lørdag den 3. marts 2012

Om katte

Tusind tak for alle Jeres søde og medfølende kommentarer om min kat!
Her er tomt uden hende.
Ingen kat der kommer luskende og sniger sig op på skødet af mig, når jeg strikker. Ingen kat der følger lige i hælene på mig, når jeg går tur i haven. Ingen kat der napper mig i hælene, når hun gerne vil have en godbid.
Her er tomt i huset.
Ærkeenglen mener, at jeg bare skal have en ny kat, men sådan en lille killing skal opdrages, og det ved jeg ikke rigtig, om jeg orker lige nu.
Jeg kunne også få en voksen kat ude fra Dyreinternatet, men det er ligesom ikke helt det samme som at have haft katten fra killing af.
Jeg overvejer faktisk også en racekat. Så kunne vi bygge en udendørs kattegård, så jeg undgik at mine katte blev kørt ned.
Måske en stor skovkat, som min bror en gang havde.
Eller en Maine Coon som Anne har.
Der er så mange skønne katte, og jeg tror faktisk at Ærkeenglen har ret. Jeg kan ikke undvære en kat:-)

24 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ærkeenglen har helt ret. Du skal ha´ en ny kat. Ikke en afløser for den gamle, men en ny.
Der er ikke noget så dejligt som at sidde og små sludre med et dyr... Hvis der var skjult kamera på her hos mig, så ville folk da tro jeg var tosset. Hunden og jeg vi drøfter tit hvad der sker.....
Sæ´føli skal du ha´en ny kat, ægte eller uægte, det er nok ligemeget. Held og lykke med det.

Mange hilsner fra Joan M.

Anonym sagde ...

Kære Irene...først vil jeg lige ytre min medfølelse med dit tab af kat...det er ikke rart.
Dernæst fortælle dig, at min Mio hentede jeg på Næstved dyreinternat..hun var vel ca.1 år gammel og ja vel var hun ikke killing, men det har jeg glemt nu :)
Uanset..så tror jeg ikke du kan/skal/vil undvære en kat ...held og lykke med anskaffelse af nyt kattedyr :)

nynne sagde ...

Håber hurtigt at i finder en løsning der passer jer :-)
Det med internat katte/hunde har altid tiltalt mig meget - så giver man en "stakkel" et nyt og kærligt hjem ! Slipper for "tiisetåre" og andre trælse ting - Win Win i mine øjne. Vores Bijoux fik vi også som voksen fra et ret dårligt hjem - det har været fed at se den får selvtillid og "vokse ind i familien" Så der er fordele og ulemmeper uanset hvad man vælger.

lykke til med valget :-)

Randi B. Jensen sagde ...

Ingen tvivl om, at den bedste måde at komme over savnet er at få en ny kat straks - men jeg forstår også sin bekymring om overskudet til det. Da jeg for år tilbage gik ned med stress og intet kunne, fik jeg en kattekilling, vi fandt dens mor død i laden og der gik et par dage, før killingen var så sulten, at den kom frem - det var rigtig godt for mig, at få den ind og den blev bare min kat, selv om der var masser af hjælpere til at tage sig af den de dage, hvor jeg slet ingen overskud havde.Så jeg håber, du hurtigt kan finde en ny lille killing, der kan hjælpe dig af med savnet.

Letten sagde ...

Jeg har fået min elskede Petunia fra et internat.Jeg ved ikke hvor gammel hun er, men det var faktisk hende der valgte mig. Hun stod der og var så kælen gennem buret og jeg kunne se hun tænkte, at hende der vil jeg med hjem. Hun er min kat og går ikke til hvem som helst. Hun har sine særheder, men jeg elsker hende, og jeg ved hun elsker mig. Der gik lang tid efter at jeg mistede min forrige kat til jeg fik en ny, men jeg har ikke fortrudt.

Fru Knudsen sagde ...

