søndag den 20. maj 2012

Noget der næsten ligner

Nogle gange skal man kigge på en strikmodel adskillige gange før den fænger. Ved første gennembladring af Annette Danielsens "Sommerstrik", var det sommerbluserne Vandspejl, Sommerkys og Solar plexus jeg faldt for på trods af de triste, triste farver, de er strikket op i. Men pludselig en aften, da jeg igen sad og kiggede i bogen så jeg, at cardiganen Lyse nætter var rigtig fin, når man så bagom "bæfarven". Der var ikke langt fra tanke til handling. Der blev straks slået op til Lyse nætter i en skøn grøn farve - desværre en af Isagers udgåede farver, så hvis jeg ikke har nok garn, kan jeg ikke få mere.
Men jeg kan åbenbart ikke læse en opskrift! Nu har jeg strikket halvdelen af bullen, men i et helt forkert mønster! Jeg har strikket det jeg troede der stod - dobbelt perlestrik, men mønstret er lidt anderledes. Først strikker man en pind ret og en pind vrang. Dernæst to pinde rib - to ret to vrang og så igen to pinde glatstrik. Derefter to pinde forskudt rib, to pinde glat osv. Spørgsmålet er nu - skal jeg trevle det hele op og starte forfra ? Eller skal jeg bare fortsætte i mit eget mønster, som egentlig er meget pænt ? Det er sådan et slags vaffelmønster, sådan lidt 50-er-agtigt synes jeg:-) Jeg er meget i tvivl - så nu ligger de Lyse nætter lidt stille, mens jeg strikker på noget andet.

22 kommentarer:

Fie sagde ...

Skøn farve, jeg må indrømme, at farverne i sommerstrik ikke gør meget for mig, så jeg glæder mig til at se Lyse Nætter strikket op i andre farver.

Merete sagde ...

Sikke en skøn farver og jeg kan kun give dig retmed hensyn til farverne i sommerstrik. Det er synd og skam. Jeg synes du skal fortsætte med dit eget mønster, hvis du er tilfreds med det.

Kirsten Krat sagde ...

Hej
Flot farve du har valgt.
Jeg ville da bestemt fortsætte i "dit eget mønster" så kan du jo altid bruge det originale mønsterstrik til et andet projekt.
Glæder mig til at se det færdige resultat

Kirsten Amstrup sagde ...

Ja, der har du pådraget dig et dilemma. For dit dobbelte perlestrik er jo rigtig fint, men at strikke to pinde glat imellem ribpindene giver også et fint, åbent resultat (jeg er selv i gang med Lyse Nætter).
Det skal der grundes over - godt du kan tage en pause.
Men når man er kommet så langt på bullen, som du er, så .... ? :-)

Helle Mikkelsen sagde ...

Ja du har helt ret i det er nogen kedelige farver i sommerstrik og det er lidt ærgeligt det er så brunt/gråt næsten over hele linien. Din farve er skøn og jeg synes du skal fortsætte i dit eget mønster, du var jo tilfreds indtil du fik nærlæst hendes mønster. Men hvis du ærges over det skal du trævle op og begynde forfra, det handler jo i virkeligheden om at du skal være tilfreds med det. Jeg glæder mig til at se mere til den trøje i en fantastisk farve ;o)

Frujensensunikum sagde ...

En helt vidunderlig farve du strikker i, og DIT mønster er efter min mening det helt rigtige til Lyse Nætter som jeg synes er lidt retro i udtrykket....så jeg ville fortsætte ufortrødent :-))

Rigtig god og solrig søndag.

kh Jane

Merete sagde ...

Stort dilemma ;0) hvis det irriterer dig ville jeg pille op ... Du vil altid tænke over det når du har trøjen på, men hvis ikke ville jeg da bare fortsætte ... ;0)

christunte sagde ...

