onsdag den 30. april 2008

Toscana

En del af mit hjerte
vil altid tilhøre Toscana

fordi

mørke vagtsomme cypresser
byder velkommen

kønne små middelalderlandsbyer
klynger sig til bjergene

prikkede miniøgler solbader
sorgløst på varme murstensvægge

uglerne tuder længselsfuldt
i tusmørketimen

flagermus i perfekt form
flakser rundt foran terrassen

den gamle næsten tandløse købmand
kalder mig "bella"

vinpusherens lokale rødvin smager
bedre end nogen anden

du er smuk som du sover dér
i fuldmåneskinnet

derfor

Kuffertpakning

Jeg pakker og rydder op. Og pakker lidt mere.
I morgen tidligt kl. 6 kører vi sydpå mod Italien. Vi giver os god tid med at køre derned og tager et par overnatninger undervejs.
Vi har (igen!) lejet huset i Serrapiana fra lørdag d. 3.5 til den følgende lørdag.
Serrapiana er en lille bitte landsby i Ligurien. Den ligger højt oppe i bjergene, og alligevel tager det kun godt en halv time at køre til en dejlig strand.
Vi skal faktisk bo ved verdens ende. Vejen ender simpelthen i Serrapiana - man kan ikke komme videre.
Jeg vil sikkert ikke være på bloggen før d. 12.5 igen - medmindre jeg da besøger det lokale bibliotek i Aulla. Nu får vi se.
Vi har intet planlagt.
Sådan kan vi bedst lide det.
Vi venter og ser,hvordan vejret er, og hvad vi har lyst til
Vil du se, hvor vi skal bo, så klik på linket "Serrapiana" til højre.
Om jeg glæder mig ?
Helt vildt !

tirsdag den 29. april 2008

Mere fødselsdag


Jeg kan ikke dy mig for at sætte 5 årige Alexander på bloggen.
Her er han med katten Osiris - i daglig tale bare kaldet Ozzi. Og ja - Osiris`mor hed selvfølgelig Isis.
Er de ikke bare søde ?
I løbet af hvad der føles som et splitsekund, er den søde lille dreng blevet 18 år, har skæg og er langt højere end sin mor :-)


Flaget er hejst.
Bollerne og chokoladekagen bagt.
Så nu venter vi bare på, at fødselaren skal komme hjem.

Tulipanerne




Pyha - kontrolundersøgelsen godt overstået. Jeg havde helt tårer i øjnene af lettelse.
Jeg har været lidt spændt på, om alle tulipanerne ville nå at springe ud inden vi tog på ferie, men det gjorde de - allesammen. De har haft godt af regnen i dag. Hele haven trængte til vand. Nu ser den grøn og frodig ud.

3 måneders kontrol


Uheldigvis falder min 3 måneders kontrol på Onkologisk Afd. sammen med Alexanders fødselsdag.
Efter at jeg har fået konstateret recidiv brystkræft gruer jeg simpelthen for undersøgelsen hver 3. måned, men samtidig er det jo fint, at der bliver holdt øje med en.
Allerede en uge inden undersøgelsen begynder bekymringerne og angsten så småt at røre på sig og i dagene inden, tænker jeg næsten ikke på andet. Det er svært at forklare familie og venner, for jeg tror ikke de forstår det, og jeg synes heller ikke rigtig, jeg kan være bekendt at belemre dem med det. Jeg hører alt for tit sætningen: " Jamen du ser jo godt ud!" underforstået: når du ser sådan ud, kan du ikke være syg. Hvis du var syg ville du være tynd og have tabt håret osv.
Til daglig prøver jeg da også at leve så "almindeligt" som muligt, men der er mange ting,jeg ikke kan mere. Jeg har mange bivirkninger af medicinen, og jeg bliver meget hurtigt træt, men så er det da heldigt, at jeg kan strikke :-)
For det meste har jeg en positiv indstilling til livet eller prøver i hvert fald på det, men jeg er ikke noget overmenneske og kan også falde i et sort hul,og humørsvingninger er desværre også én af medicinens bivirkninger.
I går sendte én af mine veninder mig en "Venskabsstafet" hvori der bl.a stod : " Vidste du, at dem, der fremstår som stærke, i virkeligheden er de mest følsomme og svage".
Den ku´ jeg så gruble lidt over.
Godt med sådan en veninde.

Alexander 18 år


Min lille - store dreng Alexander(til venstre) og storebror Niels (til højre)

I dag bliver min yngste Alexander 18 år.
Vi fejrede ham lidt på forskud i lørdags, hvor der var buffet for familie,venner og nogle kammerater.
Han har bestilt boller og kage,når han kommer hjem i dag,og i aften skal han ud og spise med vennerne.

torsdag den 24. april 2008

Endnu en forårsdag


Det var lidt svært at komme på arbejde i dag-
Michaels ferie startede i går, og han skal så ikke på arbejde igen før efter pinse.
Jeg skal på arbejde i dag og i morgen.
Nåede dog lige at nyde haven lidt her i eftermiddag.
Lige for tiden sker der næsten noget nyt derude hver dag.
Nu er de små to-farvede tulipaner også sprunget ud.

