midt i det hele lige at få bekræftet, at behandlingerne virker. Jeg håber, det kan bidrage til at du holder modet oppe til de næste behandlinger.

Susses spindehjørne sagde ...

Jeg kan godt forstå det er svært at gennemgå så skrappe behandlinger og hvad deraf følger så hvis der følger lidt "klynk" med er det forståeligt. Jeg tror dog det du kalder klynk, er hvad jeg kalder sorg over de manglende kræfter, håret o.s.v. Jeg er glad for at læse behandlingerne har hjulpet og sender masser af varme tanker og ønsker dig held med de næste behandlinger.

Liselotte sagde ...

Kære Irene, det er umuligt at forestille sig, hvilken kamp det her er for dig, så jeg vil nøjes med at sige, at jeg til stadighed er fuld af beundring for dit mod, dine kræfter og din kærlighed til livet og ikke mindst dine kære. Du har været utrolig sej, så det er mere end okay at være nået dertil, hvor du har brug for, at andre skubber bagpå.

Jeg er der ikke til at gøre det, men jeg kan love dig, at jeg sender alle de virtuelle skub, du kan bruge, for at stå også disse behandlinger igennem.

Jeg sender mine varmeste tanker.

Vilma sagde ...

Alle gode og varme tanker til dig Irene :-))

Klem Nina

Ann sagde ...

Kæreste Irene,
Du er bare SÅ sej!
Og så tager du oven i købet en omgang til. Du er bare SÅ sej!
Må du få al den styrke, der er på jord.

Fru Kahr sagde ...

Hvor er det godt at høre, at behandlingerne har haft en positiv effekt...selv om det jo alligevel ikke er en dans på roser.

Du er så sej, men jeg kan godt forstå, at du bliver træt og har brug for hjælp og støtte til at klare det.

Mange tanker herfra:-)

Anita sagde ...

Du får alle mine varmeste tanker, imens jeg glæder mig med Jer over, at de øvrige behandlinger har hjulpet positivt. Jeg håber på det allerbedste for Jer :-)

Kludemutter sagde ...

Jeg syntes bestemt ikke det er en lille ting at midste alt sit hår.
Så det har du alt ret til at være ked af.

Har du tænkt på at de fleste mennesker faktisk bliver lidt beæret når man beder dem om hjælp ;)
Så måske du også hjælpe dem ved at bede om hjælp ;)

Knus Yt, som sender sin støtte i tankerne.

Ulla Røjkjær sagde ...

Kære Irene.
Jeg bliver så fattig på ord, når jeg læser din historie, men du får alle mine gode og varme tanker lige fra hjertet.

Husk det er vigtigt at bede om hjælp, selv om det er svært. Jeg er sikker på køen er lang for at hjælpe dig.

Hanne sagde ...

Du er bare for sej Irene !! Jeg beundrer dig SÅ meget, og tænker meget på dig.
Kærlig hilsen Hanne

Madam Munch sagde ...

Kære Irene
Jeg tænkte netop på, hvordan du mon havde det, da jeg så din kommentar på min blog. Det får jeg så svar på her.
Du må så gruelig meget igennem og ikke så sært at modet og humøret kan svinde. Men du har en ukuelig vilje, så du klarer det sikkert og med de bedste tanker og støtte herfra. Du vil gerne være sej og det er du bestemt!!!

Fynpige sagde ...

Kære Irene, DU er bare SÅ sej....men husk at seje mennesker har brug for hjælp til alt det du er igang med !! Bed om hjælp...ved det er svært, meget svært....men du SKAL !! Og som "hjælper" bliver man stærk, tro mig *smil*

Eva sagde ...

Hvor er du fantastisk. Og det er jeg sikker på, at alle der er i din nærhed også synes. Du får hjælp og du klarer den!
Og samtidig er du et forbillede for en masse mennesker med småt og stort at kæmpe med. Det kan jeg skrive under på. De bedste ønsker for den sidste trælse omgang og for et godt resultat.

Fru Knudsen sagde ...

Jeg tror ikke, at man kan sætte sig ind i hvordan og hvorledes din situation er, der hvor du står nu. Det tror jeg kun man kan hvis man selv har prøvet. Jeg ønsker alt det bedste for dig, "kæmp for alt hvad du har kær".

knitnetty sagde ...