En ny kat vil nok være godt, ikke en erstatning for den tidligere, men en NY, racen er ligegyldig, bare det bliver jeres kat

amstrik sagde ...

hej Irene

hvor gør det mig ondt at din elsket lille kat er blevet kørt over. Det gør så ondt når man mister de små kære... og syntes selv at når mine katter har gåde bort at det er når jeg virklig har brug for de er der.
Når du er kommet lidt oven på i gen må du da se efter en ny, om det er en rase, en lille ny eller en voksen kærlig kat du giver en chance for at lære dig at kende er jeg sikker på at du vil blive glad for den også...
knus

Britta sagde ...

Åh nej, det er så forfærdeligt at miste sit elskede kæledyr; hvor jeg da føler med dig...
Vi mistede sidste år vores elskede schæfer, som vi havde i 8 år; sikke et tomrum den efterlod.
Vi har tre katte - to der bor i vores udhuse(vi bor på landet), og en der bor inde hos os. De to "udekatte" har vi haft fra små og den tredie fik vi i en alder af 10 måneder. Jeg ser fordele og ulemper ved begge dele, men tror at man indretter sig efter det uanset hvad.
Findus som bor inde hos os, er nu 2 år; han er husets kæledægge, ballademager, selskabspapegøje og meget mere. Vi elsker ham og det er gengældt, og han og jeg fører mange samtaler hver dag. Det er ren livskvalitet... ;o)
Selvfølgelig skal du ha' en ny kat, når du er klar til det; pøj pøj med at finde den rigtige...
Rigtig go' weekend til dig og ærkeenglen... ;o)

Kh Britta

Charlotte sagde ...

Hvor er det sørgeligt med Silke. Jeg vil vove at påstå, at trafikken er en kats værste fjende. Derfor har du sikkert ret i, at det ville være en god ide med en indhegnet "kattehave". Jeg mener at kunne fornemme at du har besluttet dig - så held og lykke:-)

Camilla sagde ...

Hvor er jeg ked af at høre at du har mistet din kat, vores dyr giver os ro. Du skal helt sikkert have en ny kat Irene.

Pia sagde ...

Hej Irene.

En ny kat må i have, den skaber ro i sine omgivelser. Om det så skal være en race kat eller en huskat kan kun do og manden din tage beslutning om. Jeg vil dog gerne sige at inden jeg flyttede hjemmefra (maaaange år siden) blev familien udvidet med en huskat, men hun var knageme en speciel en af slagsen på den gode måde. Der er og kommer aldrig nogen der kan erstatte hendes væremåde. (hun blev aflivet for 3 år siden pga kræft knuder, der forgæves var opereret bort 2 gange) Efterfølgende er familien udvidet med 2 Maine Coon´s, kuldsøstre men forskellige som bare f..... af sine og væremåde. De er en oplevelse værd og jeg vil helt bestem gerne være ejer af sådan en race i fremtiden (når boligforeningen tillader husdyrhold) De er virkelig skønne af sind. Men beslutningen er i sidste ende jeres. Håber i finder den "rigtige" for jer uanset valget.

Didde-Louise sagde ...

En ny kat det tror jeg også på. Den store skovkat er så fin, og hvis den kan affinde sig med en kattegård, kan jeg godt forstå, at du vælger det.

hulebo sagde ...

Uha, jeg siger også "ny kat hurtigt". Jeg fik kun katte for mine børns skyld, men nu ville jeg absolut ikke undvære dem ;).

Berit sagde ...

Kære Irene,
Hvor er det synd for dig ( og din stakkels, stakkels kat).

Jeg kan desværre ikke komme med gode råd til en løsning, da jeg aldrig selv har haft et kæledyr. Men kunne godt forestille mig, at det er hyggeligt med lidt selskab.

Så mon ikke der kommer en ny kat hos jer snart?

mona sagde ...

Du skal da skynde dig at få en ny kat Irene, det er alt for tomt uden.
Jeg synes nu ikke der er så meget opdragelse af en killing. Der er kattebakken, men hvis den er der og er nogenlunde ren, så bruger de den jo også.
Held og lykke med hvad end I finder på:-)

Unknown sagde ...