De hvide tulipaner i zinkbaljen er så fine.

En tiger i træet...

onsdag den 23. april 2008

Bøger - bøger - bøger

Når man læser på min blog, kan man sikkert ikke fornemme, at her skriver en bibliotekar. Det handler ikke ret meget om bøger.
For mig er bøger noget helt uundværligt og ligeså selvfølgeligt som at spise og trække vejret, så det er sikkert derfor, jeg ikke skriver om det.
Men i dag fejres "Bogens dag" over hele verden, og det kan en bibliotekar ikke sidde overhørigt. Jeg vidste det såmænd ikke engang, men hørte det i Morgen-TV,hvor skuespilleren Helle Fagralid og forfatteren Knud Romer fortalte om deres forhold til bøger.
Jeg synes, jeg læser ret bredt, men helst engelske og amerikanske forfattere og gerne spændings- og kriminalromaner. Det har været svært at læse krimier efter Stieg Larsons trilogi om Lisbeth Salander - den er jo helt fantastisk.
Den sidste bog jeg har læst er "Manden med det lille ansigt" af den svenske kriminalforfatter Helene Tursten. Hendes krimier kan jeg godt lide, ikke mindst fordi jeg deler navn med den kvindelige hovedperson: Irene Huss.

mandag den 21. april 2008

Tasker


Jeg elsker tasker.
Jeg kan slet ikke få nok.
Blandt meget andet samler jeg på små håndbroderede selskabstasker.
Her er min lille samling sammen med den smukke taske jeg fik af min mand i julegave. Den er så smuk, at den også får lov til at stå fremme, og så kan jeg godt lide kontrasten mellem den ultramoderne taske i et stramt design og så de gamle broderede tasker.

Her er mit nyeste fund,som endnu ikke er kommet op på væggen.
I går startede søndagene med bagagerumsmarked for private på Ingerslev Boulevard igen.
To søndage om måneden til og med september måned.
Man kan stadig være heldig at gøre et godt fund og en god handel.
Jeg fik købt lidt porcelæn, som man efter min mening aldrig kan få for meget af, bl.a tre tallerkener "Blå Olga" til en nogenlunde rimelig pris til min veninde, som samler på det.
Og så fandt jeg denne fine lille håndbroderede selskabstaske/pung.Jeg kan slet ikke stå for sådan et fint håndarbejde. Måske fordi jeg ikke selv kan brodere.
Men tænk at der har siddet én og broderet alle de fine små sting - hvor må det have taget lang tid.

Er det mon hesteskoens skyld?


I dag har mildest talt ikke rigtig været min dag.
Jeg skulle møde tidligt, fordi jeg skulle forberede besøg af en 3. klasse til biblioteksorientering kl.9. På vej på arbejde var det min hensigt at købe flødeboller til børnene, som de får som afslutning på besøget, mens jeg læser en historie.
Jeg var afsted lidt i otte,men nåede ikke ret langt,fordi jeg synes bilen svajede så underligt. Stoppe - ud og kigge - punkteret på højre forhjul. Nå - bumpede bilen hjem igen. Stressede afsted for at nå bussen, imens jeg forsøgte at telefonere til kollegerne, at jeg var forsinket. Ingen tog telefonen, men der har også været bøvl med den i sidste uge. Nåede på arbejde præcis kl. 9. Da stod klassen allerede og ventede, så det var "på" lige med det samme. En kollega var så venlig at hente flødebollerne, så alt gik i og for sig godt nok.
Efter 2 timer tog klassen hjem igen, og det gjorde jeg også,da jeg var helt udmattet.
Midt på dagen går der kun en bus i timen ud til mig, så det tog lige 1 1/2 time at komme hjem.
Men så tænkte jeg også, at jeg ville gå ud i haven, nyde at mine hvide og røde tulipaner er sprunget ud. Måske drikke en kop kaffe og strikke en enkelt pind.
I dag var imidlertid den dag bonden på gården neden for bakken havde besluttet sig at køre gylle ud, så der lugtede mere af l... end af lagkage.
Mon ikke det bliver bedre i morgen ?

søndag den 20. april 2008

De 3 bedste ting


Og her kommer så de 3 bedste ting ved mit hus/have :
1. Udsigten - vi har en helt fantastisk og enestående udsigt, fordi huset ligger så højt. Jeg nyder den hver eneste dag, og bliver aldrig træt af den.
Et billede vil slet ikke yde den retfærdighed.
2. Terrassen - vi fik sidste år lavet en stor ny terasse. Her boede jeg stort set hele sidste sommer, da jeg var sygemeldt.
3. Mine roser - og i det hele taget alle mine blomster er en kilde til glæde fra juni og indtil frosten sætter ind.