Kjære Irene :)
Så tøfft du har det. Du må si til deg selv at "Dette klarer jeg!", fordi det er utrolig hva vi mennesker klarer å komme gjennom her i livet. Noen må tåle mer enn andre, det er ikke akkurat noen trøst, men slik er det dessverre. Jeg har selv vært gjennom en slik behandlig, og jeg vet hvor vanskelig, ubehagelig, slitsomt og mye...mye mer det er, men når behandlingen virker, er det mye du kan tåle ;)

Du skal heller ikke være redd for å be andre om hjelp. Dine nære og kjære vil helt sikkert mer enn gjerne hjelpe deg. Det kan til og med være fint for dem å føle at de får hjulpet deg. Ofte føler seg familie og venner litt hjelpesløse i en slik situasjon, og derfor kan det være veldig godt å få hjelpe med praktiske oppgaver :)

Så kjære, kjære deg, Irene; Jeg heier og hurrer for deg. Jeg vet at du klarer dette :)
Kos deg og gjør ting du liker å drive med, ting som gir deg energi. Alt annet kan andre gjøre for deg, og ikke alt er like viktig vet du ;)

Susannes syslerier sagde ...

Sender dig nogle varme venlige tanker, og håber på fortsat bedring. Det er dejligt at høre. Hvor må det være svært, det er jo slet ikke til at forstå. God sommer til dig Irene

Lykke sagde ...

Hvor er dejligt at kemo og stråler har hjulpet! Jeg sender dig alt det gode karma jeg kan og er sikker på at der er masser af hjælp og kærlighed at hente for dig!

Strikkefuglen sagde ...

Kære Irene
Hvor er det godt at behandlingen har haft den ønskede effekt.
Jeg sender dig de bedste tanker og held og lykke.
Kh Majbritt

Nina Wegner sagde ...

Jeg bliver altid meget berørt, når jeg læser din blog, selv om jeg faktisk ikke kender dig. Jeg håber du kan klare de sidste behandlinger uden at gå helt ned med flaget. Jeg ønsker dig al held og lykke - det er urimeligt drøjt -pøj pøj

Pia sagde ...

Selvfølgelig klarer du også de næste 3 ture. Du er en stærk kvinde ingen tvivl om det. Jeg sender dig mange varme tanker.

snakkemunn sagde ...

Du har vist at du er sterk så det er bare til å klage. Jeg synes du er meg et flink. Mannen til venninnen min gjennomgår også slik behandling så jeg ser hele tiden hvor tungt det er. Han er også trøtt og sliten og det er mye han må avstå fra så vi venter sammen med han at han skal bli bedre, men det tar jo tid. Så det blir mye kviling på sofaen. Jeg
synes dere har lov å klage og syte og det kan dere gjøre høyt også. Jeg vil forstå. En diger klem tildeg og du er flink.

Camilla sagde ...

Kæreste Irene
Godt med de gode nyheder!! En omgang mere lyder uudholdeligt, men du står igennem fordi du skal! Jeg tænker meget på dig og sender dig en storm af opmuntring og varme. Gid jeg kunne tage en hel kasse macroons med hjem til dig!!

Lydert sagde ...

Kære Irene! Desværre kan jeg ikke være der for dig i det daglige og hjælpe med det praktiske og en god snak, men mine tanker går til dig, og jeg tror på, du er stærk nok til også at klare sidste heat.

Helle : sagde ...

Åh hvor er jeg glad for at læse at denne hårde omgang har hjulpet dig, og jeg syntes at det er super sejt af dig at tage 3 omgange mere. Men selv om du har mistet dit hår, ser du altså bare så godt ud alligevel, du er altid vild kvindelig !!! Mange varme tanker til dig og Michael

Irene sagde ...

Tusind tak for alle Jeres dejlige, varme og opmuntrende kommentarer! I kan tro de er blevet læst mange gange og de vil fortsat trøste mig, når det hele bliver lidt for tungt. Tak!

Henriette sagde ...

En ny omgang. Irene, du er en sej kvinde ♥
Husk det er ikke en svaghed at bede om hjælp, de fleste vil hellere vide hvad de kan hjælpe med, end at stå på side linien og kigge på.

Dejlige blomster du har.

Knus og de varmste sommerhilsener her fra ♪♫

Strikkeheksen sagde ...