Jeg ville skynde mig at trevle op. Mønsteret i opskriften er så fint, og når man først har trevlet op, føles det ikke så slemt at skulle strikke forfra.
Men du skal selvfølgelig gøre det, du mest har lyst til.

Irene sagde ...

Tak for gode input! Man kan altid regne med Jer, når man kaster et dilemma ud :-) Som Helle og Strikkeentusiasten skriver, så var jeg rigtig godt tilfreds med "mit" mønster indtil jeg fik nærlæst opskriften, så jeg tror bare, at jeg fortsætter. Jeg strikker alligevel aldrig helt efter opskriften:-) Som Kirsten skriver kan jeg jo altid strikke en ny i det "rigtige" mønster senere.

Anonym sagde ...

Det er en skøn trøje du er i gang med, jeg synes at du skal fortsætte og så lave det rigtige mønster en anden gang.

Mvh Maibritt

Kirsten sagde ...

Mums, for en farve :-) Hvis det var mig, så ville jeg fortsætte som startet og så lave en mere i en anden farve i det andet mønster.

Tine sagde ...

Smuk Irene farve ;-)
Du laver da bare din egen version og bagefter en anden ;-)

Helle sagde ...

Sikke en flot farve, selvfølgelig skal du fortsætte hvis du er tilfreds med mønstret, det bliver den ikke ringere af.

Helle sagde ...

Det er utrolig hvordan den samme modellen kan endre karakter bare ved å velge en annen farge.

Når det gjelder å rekke opp eller fortsette på ditt mønster tror jeg stikkordet er, som du selv sa: Mitt eget mønster er meget pent. Da hadde jeg beholdt det og gjort hele genseren til litt mer din versjon.

Ulla Røjkjær sagde ...

Det nummer med at strikke hvad man tror man har læst i stedet for at strikke hvad der reelt står har jeg gjort flere gange.
Mon det er underbevistheden der ønsker det man strikker og ikke det man læser?
Du skal da selvfølgelig strikke videre og så kan du jo bare tage "den rigtige" op en anden gang.

amstrik sagde ...

hej
kan læste at du næsten har beslutte dig om at forsætte i dit eget mønster... jeg vil jeg give dig selv det samme rød og på den måde er der jo ennu en god grund til mere garn da du jo skal have til den med det møsnter Ad. beskriver...
glæder mig til at se din trøje..
have en god dag..

Berit sagde ...

Jeg strikker også Lyse Nætter - min er grøn!

Jeg synes godt du kan fortsætte i dit eget mønster, for det er da bestemt også flot!

Uldbegavet sagde ...

Jeg synes bare du skal lave to lyse nætter, en i det oprindelige mønster og den anden som du allerede er i gang med, så er det problem løst. God søndag til dig.

laj [tulipan-hygge] sagde ...

dejlig med noget mere farverigt

nynne sagde ...

Altså altså Irene -
Jeg syntes dobbel perlestrik er så flot -

Fletværket sagde ...

Jeg har strikket Lyse Nætter og jeg bruger den flittigt. Mønsteret er rigtig flot så jeg synes du skal trævle op. Du kan se min på min blog: fletverketsstrikkerier.blogspot.com.De bedste strikkehilsner fra Laila Anthonsen

Helle sagde ...

Hei igjen Irene,

Tusen takk for dine søte ord. Det føles nemlig ikke slik, at jeg verken har den energi jeg ønsker, eller den tid jeg ønsker til kreative aktiviteter. Men det er jo en gang slik at desto travlere man er desto "strengere" må man prioritere tiden sin.

Når det gjelder denne brune sommer-cardigan er den et resultat av en idé som jeg videreutviklet etterhvert som jeg strikket. Noe mønster finnes med andre ord dessverre ikke. Kort fortalt er det hullmønster på bolen, mens jeg på ermene nesten doblet maskeantallet etter kanten. På toppen av ermene felte jeg masker sammen 3 og 3 for å få en rynkeeffekt. Jeg vet ikke om det var til noe hjelp?
/H