Udfordringen


Lis fra "Det gule hus" har udfordret mig til at beskrive 3 ting inden for hver af kategorierne : "Bedst og pest" i mit hus og min have,og det må ikke være personer. Den udfordring tager jeg selvfølgelig op :-)
Jeg bor i et hus,der oprindeligt er fra lige omkring 1900-tallet. Det er bygget sammen med naboens og er en gammel landarbejderbolig, som tidligere hørte under Constantinsborg.
I 1998 gennemgik huset en gennemgribende restaurering og gik fra at være nogle og halvtres kvadratmeter til de nuværende 116, men som det er med sådan noget, så er vi aldrig blevet heeelt færdige...Og hvornår bliver man iøvrigt det med et hus ?
Derfor er der desværre nogle irritationsmomenter :-)
Egentlig elsker jeg mit hus og elsker at bo her, og så er mit hus sjovt nok - gult!
Her kommer de 3 mest negative ting :

1. Dræbersnegle - har i de sidste år i høj grad forpestet tilværelsen her på matriklen, og gør at vi ikke mere dyrker grønsager på friland. Sidste år åd de også mine store flotte Iris.
2. Ruinen - som jeg vil skåne Jer for at vise et billede af. Et stort faldefærdigt skur, der skulle have været revet ned ved ombygningen i 1998.
Det står her stadigvæk!!!
3.Malerarbejde - vi har valgt gammeldags romantiske småsprossede vinduer. Det tager en krig at male dem. Bliver helt træt ved tanken....og man bliver aldrig færdig ! Det er et værre Sisysfos-arbejde.

fredag den 18. april 2008

Velfortjent middag



Her er starten på den fiskelasagne med laks,rejer og spinat, som vi netop har nydt med stort velbehag.
Man bliver sulten af havearbejde.
Nu vil jeg med god samvittighed kaste mig på sofaen og håbe på,at der kommer en god film og så samtidig strikke en pind eller to.

Sæsonstart


En perfekt start på havesæsonen.
Det har været en rigtig dejlig dag i haven.
Havemusklerne er blevet rørt og vi har fået masser af frisk luft.

Mon det bliver til noget ?


De farvestrålende frøposer sætter altid drømmene om en have fyldt med de vidunderligste blomster i gang hos mig.
Det er nu aldrig blevet helt som jeg havde forestillet mig, for jeg må indrømme, at jeg ikke er så god til frø.
Det afholder mig nu ikke fra at prøve hvert eneste år :-)

Værsgo!


...til årets første rabarbertærte. Indtaget lun i haven med iskold creme fraiche til.
Uhmmm...lækkert!

De første...


...rabarber, der om et kort øjeblik forvandles..

St. Bededag


I dag skulle det meget gerne blive havevejr,så jeg kan få plantet nogle af alle mine potter til. Endnu er det for koldt til at gå ud,synes jeg,selv om solen skinner.
Det eneste,jeg indtil videre har fået plantet, er den lille zinkbalje med hvide margueritter, der står foran hoveddøren.De plejer at kunne holde uendeligt længe - lige indtil efteråret.

Sjalet



Så er sjalet færdigt - vasket - blokket og tørt.
Det er faktisk blevet rigtig godt, så det er ikke sidste gang,jeg strikker et.
Der gik 200 gram angora/tweed fra Garnstudio til det, og det er strikket på pinde 4 1/2.

Trendsales


Gennem godt et år har jeg med stor fornøjelse købt og solgt utallige stykker tøj på Trendsales.
Jeg synes det er intet mindre end en genial side.
I sin tid var det selvfølgelig for at komme af med uklædeligt, for småt, for stort, for grimt tøj, men nu - jeg har aldrig haft så meget tøj før :-)
For det meste går jeg i sort tøj tilsat en eller anden pangfarve. Douce farver er ikke gode til mig.
Min absolutte yndlingsfarve er turkis - alle de blå/grønne turkise farver, og det uanset om det er moderne eller ej.
Derfor kunne jeg ikke stå for denne trøje, som jeg glæder mig til at modtage med posten én af de kommende dage.
Og så laver Odd Molly noget sjovt og let genkendeligt tøj. Den eneste farve deres tøj aldrig har - er sjovt nok sort!

