tirsdag den 29. april 2008

3 måneders kontrol


Uheldigvis falder min 3 måneders kontrol på Onkologisk Afd. sammen med Alexanders fødselsdag.
Efter at jeg har fået konstateret recidiv brystkræft gruer jeg simpelthen for undersøgelsen hver 3. måned, men samtidig er det jo fint, at der bliver holdt øje med en.
Allerede en uge inden undersøgelsen begynder bekymringerne og angsten så småt at røre på sig og i dagene inden, tænker jeg næsten ikke på andet. Det er svært at forklare familie og venner, for jeg tror ikke de forstår det, og jeg synes heller ikke rigtig, jeg kan være bekendt at belemre dem med det. Jeg hører alt for tit sætningen: " Jamen du ser jo godt ud!" underforstået: når du ser sådan ud, kan du ikke være syg. Hvis du var syg ville du være tynd og have tabt håret osv.
Til daglig prøver jeg da også at leve så "almindeligt" som muligt, men der er mange ting,jeg ikke kan mere. Jeg har mange bivirkninger af medicinen, og jeg bliver meget hurtigt træt, men så er det da heldigt, at jeg kan strikke :-)
For det meste har jeg en positiv indstilling til livet eller prøver i hvert fald på det, men jeg er ikke noget overmenneske og kan også falde i et sort hul,og humørsvingninger er desværre også én af medicinens bivirkninger.
I går sendte én af mine veninder mig en "Venskabsstafet" hvori der bl.a stod : " Vidste du, at dem, der fremstår som stærke, i virkeligheden er de mest følsomme og svage".
Den ku´ jeg så gruble lidt over.
Godt med sådan en veninde.

3 kommentarer:

Tineke sagde ...

Uha, jeg kan lige genkende nogle af de ting du skriver som "jamen, du ser jo godt ud!" Hvor man føler underforstået at man bare kan tage sig sammen....

Hilsner, Tineke

enaj sagde ...

Jeg føler med dig. Min mor har kræft og hører nøjagtig den samme sætning og hun blir utrolig ked af det hver gang. Selv om man er syg kan man jo godt gøre noget ud af sig selv så man ser godt ud, men hvor må det da være trælst at folk ikke tror man er syg bare fordi "man ser godt ud"
Håber det bedste for dig.
Knus Jane

Irene Aagaard sagde ...

Tineke og Enaj
Tak for Jeres forstående kommentarer - det luner :-)