mandag den 7. maj 2012

Hvordan en kat blev til tre høns:-)

Jeg vil gerne have en ny kat på et tidspunkt, men lige nu orker jeg ikke at opdrage en kattekilling - og en killing skal det være. Ærkeenglen og jeg har tidligere haft høns og synes at det var rigtig sjovt. Forleden dag kom vi til at tale om høns igen, og så var der ikke langt fra tanke til handling. Ærkeenglen bestilte et sødt lille hønsehus på nettet og fik det samlet i weekenden.
Der mangler at blive lavet en lidt større løbegård hønsene kan gå og skrabe i, og så er vi ellers klar til at modtage tre "chicks". Og det er her vi har brug for hjælp! Er der nogen der ved, hvor vi kan købe tre høns der er mindst 20 uger og højst et år? Racen er næsten underordnet. Vi har før haft Isa Brown og Plymouth Rock. Vi vil være vældig taknemlige for lidt hjælp.

18 kommentarer:

violykke sagde ...

Åh kan ikke hjælpe, men du fik mig til at tænke på da vi havde høns, ej det gad jeg godt igen......men manden min siger nix......

Fletværket sagde ...

Det er så dejligt med høns i haven. Prøv Horsens og Omegns Fjerkræklub www.h-o-o-f.dk - de har også en "Til Salg" liste. Bemærk at de har åbent hønsehus i villahaver den 15. maj.

Lis sagde ...

Det er også dejligt med høns i haven. Der er altid friske æg, til bagning og madlavning.

Min mand siger desværre også nej, men det kan jo være....

Rigtig god fornøjelse med hønsene. Det er ellers et flot hus der er blevet bygget.

Kh. Lis

Ulla Røjkjær sagde ...

Der er ikke noget som hjemmegjorte æg.

Vi skal selv lidt senere på måneden have en del fjerkræ ( kyllinger, gæslinger, ællinger og et par 1 årige æggelæggerhøns). Vi laver aftale med en avler og afhenter på en rasteplads i Randers.
Aftalen er endnu ikke lavet, så jeg ved ikke helt hvornår.
Skriv til mig Irene hvis du ikke har fundet andre muligheder, så må vi finde ud af at få dem afleveret til dig. for høns skal du skisme ha!

Lea sagde ...

Håber du finder nogle skønne høns!! De får et fint hjem hos jer :-)

Jeg har ikke haft høns siden jeg var barn/ung, men husker tydeligt hvor hyggeligt det var. Bortset fra da vi på et tidspunkt havde en sindssyg hane, der jagtede os rundt på hele ejendommen. Klog og udspekuleret var han!! Og livsfarlig!! Mindst!!

knitnetty sagde ...

Høns og kyllinger, da gitt - gratulerer!
Dessverre kan jeg ikke hjelpe dere stort med anskaffelse av hønene. Men jeg missunner dere litt....eller mye faktisk...jeg vil så gjerne ha høns, men mannen min vil ikke (=nekter). Kanskje det er like godt fordi det passer vel ikke så bra her som vi bor. Men jeg kan drømme om - det og gledes over andre som har muligheten ;)
Tusen takk for dine hyggelige kommentarer på bloggen min.
Stor klem til deg helt fra meg i Norge.

Kirsten Amstrup sagde ...

"Hvad har hun nu gang i", tænkte jeg. Jeg har dog ikke før hørt om en kat, der blev til tre høns. Men det er sgu en sød historie, og jeg ønsker stor fornøjelse med hønsene, som i nok snart finder.
Men kunne der ikke også blive plads til bare en liiiillle bitte kattekilling?

mona sagde ...

Hold da op, måske står jeg så lige om lidt med 12 høns - og jeg har ikke noget hønsehus:-))
Hvis det var mig der skulle have høns, ville jeg tage til "Åbent Hønsehus" den 15 Maj, som "Fletværket" skriver om.

Berit sagde ...

Det bliver da så hyggeligt med nogle høns i haven. Vores nabo har høns og jeg nyder deres hyggelige klukken, når vi er i haven.

Friske æg er jo også skønt!

Held og lykke med dem!

Denblyviol sagde ...

Hvor hyggeligt med høns og hvilket smukt hønsehus. Knus og kram fra din navnesøster

Finn Jensen sagde ...

Tillykke med hønsehuset. Kig ind på Dansk Fjerkræ Forum og skriv evt. en efterlysning efter høns. Det er dog ikke den bedste tid for at anskaffe høns nær æglægning lige nu, de kan være svære at finde.

Anonym sagde ...

Hej Irene
Prøv i den blå avis, der har jeg set nogle. Venlig hilsen Hanne P

Fuglemamma sagde ...

Jeg stiller meg i rekken av de som drømmer om å ha egne høner. Lykke til med å skaffe leietakere til det fine huset!

Gitte sagde ...

Hvor hyggeligt. Sikken et fint hønsehus.

Kunne lige se Bastian jagt høns i haven. Jeg er bange for at de ikke blev ret gamle her!
Det er nok at de stakkels frøer må lide.....

nynne sagde ...

Det lyder som en "hyggelig" plan - og så bliver der også noget for børnebørnene at se på -
Vi ønskede os også høns i haven da børnene var små - og projektet var også påbegyndt - men så kom fugle-influenzaen og det hele måtte skrinlægges :-(

Skønt hus i har bygget til dem - det ser rigtig hyggeligt ud

Karin Grøn sagde ...

Vi har også haft høns og her på egnen siges det, at kan man få dem fra Hellevad, så er man godt kørende. De har aldrig haft salmonella i deres besætning og har udviklet deres egen høne og de har også leveringsture. Se på http://www.hellevadhoenen.dk/. God fornøjelse.

Irene sagde ...

Tusind, tusind tak for alle Jeres gode forslag! De bliver alle undersøgt nøjere og ellers skriver jeg til Ulla:-)

Strikkeheksen sagde ...

Næh, hvor spændende med høns - de er altså nogle sjove og hyggelige dyr - men det er da også et absolut nuttet hønsehus i har fået der :-)

Tænk, at der kun er 14 dage til den lille prinsesse kommer, jeg har på en eller anden måde fået ind i hovedet, at det også var i juli, men det er fordi jeg blander det sammen med Helles barnebarn. Hvor bliver det bare spændende :-)