søndag den 13. april 2008

Trekantet sjal



Jeg har strikket siden jeg var 5-6 år, men jeg har endnu aldrig prøvet at strikke et trekantet sjal. Et firkantet ja - men aldrig et trekantet.
Jeg ved hvor køligt det kan være morgen og aften i Italien i maj måned, så jeg kunne godt bruge et sjal til at tage med på ferien.
Nu skulle det være!
Det skulle ikke være et af de spindelvævstynde mohairsjaler, men et lunere et.
Garnet havde jeg nemlig - råhvidt lidt tykt garn - 70% merinould 30% angora.
Jeg ledte i egne opskrifter,i bøger,på Drops Design og Knitty.com. Jeg lavede strikkeprøver, men fandt ikke det helt rigtige.
I lørdags da jeg igen surfede rundt, fandt jeg så endelig og helt tilfældigt et velegnet mønster - i nogle strikkeopskrifter fra Brugsen af alle steder :-)
Godt nok strikket i tyndt mohairgarn, men mønstret så helt rigtigt ud.
Nu er jeg så godt i gang.
I starten synes jeg det var svært og krævede koncentration - ikke mindst fordi min printer ikke dur, så jeg må sidde og stirre på skærmen.
Nu er det imidlertid røget ind på lystavlen, så nu kører det bare derudad, og jeg er rigtig spændt på,hvordan det bliver,når det er færdigt.

fredag den 11. april 2008

I stribevis


Den lille pink babycardigan med hulmønster er færdig. Selve bullen med hulmønstret blev fin nok, men bærestykket med indtagninger skal der liiige tænkes lidt mere over. Det blev ikke helt som jeg ville have det.
I stedet er jeg gået lidt amok i stribede babysweatre efter Liselottes(Slagt en hellig ko) opskrift.
Øverst turkis/pistacie striber med brune kanter.
I midten creme/mørklilla striber og nederst creme/chokoladebrun m. turkise kanter.
Strikket i Linie 160 Season(halvt bomuld halvt uld) på pinde 3 1/2.
Passer str. 0-6 mdr.

torsdag den 10. april 2008

Bønner



Her hvor jeg bor har foråret stadig ikke helt indfundet sig.
Det er nemlig stadig nattefrost hver eneste nat, så jeg tør ikke rigtig plante mine potter til endnu.
Det betyder også,at flere af mine stauder, der ellers var kommet pænt op, er blevet svitset. Værst er det gået ud over mine store orange dagliljer, så det er spændende, om de overhovedet kommer i år.
Frostgraderne er også slemme for mine led - især knæleddene, der protesterer over det hurtige skift mellem minus- og plusgrader.
Men Michael kan ikke vente. Han har forsået adskillige ting indendørs bl.a. disse bønner. Jeg ved ikke en gang, hvad de hedder, men det er de store, sprøde bønner italienerne gnasker rå i sig til et glas vin.
Som I kan se vokser de med eksplosiv fart - der er kun få dage mellem de to billeder.

mandag den 7. april 2008

Gamle strikkebøger


Min mor sendte mig for et års tid siden disse gamle strikkebøger. Hun har altid strikket meget, men nu begynder det at knibe lidt for hende. Nogle af dem er hendes egne - andre har hun fundet på loppemarkeder. De er vældig sjove og inspirerende at kigge i, og der er flere af modellerne jeg godt kunne tænke mig at omsætte til "nutidsstrik".

I en af bøgerne fandt jeg dette søde hulmønster, som jeg i første omgang vil bruge til at strikke en lille babycardigan. Og måske skulle jeg så prøve at skrive opskriften ned - hvis den bliver god :-)

lørdag den 5. april 2008

Loppefund


Min nabo har lige købt dette skønne fad med roser på et loppemarked.

Min nabos hatte


Min nabo strikker også.
Jeg har lige været på besøg hos hende.
Lige for tiden strikker hun hatte - og de er da bare flotte - de valkede hatte.

Lørdag i haven


Jeg elsker alle de blå forårsblomster, og disse "stedmødre" fra sidste år bliver bare kønnere for hver dag der går.

onsdag den 2. april 2008

En buket


Jeg synes altså at jeg trængte til en buket blomster i dag :-)

Babyvest


Et hyggeligt bestillingsarbejde - en lyngfarvet babyvest med pink sommerfugleknapper i str. 0-3 mdr. strikket i Cottonwool fra Gepard.

Havemøblerne frem


I dag for nøjagtig en uge siden var haven dækket af sne, og i søndags satte Michael havemøblerne frem og begyndte at give drivhuset en forårsrengøring.

tirsdag den 1. april 2008

Tredje omgang


Jeg tog direkte til lægen efter arbejde, for i dag var der allerede gået 4 uger, så det var tid for den tredje indsprøjtning med Faslodex.
I dag gjorde det faktisk lidt ondt, men det er også en tyk væske, så det tager et stykke tid at få den sprøjtet ind. Alligevel foretrækker jeg Faslodex frem for pillerne, så er jeg fri for at tænke på det de næste 4 uger.
Det er ellers vidunderligt skønt vejr i dag, så man kunne godt have gået og pillet lidt i haven, men jeg er så øm, at det er nødt til at blive sofaen i stedet.