mandag den 29. december 2008

Mit første par sokker


Jeg er blevet færdig med mit første par sokker! Det er nu ikke helt rigtigt, for jeg mener at kunne huske, at vi skulle strikke et par sokker i håndarbejdstimerne i skolen. Men det ligger en del år tilbage....
Det har altid været min mor, der stod for sokkestrikningen til hele familien. Hendes sokker i tynd uld var højt værdsatte. Desværre kan hun på grund af senil demens ikke strikke mere, så måske er det på tide, at jeg overtager det hverv. Sokkerne er strikket i Kaffe Fassets multifarvede sokkegarn(en gave) på pind 2 1/2. Det er længe siden jeg har strikket på så tynde pinde, og i starten føltes det meget akavet. Men det er bestemt ikke mit sidste par sokker. Jeg har mere egnet garn liggende, og jeg kan se, at sokker ikke bare er sokker - der kan godt være hulmønster, små snoninger og andet sjov på dem.

8 kommentarer:

Mariann sagde ...

Hvor er de fine. Jeg strikkede også mit første par sokker sidste år, men er til stor fortrydelse for manden, ikke blevet grebet af det :-)

Pernille sagde ...

De er rigtig flotte Irene. Jeg kan gost lide at farveskiftene ikke er så rodede som på så meget andet strømpegarn. Jeg kan godt forstå du ikke er færdig med sokker, de er så dejlig hyggelige, når de er færdige :)

Karin Grøn sagde ...

Velkommen i sokkestrikkerklubben. Jeg tror også du har strikket sokker i skolen- hvorfor skulle du have sluppet for det, men det ser nu ikke ud som om du har mistet grebet. Måske har du i virkeligheden først fået det nu.
Tillykke med dem. Vi har flere sokkestrikkere i familien, men af en eller anden mærkelig grund er der aldrig nogen der strikker sokker til mig, så jeg arver alle dem i grimme farver andre ikke vil have. Skidt jeg går jo også hjemme på landet og skulle det knibe kan jeg jo selv gå i gang. Min farmor blev både blind og senil men hun elskede håndarbejde. I starten strikkede hun strømper som blind men senere gik hun over til håndklæder og karklude, som der så blev hæklet en musetakkant om i fine farver. Det gjorde hun lige til hun døde. Strikkefejlene betød jo ingenting til det. Måske en ide- det ved du bedst

Puttenings sagde ...

Tillykke med dit første par sokker, de er skønne! Der er så utroligt mange muligheder når det gælder sokker, man kan altid finde på et eller andet spændende og nyt.

Strikkeheksen sagde ...

Tillykke med dem, hvor er de fine :-)

Og jeg er fuldstændig grøn af misundelse over den strikketaske - sikken en farve - og den er altså kønnere end "Knitters messengerbag" :-)

Irene sagde ...

Karin - Det er faktisk en god idè med strikkede vaskeklude og håndklæder, for hun savner at strikke - min mor - men kan ikke mere følge en opskrift eller rette,hvis hun strikker fejl.

Merete sagde ...

Strømper er skønne at strikke. Jeg kan bedst lide dem med mønstre. Dine er superflotte i farverne
Merete

Tine sagde ...

Hvor er de bare flotte.
Man skulle tro at du havde lavet mange flere. De ser så proffesionelle ud :-)
Og sikke en lækker taske du har fået i julegave.