Det gør mig så ondt at høre at din elskede kat er blevet kørt ned..
Det er uden tvivl et savn.


Håber du får taget en god beslutning om hvorvidt du skal ha en ny, og hvilken slags hvis du skal. men irene.. Det lyder jo somom du ikke kan leve uden kat.

Held og lykke med beslutningen og de mange minder som du har om den tidligere

Lone

Gitte sagde ...

Åh - Irene - hvor er jeg ked af at høre det om din kat. De husdyr er lidt som familie. Altid frygtelig hårdt når der sker noget med dem.

Du må på den igen og have en ny kat.

Irene sagde ...

Tak for alle Jeres kommentarer og gode historier om katte!
Ja - selv om det "kun" er et kæledyr, knytter man sig til sådan et dyr. og når jeg går her alene hele dagen, så er der meget tomt uden hende.
Derfor har jeg også næsten besluttet, at jeg må ha`en ny kat, men jeg vil ikke forhaste mig. Jeg vil kigge mig godt omkring, for det skal selvfølgelig være en kat der er lige så speciel, som de andre jeg har haft:-)

Merete sagde ...

Åh, hvor synd! Sådan en dejlig kat vil man huske med glæde.

Vi mistede også vores kat, og valgte en racekat, der gerne ville være inde - en dejlig russian blue. Den dejligste intelligente og søde kat, (fuldstændig ligesom de andre katte, vi har haft) :-)

Helle sagde ...

Åhh, kjære Irene så trist med katten din. Som dyreeier forstår jeg så altfor godt hva du kjenner på.

Jeg hadde nok hørt på erkeengelen og anskaffet en ny katt. Jeg tør påstå at det ligger mye terapi i dyrehold, i tillegg til mye kjærlighet. Jeg ser for meg at du trenger begge deler i livet ditt nu?

Sylvia sagde ...

Vi fikk også våres katt fra et omplasseringssted. Hun var vel 4-5 år da vi fikk henne, nå er hun 10-11 år, og verdens herligste katt.
Hun var hos mine foreldre da vi var på vinterferie nylig, og min far, som ikke er særlig til katter, mente hun var som en hund. Hun fulgte nemlig etter ham hvis han gikk til et annet rom. Og ellers "snakket" hun til ham, og ville inn og legge seg i sengen med ham.
Hun er snill, og biter ikke, og elsker å bli klødd på magen.
Så reddet vi hanne kanskje fra et ille liv....hvem vet?
Lykke til med letingen etter ditt nye kjæledyr, Irene.

Janne Jacobsen sagde ...

Hvor gør det mig ondt at høre....
Jeg kan mærke det der hul i maven, som er en blanding af medfølelse med jer, og angsten for den dag jeg skal farvel til mine hunde.

Følg ærkeenglens råd, og få dig en ny "ven" - den hjælper dig over savnet af Silke.

Anonym sagde ...

Jeg har fået min store kat som 'brugt' gennem en formidlingsside for private. Han er en blandingskat og var 2 år, da hans forældre skulle skille og ikke kunne ha' ham med videre. Der gik lige en stund, før han faldt til. Det er jo svært at skifte hjem + vænne sig til to børn, som meget gerne vil kæle. Han er MEGET min kat, og følger mig helst rundt alle steder. Nu har han faste vække/godnat-rutiner, når ungerne skal puttes/stå op, og vi elsker ham mega højt.
Så jeg kan varmt anbefale at give en 'brugt' kat chancen for et nyt og kærligt hjem.
Britt

Sidsel Kromann sagde ...

Det er så trist at høre. Det er helt forfærdeligt at miste sit dyr.

Jeg vil også sige, få en kattemis igen. Det bringer ro og glæde.
Jeg har 2 Maine Coons. De er bare så herlige. Sådan lidt hundeagtigt i sindet. De følger mig. Kommer når jeg kalder. Kan aportere. Min den store er neutraliseret, så han render kun i haven. Bare et forslag:-))
Og kram til dig.