tirsdag den 3. april 2012

Ikke min spidskompetence

Jeg har gang i et par strikkeprojekter, så jeg er ikke helt uden strikketøj:-)
Et lille projekt til at tage med ud af huset i tasken. En lille Tomten Jakke strikket i det lækre multifarvede garn jeg vandt hos Christine. Jeg tror den bliver fin til en lille pige:-)
Jeg er også i gang med en ny cardigan efter en opskrift fra den Louisa Harding strikkebog jeg købte i Middelfart. Jeg er bare spændt på, om der er garn nok. Jeg har kun 6 nøgler. Der burde være nok, men jeg bruger det nok til sidste stump.
I Middelfart købte jeg opskrift og garn til en "Spidskompetence" i uld/bomuld. Jeg er nu startet på den tre gange og har givet op. Der er absolut intet galt med opskriften - det er mig det er galt med.
Første gang kunne jeg åbenbart ikke læse - tror stadig jeg havde lidt feber:-)
Anden gang lavede jeg fejl. Tredje gang gik det godt nok, men jeg var langtfra tilfreds. Jeg synes ikke mine ind- og udtagninger blev pæne. Jeg kan se på modellerne på Ravelry, at andres ser ud ligesom mine. Jeg vil bare altid ærge mig over, at jeg ikke synes mine er pæne nok. Så den spidskompetence er ikke min spidskompetence.
Men hvad skal jeg så strikke af det lækre røde garn?
Jeg har kigget i alle mine opskrifter, bladret i mine strikkebøger og surfet rundt på Ravelry efter en model der passer til garnet og pind 3, men jeg er helt blank.
Jeg ønsker mig en enkel og klassisk sommercardigan - måske med lidt hulmønster. Er der nogen derude, som har et rigtig godt forslag til hvilken model jeg skal vælge ?

15 kommentarer:

Kirsten Amstrup sagde ...

Du skal da strikke Vanila fra Helga Isagers 2010 kollektion. Den er så skøn i rød, og jeg tror den kan blive dejlig i bomuld/uld blandingen.
Synd iøvrigt med din udgave af Spidskompetence (som jeg lige nu slet ikke kan huske, hvordan ser ud).
Og hvor er det en dejlig Louisa Harding cardigan, du har i gang. Den er supersmuk blå, og det er et meget flot mønster.

Lea sagde ...

Din cardigan ser vel nok lækker ud!!!

Ærgerligt, det ikke gik med den Spidskompetence, men så har du (endnu mere) lækkert garn på lager indtil du finder en god model til det :-)

Hm, jeg har ikke lige nogle geniale forslag udover at du måske kan finde noget på Mayflower.dk; der er ihvertfald en sød sommercardigan med hulmønster under opskrifter/cotton 8, model nr. 1004 (designet af Lene Holme Samsøe).

God jagt - jeg glæder mig til at se, hvad du vælger til det røde geilske.

laj [tulipan-hygge] sagde ...

rigtig lækre projekter du har gang i

Fletværket sagde ...

Jeg har lige købt garn og smukke knapper (fra Birthe Sahl) til Paneldebat fra Geilsk. Den vil også være flot i rød. Der går lige et stykke tid før min er færdig og kommer på bloggen(fletverketsstrikkeriet.blogspot.com) da jeg har gang i 3 projekter, som jeg skal have færdige!

Uldbegavet sagde ...

Jeg vil foreslå paneldebat, livstykketrøje eller samlebånd fra Geilsk, sidstnævnte kræver en mønsterfarve.
Derudover vil jeg foreslå den lille cardigan i perlestrik fra Anette Danielsens nye sommerstrik, eller hvad med en Olive af Helga Isager, eller måske en granite.
Du kunne også lave den lille bolero fra Bohemestrik. Der er mange muligheder. Jeg er spændt på, hvad du beslutter.

Strikkeheksen sagde ...

Den bog MÅ JEG SE NÆRMERE PÅ - sikken en lækker cardigan, du har gang i - uha den ser godt ud :-)

Ærgerligt med Spidskompetence - ellers en flot farve :-)

Lydert sagde ...

Wauw, sikke en flot cardigan.

Anonym sagde ...

Hej Irene

Hvad med "Flaming June"
af Cheryl Niamath eller
"Laika" af ysolda Teague - begge kan ses på Ravelry

kh Birgitte

Merete sagde ...

Jeg tror, at Paneldebat vil være lige en cardigan for dig. Jeg strikker den selv i uld, men jeg har set og mærket på en meget fin udgave i uld/bomuld.

Karin Grøn sagde ...

Jeg har strikket Spidskompetencer to gange og hver gang var jeg helt grøn i hovedet af at tælle til 16- for det er som med knipling- een eneste fejl og det hele er ødelagt. så rammer spidserne hinanden forskudt så man skal have absolut spidskompetence og være noget af en pernittengryn for at det skal kunne fungere. så bliver den også fin- men den ER ikke let.

Til gengæld ser din cardigan lækker ud. Det røde garn synes jeg du skal strikke en Zig Zag trøje fra Marianne Isager i- den vil passe dig pænt og den smukke farve får lov at udfolde sig fordi der er et smart men ikke for meget mønster. Husk at det blandede uld og bomuld har begge deles egenskaber når det bliver vasket og både er lidt tungt og lidt hårdt ligesom bomuldsgarn og ikke fnuglet som ulden er.
Det bliver en sød lille tomtejakke i det flerfarvede garn. Glæder mig til at se den færdig.

Berit sagde ...

Den blålige cardigan ser virkelig sød ud!

Den røde garn skal du nok finde et projekt til. Farven er så dejlig.

God påske til dig og Michael!

Helle sagde ...

Enkelte oppskrifter byr på større utfordringer enn andre. Du får legge den bort en stund til og heller ta fatt på det nydelige røde garnet du hadde kjøpt. Mye lekkert fra Isagers kolleksjoner?

dqpage sagde ...

Du skal da strikke et D-vitamin !
den passer perfekt til geilsk 2 trådet.
Du kan se den hos mig - jeg strikkede en i efteråret (den blev vist færdig i oktober/november).
Jeg skal til at igang med en til - dennegang til mig selv.
En rigtig sød model.
Spidskompetencen kender jeg ikke - den må jeg lige kigge nærmere på. Og der er jo rigtig mange søde ting man kan fristes til at strikke :o)
hilsen Mona

dqpage sagde ...

Ps. opskrift til D-vitamin fås på Ravelry ..
på engelsk, desværre.

Citronmoster sagde ...

Den lille Tomtejakke bliver rigtig kær i det garn. Jeg glæder mig til at se mere til din Louisa Harding :)