Kære Irene
Hvor er det godt at høre, at det trods alt har hjulpet så godt, som det har.
Hvis jeg kan hjælpe, siger du bare til, jeg er fandens god til at skubbe :-)
Smukke, smukke blomster at komme ud til hver morgen :-)

hulebo sagde ...

Dejligt at høre, at behandlingen hjælper, selvom det er hårdt.
Det er vist umuligt at sætte sig ind i for andre, men heldigvis fornemmer jeg gennem din blog, at der er mange omkring dig, der gerne tager imod din lille bøn om hjælp.
Af og til kan det være en lettelse at ens kære selv spørger om hjælp - så ved man nemlig at det er i orden at træde til!
En masse gode tanker sender jeg dig og din familie

dytbat sagde ...

Goddag *sms*

Nu er jeg lige kommet dumpene forbi dig tænkte lige på om du ikke havde lyst til at få en plads på min side under link hvis du linker mig får du en plads hos mig (: Tænkte osse lige på noget andet har noget der hedder på besøg du kan læse mere her http://dytbat.wordpress.com/pa-besog/ Håber du har lyst til at være en af dem... Håber at høre fra dig på min blogger måtte jo lave ny pga ham jeg havde hos snakket jeg ikke med mere og endt med at han bare lukket den ned uden jeg fik det at vide så håber du kan lide min blogger nu jeg kun har været igang i en halv uge ca... (: Forsæt god dag...

Mange knuser fra Dytbat/Lise

Berit sagde ...

Kære Irene.
Tænkte netop igår på hvordan "det hele" mon gik. Hvor er det dejligt at høre at behandlingen har en effekt, for det er hård kost.

Som jeg nok har sagt før, skal du bare sige til, hvis du har brug for hjælp. Jeg skal nok stå klar!

Hør teksten i denne skønne sang, som vi har sunget i mit gospelkor:
http://www.youtube.com/watch?v=HaVXfHZv50Y

Mette sagde ...

Kære Irene. Dejligt at høre at det hjælper. Jeg ved, at det er hårdt, og herfra kommer al den støtte jeg kan sende dig. Hvor bliver det dejligt at komme ud på den anden side!

Sigrid S. Eriksen sagde ...

Hold da op - sikken en overskrift! Men når det betyder at det hjælper, så giver det god mening - så stort tillykke med de foreløbige resultater, og jeg håber så meget for dig at du får appetitten igen.
Jeg har ofte tænkt på at det er så let at bede om hjælp når man godt selv kan - men så meget sværere når man ikke selv kan. Jeg håber at du alligevel får bedt og at du får tre gange mere ned du beder om.

Benthe sagde ...

Dejligt at læse de første behandlinger har hjulpet dig.Så sejt af dig du tager 3 mere.De varmeste tanker og held og lykke.

Citronmoster sagde ...

Sender dig mine varmest tanker :)

Tine sagde ...

Kære søde Irene!
Dejligt med nogle gode nyheder!
Selvom det er en meget barsk omgang du beskriver, så er det dog trods alt godt at det virker!
Du ved at du altid kan ringe eller skrive. så står jeg på spring for dig!!
Tak for det fine indlæg!
Knus fra Tine

Jette sagde ...

Dejligt at høre at behandlingerne virker, og du virker da meget positiv, bliv ved med det, for det betyder så meget, selvom det kan være svært for dig. Og ville være beæret over at blive spurgt om hjælp, så spørg endelig. Mange knus herfra.

HANNE sagde ...

Flot kæmpet Irene, dejligt at det virker og det skal være det bevis, som holder modet oppe. Øv dig i at modtage hjælp fra din omgangskreds, du har brug for det og de vil med garanti og glæde gøre det for dig. Måske har de bare ventet på en konkret opgave fra dig, da det ofte kan være svært at vide, hvilken hjælp man kan og må yde. Jeg håber for dig og sender dig alt mulig ønske om overskud og ro igen, så du kan smile og grine af livet. De varmeste tanker fra Hanne

Anonym sagde ...

Kære Irene

Jeg sender dig mine bedste tanker og ønsker at du må finde mange nye kræfter og at alt bliver fint for dig!!

KH
Dothorsens

Jytte sagde ...

Kære Irene !
Jeg tænker jævnligt på hvordan det mon går dig, så jeg er rigtig glad for at læse at kemobehandlingerne virker !!
Mange hilsner og tanker Jytte